به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس از البرز، علی‌اکبر پورفتح‌الله ظهر امروز در حاشیه کنفرانس مدیریت خون بیمار که در کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پزشکانی که اهدای خون را تجویز می‌کنند بدانند که الزاماً هر تزریق خونی نمی‌تواند نجات‌بخش زندگی باشد، اظهار داشت: حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون در کشور به صورت سالانه اهدا می‌شود.

وی افزود: پنج برابر میزان نیاز کشور فرآورده‌های خونی ذخیره داریم و در این حوزه کمبودی وجود ندارد، اما باید مدیریت خون بیمار اجرا شود تا به کیفیت بهتر و مناسب‌تر برای بیماران دست‌یابیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با اشاره به وجود ۱۸ هزار بیمار تالاسمی در کشور که وابسته به تزریق گلبول قرمز هستند، گفت: ۴۰۰ هزار واحد اهدای خون برای این افراد وجود دارد و در این میان تلاش شده که این بیماران خون تازه دریافت کنند.

وی تصریح کرد: در ارائه خون به افراد تالاسمی گلبول‌های سفید را حذف کرده‌ایم، چون به‌شدت عوارض را کاهش می‌دهد.

پورفتح‌الله در ادامه با بیان اینکه پنج هزار بیمار هموفیلی و خون‌ریزی دهنده‌های ارثی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های سازمان انتقال خون کشور در حوزه سنجش پلاسما، حدود ۶۰ درصد از داروهای مشتق پلاسمایی با تولیدات داخلی و پلاسماهای ایرانی فراهم می‌شود.

وی از استقرار اورژانس انتقال خون با گروه خونی O منفی در جاده‌های مواصلاتی استان خراسان خبر داد و گفت: بخش عمده‌ای از افرادی که در تصادفات جاده‌ای مجروح می‌شوند با خون و فرآورده‌های خونی از مرگ نجات پیدا می‌کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور اضافه کرد: در خصوص نگهداری پلاسما محدودیتی نداریم زیرا بلافاصله دمای آن را به منهای ۳۰ درجه رسانده و در زنجیره سرد منهای ۲۰ درجه ذخیره‌سازی می‌شود.

وی عوارض عفونت بیمارانی که خون دریافت می‌کنند را ۵ برابر دیگر بیماران دانست و گفت: نیازمند مدیریت خون بیمار و استفاده از روش‌های کاربردی برای کاهش هزینه‌ها هستیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه استفاده از خون در حین عمل و بازگشت آن به بدن باید طی فرآیندی کاملاً استریل شده انجام شود، گفت: سه بیمارستان در البرز برای ارائه برنامه‌های کاربردی مدیریت خون بیمار پیش‌قدم شده‌اند.

انتهای پیام/و