به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، نشست رسانه‌ای کنسرت همخوانی و همنوازی گروه خنیا به سرپرستی «پری ملکی» با عنوان «نرود ز دلم هرگز» یادمان زنده‌یاد ایرج تیمورتاش (ترانه‌سرا)، پیش از ظهر امروز (شنبه ۱۷ آذرماه) در تالار وحدت برگزار شد. این کنسرت روز سه شنبه ۲۰ آذر برگزار و کتاب ترانه‌های تیمورتاش رونمایی می‌شود.

پری ملکی در ابتدای این جلسه گفت: ایرج تیمورتاش از ترانه‌سراهایی بود که در دهه‌های ۳۰ تا ۴۰ کارهایش زیاد شنیده شده، اما در تمام این سال‌ها ناشناخته مانده است، بنابراین تصمیم گرفتیم برنامه‌ای اجرا کنیم تا مردم ایشان را بشناسند، در واقع یک کنسرت-بزرگداشت داریم.

وی ادامه داد: آقای تیمورتاش در جوانی با همسر من در دبیرستان مرجان همکار بودند و ایشان معرف من به وزارت فرهنگ بودند، بنابراین سابقه آشنایی دیرینه‌ای با ایشان داشتیم. در آن دوران، بسیاری از شاعران و ترانه‌سرایان، معلمان بودند، از جمله پرویز شهریاری که بزرگ‌ترین معلم ریاضی آن زمان بود.

ملکی درباره انتشار آلبوم از این قطعات گفت: قطعاً به یک کنستر بسنده نمی‌کنیم. اگر بازخورد خوبی از کنسرت بگیریم و در توانمان باشد، شاید این ترانه‌ها را به صورت آلبوم منتشر کنیم.

سرپرست گروه خنیا اضافه کرد: برای تمام شعرها و آهنگ‌های کنسرت یادمان ایرج تیمورتاش مجوز گرفته‌ایم و من حتی از خانواده آهنگسازهای کارها هم اجازه گرفته‌ام، از جمله اکبر محسنی،‌ عبدالله جهان‌پناه، نصرالله زرین پنجه، مصطفی گرگین‌زاده و جواد لشگری. از خواننده‌هایی هم که کارهای ایشان را خوانده‌اند از جمله اکبر گلپایگانی، ایرج خواجه امیری و امین‌اله رشیدی دعوت کرده‌ایم که در کنسرت حضور یابند.

ملکی در پایان گفت: به عنوان کسی که ۲۵ سال است اجرا می‌کنم، خیلی اوقات ترجیح می‌دهم به جای اجرای کارهای نو، مروری بر کارهای قدیمی داشته باشم تا آنها را به جوانان معرفی کنیم. این وظیفه و دِین ما به موسیقی‌دان‌های قدیمی است که ما از قِبل آنها ساخته شده‌ایم. امیدوارم جوان‌ها هم کارهای قدیمی را اجرا کنند.

* مرمت و بازتنظیم ترانه‌های قدیمی برای اجرا در کنسرت

پیمان خازنی، تنظیم‌کننده ارکستر هم در این نشست گفت: آثار زنده‌یاد تیمورتاش را گوش کرده و ارزیابی کردیم. این آثار کارهای خوبی بودند که شانس دیده شدن در لحظه را نداشته‌اند. احساس کردم اگر بتوانیم این آثار را مرمت و بازتنظیم کنیم تا امروزی‌تر شوند، می‌توانند یک بار دیگر به جامعه معرفی شوند و به گوش مخاطبان برسند.

فریبرز تیمورتاش فرزند دوم ایرج تیمورتاش هم در این نشست گفت: طی ۳۵ سالی که ایران نبودم خیلی تمایل داشتم به کارهای پدرم دسترسی پیدا کنم و آرزویم این بود که بتوانم کارهای پدرم را پیدا کنم. چندین هفته است منتظر این رویداد هستم.

وی اظهار کرد: تنها شغلی که ما در کودکی از پدرم سراغ داشتیم، معلمی بود و ایشان همیشه می‌گفت من دبیری را دوست دارم. آن زمان ایشان دیگر در شعر و شاعری فعالیت نداشت. بنابراین هیچ چیزی از گذشته نداشتیم غیر از عکس‌های پدر با خوانندگان و آهنگسازان نداشتم، ضمن اینکه در خارج از کشور، دستیابی به آرشیو ترانه‌ها بسیار دشوار بود.

تیمورتاش درباره پدرش گفت: پدرم اهل تعریف از خود نبود و بعدها فهمیدم که پدرم به زبان فرانسه تسلط داشته و در ۲۰ سالگی سردبیر یک مجله مربوط به کودکان بوده است.

* رونمایی از کتاب «ترانه‌های تیمورتاش»

توکا ملکی، مدیر انتشارات خط و طرح که کمتر از یک سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد، در بخش پایانی این نشست اظهار داشت: در این انتشارات تلاش داریم به نقاط مغفول فرهنگ و هنر ایران بپردازیم. اولین کتابی که منتشر کردیم راجع به حشمت سنجری رهبر ارکستر بود. کتاب «ترانه‌های تیمورتاش» نیز در همین راستا است.

وی ادامه داد: هنگامی که قصد تألیف کتاب «ترانه‌های تیمورتاش» را داشتیم، جز اسم ایرج تیمورتاش هیچ منابع دیگری نبود، اما با تلاش بسیار توانستیم از طریق آشنایان مرحوم تیمورتاش و موزه موسیقی اطلاعاتی را به دست بیاوریم تا این اثر توسط امید ایران‌مهر به رشته تحریر در آید و همزمان با کنسرت رونمایی شود.

ملکی درباره شخصیت تیمورتاش توضیح داد: ایشان علاوه بر اینکه معلم فیزیک و شیمی بوده‌اند، سابقه روزنامه‌نگاری و انتشار مجله داشته‌اند و در کنار آن در رادیو ایران هم برنامه داشته‌اند. یکی از معروف‌ترین ترانه‌های ایشان، «خدانگهدار» است که با مطلع «گل خزان ندیده، بهار نو رسیده / کنون که می‌روی زین گلزار، خدا تو را نگهدار» آغاز می‌شود.

بر پایه این گزارش، چاپ نخست کتاب «ترانه‌های تیمورتاش، زندگی و زمانه ایرج تیمورتاش» در ۱۸۴ صفحه توسط انتشارات خط و طرح به قیمت ۳۶ هزار تومان در پاییز ۹۷ منتشر شده است.

انتهای پیام/