به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس، دو مجموعه نفیس وقفی «نقاشی‌های فتح‌اله عباد» و «فرش‌های اهدایی غلامعلی ملول» با حضور رئیس دانشگاه تهران، معاون فرهنگی و اجتماعی و معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دانشگاه، غلامعلی ملول و نادره حاجیان (خواهرزاده واقف نقاشی‌ها)، امروز (دوشنبه ۱۳ اسفند) در باغ موزه نگارستان افتتاح شد.

در این مراسم، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، طی سخنانی گفت: افتخار می کنم که دانشگاه تهران چنین خیرین و فارغ‌لتحصیلانی دارد. دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی کشور که فقط وظیفه آموزش ندارد بلکه وظیفه نشر و توسعه فرهنگ و هنر نیز دارد و جایگاه ویژه‌ای در ترویج تمدن ایرانی دارد؛ وظیفه خود می‌داند که در راستای نشر دستاوردهای گذشتگان و پاسداشت بزرگان کشور کوشش کند.

وی تصریح کرد: دانشگاه تهران خودش یک گنجینه است، هم بناهایش، هم فارغ التحصیلانش، هم دانشجویانش، علمی که به جامعه عرضه کرده، دانشی که تولید کرده و در نتیجه بهترین جا برای اینکه گنجینه های دیگر نیز به آن بپیوندند همین دانشگاه است. دانشگاه دارای موزه های متعددی است؛ موزه های علمی و موزه های فرهنگی، در بین این‌ها باغ‌موزه نگارستان و خانه‌موزه مقدم واقعا در کشور و در دنیا استثنایی هستند.

نیلی احمدآبادی با اشاره به برگزاری نشست های بین المللی دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان، افزود: افراد مختلفی از اروپا، روسیه، ایتالیا و .. آمده اند و واقعا لذت برده اند. لذا هر چه به گنجینه هایی که خیرین و واقفین و دانشمندان به دانشگاه تهران اهدا می‌کنند اضافه شود و گنجینه باغ موزه نگارستان غنی تر شود می تواند جایگاه ویژه تری را در دنیا پیدا کند.

نیلی احمدآبادی با اشاره به ارزشی که فرهنگ وقف در دل خویش دارد، گفت: این فرهنگ بسیار ارزشمند است و ایران را در آینده خیلی بهتر خواهند ساخت کسانی که با این نگاه وارد دانشگاه می شوند و دانش آموخته می شوند. دیدین آثار فرمانفرمائیان، عباد، اسفرجانی، ملول و … غیر از زیبایی و ارزش هنری که در بر دارد ارزش ترویج فرهنگ وقف و نیت خیر را نیز در خود دارد که به بازدیدکننده منتقل می‌شود. موقوفات وظیفه ما را سنگین تر می‌کند، شانه‌های ما ان‌شاءالله تحمل این بار سنگین امانت را داشته باشد.

پیش از سخنان رئیس دانشگاه تهران، مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، گفت: امروز از تعدادی از آثار زنده‌یاد فتح‌اله عباد که وقف دانشگاه تهران شده است رونمایی می‌کنیم. این آثار سال‌ها در دانشکده هنرهای زیبا بود و به دستور دکتر نیلی احمدآبادی این آثار به باغ موزه نگارستان منتقل شد. مدت زیادی است که همکاران ما مشغول مرمت آثار هستند و مرمت آثار به اتمام نرسیده و تالارهایی که امروز افتتاح می‌شوند، بخش اول آثاری است که مورد مرمت قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به افتتاح مجموعه فرش‌های وقف شده توسط غلامعلی ملول، گفت: مهندس ملول دو مجموعه از مجموعه‌های نفیس خود را وقف دانشگاه تهران کردند که امروز مجموعه فرش‌های منحصر به فرد ایشان افتتاح می‌شود. مجموعه نقره‌های ایشان هم در حال آماده‌سازی است که با همت و نظارت خودشان تا دو هفته آینده آماده افتتاح خواهد بود و بعد از تعطیلات هم افتتاح رسمی خواهد شد.

در پایان این مراسم، ضمن تقدیر از واقفین این دو مجموعه، دو تالار آثار فتح‌اله عباد و تالار فرش‌های اهدایی مهندس ملول افتتاح شد.
در حال حاضر ۲۳ عدد از تابلوهای فتح‌اله عباد و ۱۲ فرش نفیس اهدایی مهندس غلامعلی ملول دانش آموخته دانشگاه تهران در معرض دید عموم قرار گرفته است.

انتهای پیام/