به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، نشست خبری ویژه اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال صبح امروز سه شنبه ۷ اسفند ماه با حضور نمایندگان رسانه‌های جمعی در سالن اجتماعات پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

بنا بر این گزارش، در این مراسم «محمد سلگی» رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دبیر جشنواره پانزدهم در سخنانی گفت: جشنواره پانزدهم جشنواره قدمتی ده ساله دارد و از اصلی‌ترین اهداف آن نیز تجلیل از پژوهش‌های فرهنگی است. واقعیت این است که برگزیدگان حوزه‌های مختلف از طریق جشنواره‌های مختلف تجلیل می‌شوند ولی در حوزه پژوهش این اتفاق مغفول مانده است و در نهایت بزرگان مربوط به این نتیجه رسیدند که بخش پژوهش پتانسیل جشنواره شدن را دارد و از ابتدا پذیرفت پژوهش‌های فرهنگی در این جشنواره مورد تجلیل قرار گیرند.

وی ادامه داد: در طول ۱۴ دوره گذشته حدود هزار اثر به جشنواره رسیده و در محورهای ده‌گانه مورد بررسی قرار گرفت. تیم‌های داوری در حدود ۲۰۰ نفر تشکیل شد که میانگین در هر گروه ۲۰ استاد حضور داشتند و امر داوری را بر عهده گرفتند.

وی همچنین از تجلیل از یکی از استادان برگزیده در حوزه پژوهش خبر داد و عنوان داشت: امسال از یکی از استادهای عرصه پژوهش که سابقه بیش از پنجاه سال فعالیت در حوزه پژوهش را دارند تجلیل خواهیم کرد. ضمن اینکه در این دوره از جشنواره فراخوان داخلی هم ارائه شده که از بین استان‌ها یک استان حداقل برگزیده خواهد شد. این جشنواره نگاهش تقدیر و تشکر و برجسته کردن چنین موضوعاتی است و در کنار بخش اصلی تقدیر از یک پیشکسوت نیز در دستور کار قرار گرفت که در روز اختتامیه نامشان را اعلام خواهیم کرد.

وی همچنین در ادامه به سختی داوری آثار ارسال شده اشاره کرد و ادامه داد: همکاران ما در دبیرخانه تدبیری اندیشیدند که ما بعد از جشنواره نیز برای ترویج آثار برگزیده فضای مناسبی را داشته باشیم به همین دلیل در طول سال نیز دبیرخانه جشنواره فعال خواهد بود.

به گزارش فارس، در بخش بعدی «حسین دهقان» دبیر علمی جشنواره نیز در سخنانی تصریح کرد: موضوع فرهنگ بسیار مهم است هم در مورد ساختار و هم در ابعاد خرد و شخصیتی افراد. به این دلیل و به همین جهت ما می‌بایست فرآیندی را پیش‌بینی می‌کردیم که آثار مورد سنجش و داوری دقیق قرار بگیرند لذا چاره‌ای نداشتیم که آثار مورد سنجش و داوری دقیق قرار بگیرند و در این مسیر از ظرفیت علمی و آکادمیک دانشگاهی کشور استفاده کردیم.

وی افزود: در این مسیر از ۲۰۰ داور دعوت کردیم و خوشبختانه داورها پذیرفتند و در گروه‌های ده‌گانه کار پیشرفت و در حدود ۵۶ نفر به صورت مستمر کار را انجام دادند و در نهایت ۳۰۰ داوری انجام شد و به این دلیل بود که ما می‌خواستیم داوری را خارج از نظر و نگاه سازمان مجری به سرانجام برسانیم تا از دقت کافی برخوردار باشد و در نهایت نیز این اتفاق افتاد.

«داریوش مطلبی» از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره نیز عنوان داشت: ما فرهنگ را به صورت یک حوزه کلان دیدیم و برای همین یک فعالیت پژوهشی انجام شد. در نهایت نیز به تجربه متوجه شدیم در بعضی حوزه‌ها آثار را باید ادغام کنیم و یا در بعضی حوزه‌ها نیز باید تفکیک صورت بگیرد. یکی از مشکلاتی که ما همیشه در جشنواره‌ها داشتیم این بود که جشنواره‌ها پس از برگزاری رها می‌شوند و دیگر هیچ اتفاقی نمی‌افتد. در حالی که این آثار باید بررسی شده و بیشتر دیده شوند و همچنین مراکزی برای مشورت  پژوهشگران وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: امیدوارم ما تا جشنواره بعد همچنان بتوانیم اثرگذاری این جشنواره را حفظ کنیم و تلاش کردیم تمام آثاری که به جشنواره رسیده جز آثار محرمانه برای پژوهشگران سراسر کشور قابل دسترس باشد به همین دلیل مرکز اسناد و آرشیو آثار پژوهشی راه‌اندازی خواهد شد که روی وب برای تمام افراد در سراسر دنیا قابل استفاده خواهد بود. ضمن اینکه چکیده لاتین مقالات نیز روی سایت قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: ما با این کار می‌خواهیم آثار پژوهشی را در سراسر کشور قابل دسترسی کنیم و بتوانیم هسته پژوهش را در کشور گسترش دهیم و در نهایت تلاش داریم آثار در جایی متمرکز و ساماندهی شود.

وی در پایان گفت: آثاری که در قالب پایان نامه و آثار پژوهشی به جشنواره ارائه شوند و از حد نصاب علمی خوبی برخوردار هباشند نیز مورد حمایت قرار خواهند گرفت تا در قالب کتاب منتشر شوند.

به گزارش فارس در پایان این مراسم «زهره سعیدی» مسئول دبیرخانه نیز درباره آثار ارسالی به جشنواره توضیحاتی را ارائه کرد.

انتهای پیام/