به گزارش پایگاه خبری ربیع، یکی از بهترین راه‌ها برای شناخت مردم یک کشور، امتحان غذاها و آشپزی خاص آن کشور است. غذا قدیمی‌ترین فرهنگ زنده هر کشوری است. نگاهی ساده به غذاهای هر کشور دنیایی از رازها را درباره آن ملت بیان می‌کند. امروزه با آسان‌تر شدن مسافرت، مردم به سادگی (البته نه با دلار ۱۴ هزار تومانی) می‌توانند به دورترین کشورهای جهان سفر کنند. برای بسیاری از عاشقان سفر یکی از لذت‌بخش‌ترین ‌بخش‌های سفر، امتحان غذاهای تازه است.
یکی از معروف‌ترین جهانگردان در حوزه غذا، آنتونی بوردین است. برنامه‌های آشپزی او به زبان‌های بسیاری ترجمه شده و کمتر بیننده‌ای وجود دارد که تصویر او را در حال امتحان غذاهای کشورهای مختلف ندیده باشد.
آنتونی بوردین در کتابی با عنوان «ذائقه ملل» تجربیات خود را از سفر به گوشه و کنار جهان به اشتراک گذاشته است.
این کتاب که بخشی از سفر بوردین به ایران را نیز شامل می‌شود به تازگی در ایران منتشر شده است.
آنتونی بوردین پس از اتمام دوره دبیرستان وارد «مؤسسه آشپزی آمریکا» شد و از ابتدا کار خود را در یکی از رستوران‌های معمولی نیویورک آغاز کرد.
او با تلاش و پشتکار و پیشرفت‌های چشمگیر، به چهره‌ای نامی در این عرصه تبدیل شد و خیلی زود در شمار معروف‌ترین سرآشپزان جهان قرار گرفت.
آنتونی بوردین در سال ۲۰۰۰ میلادی با انتشار کتاب پرفروش «آشپزخانه سری؛ ماجراجویی در جهان شکم» به شهرت رسید.
او در این کتاب به معرفی غذاها و ترفندهای خاص آشپزی کشورهای مختلف پرداخت.
نخستین برنامه تلویزیونی او در سال ۲۰۰۲ میلادی در شبکه تلویزیون کابلی «فود نت‌ورک» پخش شد.
در سال ۲۰۰۵ به شبکه تلویزیونی تراول پیوست.
او برای برنامه‌های خود در این شبکه، دو بار برنده جایزه ‌امی شد.
از سال ۲۰۱۳ به شبکه سی‌ان‌ان پیوست و برای این شبکه، مجموعه «بخش‌های ناشناخته» را ساخت که به غذاهای مناطق مختلف جهان اختصاص داشت.
کتاب آشپزی «ذائقه ملل» نوشته آنتونی بوردین کتابی است که شما هر غذایی را که بخواهید می‌توانید با آن تهیه کنید. این کتاب با مقدمه نویسنده شروع می‌شود و شامل بیش از صدوبیست دستور غذایی مختلف است که می‌توان از آنها در پذیرایی برای پیش‌غذا، غذای اصلی یا دسر استفاده کرد.
نویسنده به سادگی کتاب خود را اینگونه معرفی می‌کند: «این کتاب پرشور، با طبیعتی ناب، بدیع و بسیار گیراست.»
این اثر که مدت‌هاست در صدر پرفروش‌ترین کتاب‌های آشپزی قرار دارد، با ترجمه ریحانه عسگری از سوی نشر سعید نوین روانه بازار کتاب شده است.
مهمان ناخوانده در ایران
وی در سال ۲۰۱۴ با برنامه‌ای در زمینه گردشگری و غذا با عنوان «آنتونی بوردین؛ مهمان ناخوانده» به ایران آمد و پس از گذر
از شهرهای مهم چون اصفهان به تهران رفت و زندگی مردم ایران را از نزدیک دید. مهمان‌نوازی ایرانی‌ها و برخورد شگفت‌زده آنتونی بوردین با مردم، بافت فرهنگی و غذاهای ایرانی باعث شد که این مجموعه ضبط شده در ایران میان طرفداران این برنامه محبوبیت خاصی پیدا کند و برنده شصت‌وپنجمین جایزه سالانه «امی» شود.
این نویسنده درباره انگیزه خود برای نوشتن این کتاب می‌گوید: «بخشی از این غذاها حاصل تلاش حرفه‌ایم در آشپزخانه‌ها یا غذاهای خاطره‌انگیز دوران کودکی است که دوست دارم لذت خوردن آن‌ها را با دخترم شریک شوم و بخش دیگر آن مربوط به تجربه آشپزی مردم سراسر دنیاست که در سفرهای اکتشافی به کشورهای دیگر و آشنایی با غذاها و آشپزان سایر ملل کسب کرده‌ام.»
درباره کتاب
دستورهای این کتاب به شیوه‌ای ساده و شیوا نوشته شده تا هر فرد علاقه‌مند به آشپزی با هر سن، جنسیت و میزان تحصیلات بتواند غذاها را درست و در فضایی لذت‌بخش از خانواده و دوستان پذیرایی
کند.
همه دستورات غذایی کتاب «ذائقه ملل» در دنیا معروف و پرطرفدار هستند و نحوه درست کردن آنها با جزئیات دقیق در این کتاب توضیح داده شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.
کتاب «ذائقه ملل» در ۳۸۴ صفحه، با ترجمه ریحانه عسگری، به قیمت ۹۵ هزار تومان از سوی نشر سعید نوین روانه کتابفروشی‌ها شده است.
آنتونی بوردین در سال ۲۰۱۸ در سن ۶۱ سالگی درگذشت.