فاطمه براتی

به گزارش پایگاه خبری ربیع، مدیر کل امور فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: بیماری‌های ناشی از غذا به‌طور نامتناسبی روی قشرهای آسیب‌پذیر مانند کودکان، زنان باردار، سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، تأثیر می‌گذارد.

عبدالعظیم به‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ربیع بابیان اینکه تغییر شیوه زندگی مردم باعث گرایش بیشتر به سمت فست فودها شده است، اظهار کرد: در این راستا تبیین ایمنی غذا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: در حوزه غذا سالم علی‌رغم تحریم‌هایی که وجود دارد، دسترسی مردم بیشتر از گذشته شده و لازم است با تلاش و پیگیری بیشتر این وضعیت ارتقا یابد

مدیر کل امور فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: بیماری‌های ناشی از غذا به‌طور نامتناسبی روی قشرهای آسیب‌پذیر مانند کودکان، زنان باردار، سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: عوامل بیماری‌زا به‌عنوان شایع‌ترین میکروب‌های تأثیرگذار روی غذاها و آلوده‌کننده آن‌ها موجب بیماری یا مسمومیت غذایی می‌شوند، مانند: سالمونلا، نورویروس، کلستریدیوم پرفرنجنس، کمپیلوباکتر و استافیلوکوکوس اورئوس (استاف) و در صورت رعایت نکردن اقدامات ایمنی، هر فردی ممکن است قربانی مسمومیت غذایی شود.

به‌فر خاطرنشان کرد: مسمومیت غذایی یک بیماری شایع‌تر از حد تصور است، که توسط عوامل بیماری‌زا منتقل می‌شود، با این حال با استفاده از مکانیسم‌های ایمنی مواد غذایی صد درصد قابل پیشگیری است.

مدیر کل امور فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در تداوم اجرای برنامه عملیاتی توسعه نظام مدیریت ایمنی غذا در واحدهای تولیدی، از سال ۱۳۹۰ ارزیابی سالیانه الزامات و برنامه‌های پیش‌نیاز برای برقراری محیط بهداشتی و قابل قبول تولید غذای سالم، همچنین ممیزی تصدیق نظام مدیریت ایمنی مواد غذایی مستقر در واحدهای تولیدی تحت نظارت با بهره گیری از توان افراد متخصص و کارآمد معاونت‌های غذا و دارو در سراسر کشور در حال انجام است.

فاطمه براتی