به گزارش پایگاه خبری ربیع، سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت اصفهان بدون حضور مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت و با بی‌مهری متولیان صنعت استان و کشور در دومین استان صنعتی کشور با رخوت حضور صنایع افتتاح شد.
در نشست رسانه‌ای که پیش از افتتاح رسمی سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت اصفهان (تجهیزات صنعتی، کارگاهی، ابزارآلات و نظافت صنعتی) بدون حضور مسئولان و مدیرانی که قبلا اسامی آنان برای حضور در نشست اعلام شده بود، برگزار شد، مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان با اشاره به شاخصه‌های مهمی که در اصفهان می‌تواند پتانسیل توسعه کشور را فراهم کند، تحقق‌نیافتن توسعه مطلوب کشور را ناشی از مشکلات سوءمدیریت اعلام کرد که همین عامل نیز موجب عقب‌ماندن استان در بسیاری از شاخص‌ها نسبت به استان‌های دیگر شده است.
وی با بیان آنکه شاید عوامل فرهنگی در استان مؤثر باشند، افزود: متأسفانه در سیزدهمین نمایشگاه صنعت به‌سختی توانسته‌ایم فضایی کمتر از ۳ سالن را تکمیل کنیم؛ در حالی که در سال‌های اخیر همه فضای نمایشگاه تکمیل بود.
یارمحمدیان با اشاره به تأثیر رویدادهای نمایشگاهی به عنوان ویترین و جایگاه هر صنف، کمک به رونق اقتصادی و حل مشکل اشتغال استان و توسعه کشور، افزود: استان اصفهان با ظرفیت توسعه اقتصادی و استقرار صنایع مادر، بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد، پلی‌اکریل، صنایع سیمان و…، مشکلات عدیده‌ای در بخش صنعت دارد.
وی از وجود شهرک‌های صنعتی در استان اصفهان و رتبه‌های برتر در طلا به عنوان قطب اول کشور، مواد اولیه و تولیدات صادراتی مثل مشتقات نفتی و پتروشیمی، وجود شرکت نمایشگاه‌ها با ۲۵ سال سابقه که تقریبا هر هفته یک رویداد اقتصادی را رقم می‌زند، فعالیت پایانه‌های صادراتی در فرودگاه بین‌المللی اصفهان و مواردی که نشان از ظرفیت‌های سرشار استان اصفهان برای رسیدن به توسعه و رشد اقتصادی دارد، صحبت کرد.
تحریم‌های داخلی باید مدیریت شود
محمدرضا طالبیان، دبیر کل خانه صنعت و معدن، در پاسخ به خبرنگار کیمیای وطن درباره نقش خانه صنعت و معدن در چگونگی رسیدگی به مشکلات صنایع استان اصفهان، گفت: عمده‌ترین مشکلات صنایع در امور مالیاتی، تأمین اجتماعی و بانکی، عدم تثبیت نرخ ارز و ثبت سفارش، بوروکراسی اداری و تصمیمات آنی است که خانه صنعت و معدن، آن‌ها را به مسئولان اعلام می‌کند.
از طرفی وی کاهش ۱۲درصدی مصرف برق صنایع استان را نشانه افت کارکرد و تعطیلی صنایع اعلام کرد و افزود: مسئولان نظام باید تحریم‌های داخلی را مدیریت کنند و با بخش خصوصی تعاملاتی داشته باشند.
وی به تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی در شهرک‌ها و تجهیزنبودن شهرک‌ها حتی به برق اشاره کرد و افزود: اگر سوء‌مدیریت، خودتحریمی و قوانین دست‌وپاگیر را کنار بگذاریم، بسیاری از مشکلات مرتفع می‌شوند؛ ضمن آنکه متأسفانه بازتابی از مسئولان در طرح مشکلات صنایع نمی‌بینیم.
فشارهای مالیاتی و دولتی صنعت را خفه کرده است
در ادامه، خلیل جعفرپیشه، رئیس هیئت امنای شهرک امیرکبیر و تولیدکننده قطعات صنعتی، در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: حضورنیافتن صنایع در نمایشگاه نشان از وضعیت وخیم صنایع در استان دارد.
وی با اشاره به این نکته که رئیس سازمان صنعت و معدن مشکلات صنایع را ناشی از استفاده‌نکردن از تکنولوژی روز دنیا و کیفیت‌نداشتن محصولات اعلام کرده است، گفت: وظیفه متولی صنعت است که تسهیلاتی را برای صنایع فراهم و از سرمایه‌گذار حمایت کند.
وی گفت: با وجود وعده‌های مکرر، هیچ اقدامی صورت نگرفته است؛ مالیات، صنعت را خفه کرده و با موانع فراوانی که دولت در تبادلات ارزی ایجاد نموده است، چگونه می‌توان به تکنولوژی روز دست یافت.
رئیس هیئت امنای شهرک امیرکبیر از توانمندی‌های فراوان صنایع در شهرک سخن راند که مغفول مانده و اگر تعطیلی در این شهرک اتفاق افتد، مشکلات عدیده‌ای کشور را تهدید می‌کند.
جعفرپیشه با بیان آنکه صنعت به سمت سراشیبی در حال نزول است، تأکید کرد: موتور محرکه صنعت در دست صنایع کوچک است.
وی یادآور شد: از دولت کمک نمی‌خواهیم؛ به جای آزار صنایع، مطالبات ما را بدهد؛ زیرا در این شرایط، هیچ توجیه اقتصادی برای ادامه کار وجود ندارد.
سرمایه سرگردان، تهدید اقتصاد ایران
محمدجعفر دانش‌مارنانی، از دیگر فعالان صنعتی با سابقه کار در وزارت صنایع، تهدید اقتصاد ایران را سرگردانی سرمایه اعلام کرد و افزود: از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه، ۹۰۰ میلیارد را در بانک‌ها خوابانده‌ایم و با پرداخت سود آن که به نوعی رباست، مانع رشد تولید شده‌ایم.
وی از سه کالای مصرفی، واسطه‌گری و سرمایه‌ای نام برد و با ابراز تأسف از اعطای مجوز به تولید انبوه کالای مصرفی بر ادغام کارخانه‌ها، مدیریت مجوزهای احداث، استفاده از پتانسیل بازار کشورهای منطقه، کاهش هزینه‌های دولت و پیروی از سیاست‌های رهبری در حمایت از تولید داخل تأکید کرد و یکی از مشکلات اصلی را فروش صنایع و کارخانه‌ها به صندوق‌های بازنشستگی و بانک‌ها دانست.