به گزارش پایگاه خبری ربیع، رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان در نشستی با خبرنگاران با تاکید براینکه هر انسانی حق برخورداری از خدماتت قضایی و دادرسی عادلانه را دارد، از پیگیری های کانون وکلا در جهت آموزش و افزایش سطح دانش وکلا به عنوان مهمترین وظیفه این نهاد مطابق با اسناد بین المللی روز خبر داد.

لیلا رئیسی، رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی، بعنوان رابط میان جامعه و نهادهای حقوقی و تحقق حقوق شهروندی، دسترسی به وکیل را از ملزومات و حق طبیعی افراد جامعه عنوان کرد و افزود: وکیل و دفاع، ارتباط مستقیمی با حقوق بنیادین هر انسانی دارد. وی تربیت وکیل را از مهمترین وظایف کانون وکلا بیان کرد و یادآور شد: کانون وکلای اصفهان با تمام قوا برای حفظ ارکان خود تلاش می کند.

رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان، مهمترین ارکان این نهاد را کارآموزی با هدف تربیت کارآموزان و کالت برای نائل شدن به درجه وکالت پایه یک اعلام کرد که در این راستا، جلسات علمی و آموزش های حرفه ای مطابق با نیاز علمی روز برگزار می شود. ضمن آنکه، آموزش اخلاق حرفه ای بهنوان رکن اساسی در حرفه وکالت از رسالت هایس مهم کانون است.

رئیسی از رکن دادگاه و دادسراهای کانون وکلا نام برد و خاطرنشان کرد: اگر وکیلی از کار خود تخطی کند، رسیدگی در دادسرا و کانون وکلا انجام می شود. وی تبلیغات منفی علیه وکلا را مغرضانه دانست و از نظارت کانون وکلا بر سلامت کار وکلا خبر داد.

رسیدگی به ۳۰۰ پرونده در شعبه معاضدت

رئیسی از فعالیت موسسه معاضدت در راستای رسالت اجتماعی وکلا نام برد و گفت:بدلیل ارتباط مستقیم کانون های مدنی با حقوق مردم، کانون وکلا، فعالیت شعبه معاضدت را رسیدگی بصورت رایگان به مشکلات و پرونده های افراد بی بضاعتی که محتاج خدمات وکالت هستند، تعیین نموده و حدود ۶۰ نفر از وکلا بطور کاملا رایگان در شعبه معاضدت فعالیت می کنند.

همچنین، در سال جاری به حدود ۳۰۰ پرونده در شعبه معاضدت رسیدگی شده است. وی از وکالت در پرونده های تسخیری یا کیفری که در روند رسیدگی دادگاه، متهم نیازمند وکیل است و توان مالی ندارد، خبر داد  و اظهار کرد: تکلیف قانونی وکیل در سال، رسیدگی به سه پرونده تسخیری است ولی معمولا بین ۷ تا۸ پرونده تسخیری به وکیل ارجاع می گردد. از طرفی از سال ۸۴ تاکنون، اعتباری برای وکلا پرداخت نشده است.

وی تعداد پرونده های تسخیری در سال جاری را یک هزارو۸۳ پرونده اعلام کرد و رسالت سوم شعبه معاضدت را ارائه مشاوره رایگان در شوراهای حل اختلاف عنوان کرد و گفت: وکلا به کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و بهزیستی برای رسیدگی به مشکلات کیفری زندانیان مراجعه می کنند.

استقلال وکیل، شرط ذاتی وکالت

رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان، اساسی ترین چالش های کانون وکلا بعنوان یک نهاد مدنی را تهدیداتی که در مقابل استقلال کانون وجود دارد، بیان کرد و استقلال وکیل یا مستقل بودن از دستگاه حاکمیت را شرط ذاتی کار وکالت اعلام کرد و افزود: وکیل یک چارچوب قانونی دارد که طبق آن، ارتباط وکیل با دادگاه و موکل تعریف شده ولی طرح و مصوبه هایی مطرح شده اند که شدیدا مانع استقلال وکلا است و بازتاب آن نیز اثرات منفی برای جامعه و مخاطبان است.

وی تبلیغات منفی علیه وکلا را مایه تضعیف حس اعتماد جامعه و بازخورد منفی برای مردم و نهادهای قضایی عنوان کرد و گفت: فعالیت موسسات غیرمجاز و دلال گری در امور قضایی از پیامدهای منفی این تبلیغات است.

رئیسی با بیان آنکه فرهنگ وکالت در جامعه باید بگونه ای گسترش یابد که هر فرد وکیلی برای خود داشته باشد،  نقش پیشگیری از معضلات و آسیب های اجتماعی را از وظایف مهم وکلا عنوان نمود.

وی لزوم واردکردن آموزش های حقوقی بویژه در حوزه خانواده و ازدواج در برنامه درسی دانش آموزان را مطرح کرد و افزود: افزایش اطلاعات حقوقی مردم به کاهش آمار پرونده های قضایی کمک می کند.

دانشیار حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار ربیع در مورد منشأ و ریشه یابی تخلفات وکلا گفت: منشأ تخلفات به خود فرد باز می گردد و در هر شغلی امکان تخلف وجود دارد. وی افزود: علاوه بر کانون وکلا، دادگاه عالی انتظامی قضات، رسیدگی نهایی به پرونده های وکلا را انجام می دهد.

وی برخی از تخلفت مطروحه برای وکلا را ناشی از انتظار مردم برای تضمین نتایج قطعی عنوان کرد و گفت: تضمین نتایج پرونده، تخلف بسیار سنگینی برای وکیل محسوب می شود، وکیل فقط مدافع است وقضات  تصمیم نهایی را می گیرند.