به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از کرج، علیرضا رفیعی پور امروز در همایش ملی«تب برفکی، پیشگیری، کنترل و چالش های پیش رو» که در سالن پروفسور میرشمسی مؤسسه رازی کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیماری تب برفکی یک بیماری خطرناک مسری و سریع‌الانتشار در حوزه دامی و از نظر اقتصادی پرهزینه‌ترین بیماری است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این بیماری علاوه بر کشتار در برخی از تحت تیپ های خطرناک، کاهش تولید در حوزه دام سبک و سنگین را نیز به دنبال دارد، اظهار کرد: طی سال های گذشته اقدامات جدیدی در این حوزه در قالب برگزاری همایش ها و کنگره ها صورت گرفته و به دنبال آن هستیم که واکسن، عامل اصلی پیشگیری این بیماری شود.

رفیعی پور در ادامه بیان کرد: واکسیناسیون ما بر اساس برنامه های ملی انجام شده و دوزهای مورد نیاز که مشخص است به واکسن سازهای داخلی اعلام می شود تا بتوانند تولیدات مورد نیاز را داشته باشند اما زمانی که مقدار واکسن های تولید شده کمتر از میزان مصرفی باشد هر مقدار که در داخل تهیه شده مورد مصرف قرار می گیرد و آن میزان که امکان تأمین آن ها در داخل وجود ندارد و مورد نیاز دامداران هستند پس از برگزاری نشست با مؤسسات واکسن سازی، اقدام به واردات آن ها می کنیم.

کنترل ۹۸ درصدی بیماری آنفولانزای حاد پرندگان

وی در رابطه با آنفولانزای حاد پرندگان مطرح کرد: در سال ۹۷ موفق به کنترل بیش از ۹۸ درصد این بیماری شدیم. در سال ۹۸ هم انتظار ما همین است و با توجه به در اختیار بودن واکسن و ایمن سازی مرغ های تخم گذار کشور نگران‌ بروز و طغیان بیماری آنفولانزا نخواهیم بود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری رفتاری و انفرادی است، عنوان کرد: مشابه سال های گذشته تعدادی از هموطنان به تب کریمه کنگو مبتلا شدند و جان خود را از دست دادند و عده ای دیگر نیز مبتلا شدند اما بهبود پیدا کردند.

رفیعی پور همچنین اظهار کرد: افراد با رفتار مخاطره آمیز، خود و دیگران را درگیر می کنند که لازم است مردم به توصیه های بهداشتی که توسط رسانه ها مطرح می شود توجه کنند تا در آینده ای نزدیک گزارشی در مورد ابتلا و یا تلفات این بیماری نداشته باشیم.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: کنه ها به عنوان مخزن و انتقال دهنده این ویروس خطرناک و دام های آلوده در کشور ما وجود دارند که در صورت انجام رفتار مخاطره آمیز و ذبح در محلی غیر از کشتارگاه امکان بروز این بیماری وجود دارد.

انتهای پیام/پ/۱۱۰۴/س/