به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، صبح امروز تفاهم‌نامه ایجاد اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر میان رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا شد.

حمید پورمحمدی در این نشست با اشاره به تفاهم‌نامه برای پرداخت ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش فرهنگ و هنر اظهار داشت: ۱۶۰۰ میلیارد تومان در بخش شهری و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بخش روستایی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: نرخ تسهیلات در شهر ۱۶ درصد و برای روستاها ۶ درصد پیش بینی شد. همچنین ۴ میلیارد تومان برای یارانه تسهیلات در نظر گرفته شد.

معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه این تفاهم نامه از محل بند الف تبصره ۱۸ بودجه ۹۷ است، گفت: ۱۳۰ میلیون تومان برای هر رسته فعالیت شهری میانگین برآورد شده است.این مشاغل در کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در حوزه تولید محتوا است.

به گفته پورمحمدی متوسط میزان تسهیلات روستایی ۶۰ میلیون تومان است که در مجموع ۴۶۷ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد، حدود ۷ هزار فرصت شغلی در روستاها و ۱۲ هزار و ۶۰۰ شغل نیز برای شهرها مد نظر است.

در بخش دیگری از نشست برمکی دبیر شورای اقتصادی به ابعاد و جزئیات ایجاد اشتغال پرداخت و عنوان کرد: ۲۰ هزار فرصت شغلی با اجرای این تفاهم ایجاد خواهد شد. توزیع استانی در بخش فرهنگ و هنر وجود دارد. استان اصفهان بیشترین سهم را با ۱۸ درصد، خراسان رضوی، قم و اذربایجان شرقی نیز در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.

در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با این تفاهم نامه اظهار داشت: اگر بخواهیم روح جامعه ایرانی را از لحاظ تاریخی ارزیابی کنیم، به فرهنگ و هنر شناخته می شود. در طول چند هزار سال استمرار فرهنگ و هنر با تاریخ توامان وجود داشته است.

وی افزود: فرهنگ و هنر با هویت ایران ارتباط دارد. سرمایه گذاری در این حوزه روی هویت ایرانی است که ما را در جهان با همین هویت تعریف می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یاداور شد: سرمایه‌گذاری به نحوی برای بقای روح فرهنگ و هنر ایرانی است. با نگاه اقتصادی اگر بنگریم، بخش قابل توجهی از تاریخ کشور به اقتصاد فرهنگ و هنر متصل بوده است. می‌شود، همچنان به این حوزه به اقتصاد مولد نگاه کرد که ارزش افزوده بالا دارد. ترکیب این دو نگاه می‌تواند منجر به ارتقا دو بخش شود. ۴۵۰۰ فیلم سینمایی و دیگر اثرها در سال ساخته می‌شود، در تئاتر ۷ هزار اثر اجرا می‌شود که ۱۰۰ هزار نفر فعال هستند. ۶ هزار رسانه در حوزه مکتوب و غیر مکتوب فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه فارغ التحصیلان عرصه هنر و فرهنگ آمادگی ورود به عرصه را دارند، بیان داشت: این اقدام خوب در تبصره ۱۸ نیاز به واکاوی در فرصت های شغلی است و سال آینده می‌تواند میدان‌های دیگر را باز کند.

صالحی در مورد شهرهای خلاق گفت: برخی شهرها در بخشهایی از فرهنگ ویژگی خاصی دارند که می‌تواند نقش خوبی در مباحث اقتصادی و فرهنگی ایفا کنند.

همچنین مرتضی شهید زاده رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز در این نشست بیان داشت: این صندوق وظیفه دارد، به توسعه و اقتصاد کشور کمک کند. خوشحالیم با تدیبر دولت امروز مشارکت در فرهنگ و هنر داده شدیم. منشا برخی مشکلات فرهنگ جامعه است. صندوق توسعه ملی ۱.۵ میلیارد دلار برای توسعه روستاها و ایجاد اشتغال کنار گذاشته است.

محمدباقر نوبخت با بیان اینکه ۳ ماه به پایان سال مالی باقی نمانده و برنامه ایجاد یک میلیون ۳۳ هزار فرصت شغلی داریم، گفت: باید این فرصتها در بخشهای مختلف باشد. در ماه اخیر برای ایجاد ۲۷۰ هزار شغل در بخش صنعت و معدن تفاهم نامه ایجاد شد و مطالبه کردیم که این مشاغل ایجاد شود. قبل از آن در بخش کشاورزی نیز ۸۲ هزار فرصت شغلی تفاهم شد که در ۷ رسته برای پایداری مشاغل و تعدادی نیز برای باغداری در سطوح شیب‌دار بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه ۲۰ هزار فرصت شغلی در سه عرصه فرهنگی، هنری و رسانه‌ای بتوان ایجاد کرد، یادآور شد: صالحی قول می‌دهند که در این راستا تلاش کنند. ما نیز ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار آنها قرار دهیم که ۱۳ هزار فرصت شغلی در جغرافیای شهری و مابقی ۷ هزار فرصت شغلی دیگر در روستاها فراهم شود.

وی ادامه داد: برای ارائه تسیهلات ارزان قیمت که اکنون ۱۸ درصد است، تلاش کردیم، مابه التفاوت آن را در حد ۸۲ میلیارد تومان در نظر گرفتیم، تا نرخ تسهیلات شهری ۱۶ درصد و ۶ درصد برای روستاها در نظر گرفته شد.

نوبخت با اشاره به اینکه یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی برای سال ۹۷ است، گفت: اما این تفاهم نامه محصور به امسال نیست. در لایحه بوددجه ۹۸ نیز پیش بینی‌هایی صورت گرفته است.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه مجلس، ۱۴ جلد لایحه و پیوست بودجه سال ۹۸ با اصلاحاتی که مورد نظر بود که پایداری ما را مستحکم‌تر می‌کرد آماده شده است. در بودجه همین ظرفیت شغلی پیش بینی کردیم. یکی از مباحث مهم سال آینده با توجه به مضایق تحریمی اشتغال و تولید را مد نظر قرار دادیم. امیدواریم که بتوان ادامه داد.

انتهای پیام/