به گزارش پایگاه خبری ربیع، مهندس حسین افضلی مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران وگلستان طی گفتگویی برنامه‌ها واقدمات شرکت برق منطقه‌ای مازندران وگلستان را درسال رونق تولید تشریح کرد متن مصاحبه بشرح زیر است که عیناً”از نظرتان می‌گذرد:

 وضعیت صنعت برق در مازندران و گلستان را تشریح کنید؟

استان‌های مازندران و گلستان به دلیل شرایط جغرافیایی، گردشگری، کشاورزی، حمل و نقل و … به عنوان یکی از استان­های مهم و حائز اهمیت شمالی کشور می‌باشند. با عنایت به موقعیت گردشگری منطقه و ورود خیل عظیم مسافران و گردشگران داخلی و خارجی در فصول مختلف سال به ویژه فصل گرما با شرایط آب و هوای شرجی و نسبتاً گرم در منطقه و هم­چنین لزوم ایجاد زیرساخت‌های توسعه گردشگری و صنعت توریسم، مسئولین در خدمت رسانی مناسب و در شأن مردم شریف این منطقه در زمینه‌های مختلف از جمله تأمین نیاز مصرف انرژی منطقه، با چالش اساسی مواجه می‌باشند. رشد حداقل دو برابری مصرف برق منطقه در چند سال اخیر نسبت به متوسط رشد کشور، نشان از ضرورت توجه خاص و ویژه مسئولین استانی و حتی ملی به این منطقه دارد. علیرغم مشکلات مورد اشاره و کمبود نقدینگی در صنعت برق، این شرکت با ظرفیت سازی مناسب توانسته است مشکلات شبکه برق منطقه را به حداقل رسانده و با کمترین مشکلات جوابگوی نیاز مصرف فزاینده منطقه باشد. در حال حاضر ظرفیت پست­های انتقال و فوق توزیع و طول خطوط در استان‌های مازندران و گلستان تاکنون به ترتیب برابر با ۱۵۲ پست به ظرفیت ۱۵۴۸۴ مگاولت آمپر و ۵۷۳۱ کیلومتر مدار خط می­باشد.

درسال رونق تولید شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان چه تمهیداتی در جهت بسترسازی اجرای این شعار در دست اجرا دارد؟

با توجه به به نامگذاری امسال به عنوان «سال رونق تولید»، از آنجائی که صنعت برق به عنوان یکی از

صنایع مهم زیرساخت و همچنین موتور محرکه دیگر صنایع، می‌تواند کمک شایانی به رونق تولید و اشتغالزایی در کشور بنماید، در این راستا شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان با رویکرد حمایت از تولید و ایجاد اشتغال، تمهیدات موثری در دست اقدام دارد. از آن جمله می‌توان به برنامه و اقدامات زیر در سال ۹۸ اشاره نمود:

برنامه ریزی جهت احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک به ظرفیت ۱۴۶.۶ مگاوات در سال ۹۸

احداث و افزایش ظرفیت پست‌های انتقال و فوق توزیع به میزان ۲۳۲۵ مگاولت­آمپر

احداث ۴۲ کیلومترمدار خط

استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه سال ۹۸ برای کاهش یا تهاتر بدهی به پیمانکاران ساختمانی و تأمین کنندگان قطعات و تجهیزات پروژه­های احداث و توسعه پست‌ها و خطوط

بهره مندی از قانون ”حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی، تولیدی، صنعتی و اجرایی کشور“ برای تأمین نیازهای پروژه‌های در دست اجرا

کمک به جذب سرمایه­گذاری­های خارجی نظیر فاینانس کشور چین، بانک توسعه اسلامی و …

درخصوص مشترکین صنعتی شرکت (مصرف کنندگان بزرگ) توضیحانی بیان دارید؟(تعداد آنها – بدهی آنها و …)

وضعیت برق پایدار در سال جاری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا خاموشی داریم؟

با توجه به ابلاغ مراجع بالادستی و همچنین سیاست‌های کلی شرکت مبنی بر تلاش برای اعمال حداقل خاموشی و تأمین برق مستمر و پایدار برای مشترکین، طرح­های ویژه‌ای تحت عنوان ”مأموریت ویژه مدیرعامل“ ابلاغی از سوی وزارت نیرو در دستور کار قرار دارد که در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز و

بهره برداری از آنها، شرکت برق منطقه‌ای با تمام امکانات تلاش خواهد کرد در سال جاری خاموشی به شبکه اعمال نگردد.

با توجه به شاخصه گردشگرپذیر بودن و حضور جمعیت شناور در استان، مدیریت مصرف در استان به خصوص فصول پرمصرف سال چگونه است؟ و برای تأمین برق این مناطق برنامه­ای در دست اجرا دارید؟

مشترکین تحت پوشش برق منطقه‌ای مازندران و گلستان، صرفاً” صنایع سطح انتقال و فوق­توزیع می‌باشند که به منظور مدیریت مصرف این مشترکین در ساعات و روزهای اوج مصرف برق، برنامه‌های پاسخگویی بار وفق ضوابط ابلاغی اجرا می‌گردد که رویکرد این برنامه‌ها، کاهش بار مصرفی صنایع در ازای مشوق‌های پرداختی از سوی صنعت برق می‌باشد. ضمن اینکه جهت بهینه‌سازی مصرف انرژی صنایع تحت پوشش، در طول سال نیز برنامه‌های مدیریت انرژی (اعم از برگزاری دوره‌های آموزشی، پیگیری انجام مطالعات ممیزی انرژی، پیگیری انجام بازرسی انرژی و …) پیاده سازی می‌گردد.