به گزارش پایگاه خبری ربیع، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اذعان کرد: کسب رتبه‌های برترکشاورزی باحمایت مسئولان ارشد و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از بخش کشاورزی کردستان میسر شد.

خالد جعفری در جلسه شورای هماهنگی مدیران سازمان جهادکشاورزی استان کردستان که با حضور سیداحسن علوی نماینده مردم شریف شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی، مدیرامور شعب بانک کشاورزی استان، مدیرکل دامپزشکی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری و معاونین و مدیران سازمان برگزار شد اظهار کرد: نقش بخش کشاورزی در اقتصاد استان به عنوان محور اصلی توسعه کردستان بسیار مهم و اثرگذار است.

وی افزود: بخش کشاورزی در جریان تحریم‌های موجود می‌تواند کشور را بی نیاز کند به ویژه استان کردستان که با کسب رتبه‌های برتر تولید محصولاتی چون گندم در کشور نقش بخش کشاورزی را در استقلال کشور به صورت ویژه نشان می‌دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اقدامات حوزه دام و طیور در جهاد کشاورزی استان گفت: استان کردستان با ۷۴۰ واحد مرغداری گوشتی و بهره مندی از امکانات کشتارگاه، تأمین جوجه یک روزه، خوراک دام موفق به کسب رتبه اول در غرب و شمال غرب کشور و رتبه ۹ در سطح کشور در تولید گوشت مرغ شده است.

وی خاطر نشان کرد: در راستای تأمین دان مرغی و کنسانتره یکی از ۱۰ استان برتر کشور هستیم که ظرفیت سازی مناسبی در چند سال اخیر در این حوزه انجام شده است و براین اساس باید با اماده سازی زیرساخت صادرات در این حوزه بهبود اقتصادی را تضمین نمائیم.

وی ادامه داد: پروار بندی ۵۰۰۰ راسی شهرستان مریوان و بانه به دلیل شرایط مرزی در راستای توسعه صادرات می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند و نباید این ظرفیت‌ها را نادیده گرفت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اظهار داشت: در حوزه زنبورداری استان کردستان، ۱۳۵۰ تن در سال عسل باکیفیت تولید می‌کند که به عنوان یک برند در کشور مطرح است که در راستای بهبود اقتصادی در این زمینه استان علاوه بر تولید عسل، ژل رویال، زهر زنبور عسل و پرورش ملکه در استان به انجام رسانده است.

وی یادآور شد: در سال گذشته ۲۲۶ کیلو گرم ژل رویال تولید کردیم و امسال پیش بینی تولید ۳۰۰ کیلو گرم ژل رویال را در استان داریم.

خالد جعفری گفت: باتوجه به استعدادهای موجود در استان موضوع مهم نوغان داری (پرورش کرم ابریشم) است که با توسعه آن می‌توان شرایط مناسب اقتصادی برای نوغان داری پیش بینی می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش تولیدات گیاهی گفت: بر اساس مطالعه صورت گرفته در دانشگاه استنفورد آمریکا: ایران ۵.۵ میلیون هکتار اراضی خیلی خوب دارد که از این مقدار ۶۴۴ هزار هکتار به استان کردستان رتبه دوم دارد.

وی اضافه کرد: در این پژوهش آمده است: استان کردستان ۲ درصد مساحت کشور را دارد در صورتی که ۱۲ درصد اراضی خوب و خیلی خوب کشور برای کشاورزی در استان کردستان قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: سالانه نزدیک به ۷۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی در کردستان زیر کشت می‌رود و حدود ۲/۲ میلیون تن تولیدات زراعی در استان داریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ازعان کرد: بهره مندی استان از ۴۷ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات با ۳۳۰ هزار تن عملکرد در تولید محصولات باغی نشان از استعدادها و ظرفیت‌های طبیعی و انسانی دارد.

وی همچنین با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون در استان کردستان ۲ و ۱۱ صدم اسب بخار و رتبه اول کشوری را داریم افزود: در راستای تولید بذر برنامه ویژه‌ای دردست اقدام است چرا که ۱۱ شرکت فراوری بذر در استان وجود دارد.

وی با اشاره به تولید بذر در سال‌های گذشته خاطرنشان کرد: در سال ۹۵، ۱۳ هزار تن بذر، ۹۶ به ۱۷ هزار تن و ۹۷ به ۲۱ هزار تن بذر تولید شده که در سالجاری با اجرای یک برنامه ویژه ۲۷ هزار تن پیش بینی فرآوری بذر را داریم.

جعفری افزود: طبق هماهنگی با مرکز تحقیقات کشاورزی تا دوسال آینده این مقدار به ۴۰ هزار تن بذر گندم تهیه خواهد شد، و این برنامه در تولید نخود، وجو نیز انجام می‌شود.

جعفری در ادامه عنوان کرد: باتوجه به تاکید وزارت کشاورزی مبنی بر تولید روغن در داخل کشور گفت: برای دانه‌های روغنی (کلزا، گلرنگ، و.،،،) روند رشد تولید کلزا به ترتیب سال ۹۴ با ۳۰۰ تن تولید، ۹۵ به ۵۲۰ تن ۹۶ به ۲۰۰۰ تن و در سال ۹۷ به ۵۰۰۰ تن رسید و برای سالجاری نیز پیش بینی تولید ۱۰ هزار تن دانه‌های روغنی را داریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در راستای توسعه گلخانه‌ها که به عنوان یک امر مهم در حال اجرا است افزود: یک دهم مصرف آب ۱۰ برابر تولید محصولات گلخانه‌ای را به همراه دارد.

جعفری با بیان این موضوع که صادرات مهمترین هدف ماست ادامه داد: شرایط تأمین سرمایه درگردش برای واحدهای تولیدی انجام شود چراکه سالانه با ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی و کسب مقام چهارم کشوری را داریم.

وی در پایان از وجود ۱۷۰ ایستگاه پیش اگاهی در استان خبر داد و اظهار داشت: این ایستگاه‌ها برای کنترل و شناسایی آفات و بیماری‌ها می‌تواند در راستای مبارزه به موقع اقدام کنند.