به گزارش پایگاه خبری ربیع، غلامرضا جانقربان در نشست معاونین معماری و شهرسازی شهرداری کلان شهرها، با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد مراجعات به شهرداری‌ها مرتبط با حوزه معماری و شهرسازی است، اظهار کرد: با توجه به مسائل و مشکلاتی که در کشور وجود دارد وظایف حوزه‌های معماری و شهرسازی با توجه به نارسایی‌ها در حوزه‌های ضوابطی بسیار بیشتر شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به آمادگی و ظرفیت کلان‌شهرها برای تهیه و تدوین طرح‌های توسعه شهری، گفت: با این وجود شاهدیم این کار توسط شورای عالی معماری و شهرسازی صورت می گیرد که سه تا چهار سال این کار زمان می‌برد و تا اجرایی شود زمان زیادی صرف شده و مجدد نیاز به مطالعات است.
جانقربان با تاکید بر اینکه تهیه و تدوین طرح‌های توسعه شهری باید به شهرداری‌ها واگذار شود، خاطرنشان کرد: این کار می‌شود که از کلان‌شهرها کلید خورده و در صورت پاسخگویی مطلوب به مرور به دیگر شهرها نیز گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به عدم تصویب طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) در شورای عالی معماری و شهرسازی پس از هفت سال، اظهار کرد: از این دست طرح‌ها در سایر شهرها هم وجود دارد که شهرها را با مشکل مواجه کرده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با بیان اینکه هنوز مشخص نیست که حامی شهرداری‌ها در کشور در اجرای طرح‌های توسعه شهری کدام وزارت‌خانه است، تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل این است که قانون ماده ۱۰۱ که سال ۹۰ اجرا شد مشمول تمام نهادها می‌شود که مرتبط با تفکیک زمین است و باید بخشی از زمین را به شهرداری برای اجرای طرح‌های توسعه شهری بدهند که کاملا ادارات راه و شهرسازی در این خصوص موضع دارند و اجرا نمی‌کنند.