به گزارش پایگاه خبری ربیع، تصور اینکه روزی از خواب بیدار شویم و شیر آب را باز کنیم ولی اثری از جریان آب در لوله کشی ساختمان مشاهده نشود دشوار است و آن وقت است که می شنویم آب تمام شده است.آن وقت که متوجه می شویم چه نعمتی را از دست داده ایم.

بحران آب به حدی جدی است که در آینده ای نه چندان دور این تصور به واقعیت تبدیل خواهد شد و چنین وضعیتی را تجربه خواهیم کرد.بحران آب مساله آشنای این روزهاست، که هنگام شروع فصل گرما بیشتر نمایان می شود.

کاهش نزولات آسمانی و بروز خشکسالی از یک طرف و از طرف دیگر عدم صرفه جویی در مصرف آب و هدر رفتن توسط بخش کشاورزی ،فرسودگی شبکه های آب،برداشت بی رویه آب زیرزمینی و احداث چاه های غیر مجاز مقصران وضعیت فعلی آب هستند و همه و همه دست به دست هم داده تا زنگ خطر بحران آب در کشور به صدا درآید.البته در کنار بحران آب فرونشست زمین نیز بوجود آمده که در نتیجه برداشت بی رویه آب چاه هاست.

کاهش نزولات آسمانی به حدی بغرنج است که رد پای آن را می توان در استان مازندران که جزء استان های باراش خیز است مشاهده کرد.بنابراین بی تفاوتی نسبت به این موضوع اشتباه جبران ناپذیری است که می تواند حتی کشور را وارد جنگ آب کند.گرچه همیشه انگشت اتهام در عدم صرفه جویی در مصرف آب به سوی مردم نشانه می رود ولی باید دانست حدود ۹۰ درصد از هدر رفت آب از سوی بخش کشاورزی است، که هنوز با روش های سنتی کاشت شده و برداشت بی رویه از چاه ها را نیز شامل می شود.چمن کاری در سطح شهر نیز منجر به مصرف بی رویه آب می شود.

از طرفی سیاست های آبی کشور جوابگوی بحران موجود نیست و آنچنان کارایی ندارد، گویی برای مسئولان وضعیت بحرانی آب محرز نشده و تصور می کنند آب تمام ناشدنی است.

کوتاهی نسبت به این موضوع سبب شده صرفه جویی در مصرف آب چندان جدی گرفته نشود و بی اندازه هدر برود.البته این امر ریشه در عدم فرهنگ سازی مناسب در بین مردم و سایر موارد دارد و قصور خانواده ها و نظام آموزشی و حتی رسانه ها در آن مشهود است.

طبق نظر کارشناسان اگر وضعیت بارش ها و تشدید خشکسالی و همچنین روند مصرف آب به همین منوال باشد، باید به فکر تصفیه کردن فاضلاب افتاد.ابتدا درختان که اکنون در حال انجام است و سپس صنایع و در انتها نوشیدن.

حال با توجه به بحران آب در کشور بایستی اقدامات اساسی اندیشیده و انجام شود.بدین ترتیب باید مردم را آگاه کرد و گفت آب نیست و از طریق رسانه ها ،خطبه های نماز جمعه،بیلبورد های شهری،علما و انسان های مشهور و …مردم را آگاه کرد و به سمت صرفه جویی دعوت کرد.

از طرفی باید سیاست های آبی جدی تر از قبل دنبال شده و مدیریت آب های سطحی،کشاورزی ،صنایع،ادارات و …انجام شود.

به خاطر داشته باشید اگر آب را درست مصرف کنیم، حالا حالا وجود دارد، مهم این است که به این باور برسیم حتی با صرفه جویی یک لیوان آب نیز سهم بسزایی در صرفه جویی آن خواهیم داشت. پس همکاری متقابل دولت و مردم در این زمینه می تواند راهگشا باشد.