به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس ،  طی چند روز اخیر تعدادی از شهروندان بجنورد از بو و طعم ناخوشایند آب گلایه داشتند و نگران این بودند که مبادا آب آشامیدنی آلودگی میکروبی و یا به لحاظ بهداشتی مشکلی داشته باشد که غلامحسین ساقی به این موضوع پرداخت و اظهار کرد : هم‌اکنون شاخص کیفیت آب که در شبکه توزیع آب شهر بجنورد جاری است کیفیت خوبی دارد و آب سالم و بهداشتی تحویل مردم می‌شود، در حال حاضر مشکل فقط در مزه و بوی آب است که آن‌هم به لحاظ بهداشتی مشکلی ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی علت تغیر طعم و بوی آب آشامیدنی در شهر بجنورد را ناشی از آشفتگی و وارونگی جریان آب در مخزن سد شیرین دره عنوان کرد و اظهار داشت: با سرد شدن هوا، جریان همرفتی در مخزن سد ایجاد می‌شود و آب سطح سد که سرد و سنگین‌تر است به سمت پایین جریان پیدا می‌کند و آب گرم و سبک از لایه‌های زیرین سد به بالا می‌آید و در میان این آشفتگی، آبی که در لایه‌های زیرین‌تر است و طعم و بوی متفاوتی دارد وارد مدار می‌شود.

وی افزود: طعم و بوی آب در سطوح پایین‌تر که لایه‌های بی‌هوازی در مخزن سد است، طعم و بوی یکسانی با آب سطح سد ندارد و البته به مذاق مردم ناخوشایند آمده است.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل این شرکت با اشاره به اینکه برای حل این مشکل راه‌کار بلندمدت و کوتاه‌مدت در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: تزریق کربن فعال و پایین آوردن سطح ph آب ازجمله این راهکارهای کوتاه‌مدت است که در تصفیه‌خانه در حال انجام است.

ساقی ادامه داد: راهکار بلندمدت در اختیار آب و فاضلاب نبوده و این شرکت متولی تصفیه و توزیع آب می‌باشد و سد و دریچه آبگیری در اختیار شرکت آب منطقه‌ای است و ازاین‌رو راهکار بلندمدت که آبگیری از سطح بالاتر دریاچه سد است، توسط  شرکت آب منطقه‌ای باید انجام پذیرد.

وی یادآور شد: دریچه موجود آبگیری، برای شرب و کشاورزی مشترک است و محل آبگیری آب آشامیدنی نمی‌تواند از همان دریچه‌ای باشد که آب برای مصارف کشاورزی رهاسازی می‌شود بنابراین باید محل آبگیری جهت آب شرب از سطح بالاتر سد انجام پذیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی در پایان خاطرنشان ساخت: طی جلسات متعددی که از سال هلی قبل با شرکت آب منطقه‌ای انجام پذیرفته این شرکت در حال انجام اقدامات لازم جهت رفع این مشکل است و به‌زودی این اقدام صورت خواهد پذیرفت.

انتهای پیام/