به گزارش پایگاه خبری ربیع، آیین بهره برداری از خدمات جدید ۱۵ دوچرخه سرا در نصف جهان با حضور شهردار و اعضای شورای شهر، معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری و دیگر مدیران شهرداری با تشریح چگونگی ارائه انواع دوچرخه پاکرو، طرح اشتراک سالیانه، سامانه هوشمند ثبت درخواست دوچرخه برگزار افسر.

ارائه خدمات جدید در ایستگاه خهای دوچرخه

علیرضا صلواتی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با اشاره به پروژه‌های حمل و نقل که از ۲۶ آذر روز حمل و نقل آغاز شده و تا ۲۹ دی ماه، روز هوای پاک ادامه دارد، از اقدامات صورت گرفته برای کاهش تصدی گری در عرصه‌های حمل و نقلی خبر داد و ورود بخش خصوصی به عرصه حمل و نقل را ضروری دانست. وی از تجهیز ایستگاه‌های دوچرخه به انواع دوچرخه‌های دنده‌ای، برقی، تردمیل برقی، اسکوتر، دوچرخه‌های قابل تنظیم، انواع موتوربرقی، سامانه ثبت درخواست با استفاده از نیروهای متخصص و آموزش دیده و رونمایی از خدمات جدیدی در ایستگاه‌ها دوچرخه هستیم. صلواتی با بیان آنکه ایستگاه‌های دوچرخه از ناژوان تا پل شهرستان مستقر هستند، افزود: خرداد سال آینده، ایستگاه‌های مکانیزه را در مناطق تاریخی خواهیم داشت و تا پایان سال آینده، ۵۰ ایستگاه دوچرخه راه اندازی خواهد شد.

کاهش هزینه تصدی گری در شهرداری

شهرام رئیسی، مدیرعامل سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان که با جذب سرمایه گذار در طرح الیپ، توانسته به پیشبرد طرح‌های حمل و نقل کمک کند، یکی از نمادهای اصفهان را ایستگاه‌های دوچرخه عنوان کرد که در دیگر کلان شهرها دیده نمی‌شود. وی افزود: با تاکید شهردار، سه رویکرد راه اندازی ایستگاه‌های دوچرخه با استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی، کاهش هزینه‌های تصدی گری شهرداری و سهولت دسترسی شهروندان به خدماتی با بهترین کیفیت مطرح شد و متعاقباً قراردادی با سرمایه گذار در جهت راه اندازی ایستگاه‌های دوچرخه منعقد گردید.

استقرار خودروهای برقی در نقاط گردشگری

مدیر پروژه الیپ و اولین تولیدکننده موتورهای برقی، رسالت خود را حمل و نقل پاک نامید و افزود: با استفاده از ۵ نرم افزار، ۱۵ ایستگاه بصورت انلاین مدیریت می‌شود. وی گفت: ایستگاه‌های مکانیزه و هوشمند الیپ تا پایان سال آینده به ۵۰ نقطه افزایش می‌یابند. فتحی، گاو دوم را، استقرار خودروهای برقی مجهز به اصفهان کارت در نقاط گردشگری و محدوده طرح ترافیک، اشتراک اسکوتر برقی، سرویس‌های پیک موتوری برای پلیس، پست وافرادی که خدمات عمومی ارائه می‌دهند، اعلام کرد و افزود: الگوی مالی الیپ، فروش حق اشتراک است.

دوچرخه، ابزاری برای کاهش مشکلات تردد

قدرت الله نوروزی، شهردار اصفهان با تاکید بر شهر پایدار، زیست پذیر و محیط زیستی، افزود: برای تحقق شهر زیست پذیر باید ضایعات شهر را به حداقل برسانیم، از سوخت‌های فسیلی فاصله بگیریم، آلودگی هوا را کاهش دهیم و رفتارهای خود را دراین راستا هدایت کنیم. وی اظهار داشت: باید موضع شهرداری برای توسعه فرهنگ دوچرخه سواری و اینکه چه هدفی را دنبال می‌کند، مشخص شود. زیرا شهرداری، برنامه‌هایی برای دوچرخه سواری دارد که از جمله احداث ۱۰۰ کیلومتر زیرساخت است و بدون فرهنگ دوچرخه سواری ثمری نخواهد داشت. شهردار اصفهان با اشاره به عدم امنیت کافی در تردد دوچرخه گفت: باید اطمینان حاصل کنیم که وقتی دوچرخه وارد خیابان می‌شود، امکان تردد ایمن وجود دارد. وی بیان کرد: امسال ۳ کیلومتر مسیر دوچرخه احداث شد که خود به آن نقد دارم.

نوروزی با اظهار آنکه مکان یابی مناسبی برای دوچرخه نداشته‌ایم، تصریح کرد: دوچرخه باید ابزاری برای حل مسائل تردد شهری و نه صرفاً برای ورزش و تفریح، بلکه جایگزینی برای اتومبیل باشد تا آلودگی هوا کاهش و شهر زیست پذیر تحقق یابد.

نکته مهم در سخنان شهردار اصفهان، استقرار ایستگاه‌های دوچرخه در نقاطی است که شهروندان بتوانند با دوچرخه به سمت مترو یا اتوبوس و سپس با مترو و اتوبوس به مقصد خود بروند. وی افزود: بمنظور کاربری مؤثر دوچرخه، باید پیوندی بین ایستگاه‌های اتوبوس، مترو و دوچرخه وجود داشته باشد. ضمن آنکه فرهنگ سازی برای استفاده بهینه و چایگزینی اتومبیل انجام گیرد.

در خاتمه، آیین بهره برداری از ۱۵ دوچرخه سرا در ایستگاه دوچرخه چهارباغ با شعار هوای اصفهان را داریم، اجرا شد.