به گزارش پایگاه خبری ربیع،یک مسئلهٔ دیگر، مسئلهٔ تولید است که آقایان هم اشاره کردید، بنده هم سالها است اشاره میکنم. عمده‌ترین سرفصل اقتصادی ما برای پیشرفت اقتصاد مسئلهٔ تولید است. یعنی حقیقتاً بهبود معیشت مردم، مسئلهٔ اشتغال، مسئلهٔ قدرت خرید، مسائل گوناگون دیگر اقتصادی، وابستهٔ به تولید داخلی است که باید به آن خیلی اهمّیّت داد. واقعاً با هر چیزی که تولید را تضعیف میکند باید مقابله کنید. با هر چیزی که تولید داخلی را به زانو درمی‌آورد و شکست میدهد، باید با جدّیّت مقابله کرد؛ قاطعانه بایستی مبارزه کنید؛ چه در صنعت، چه در کشاورزی. امام خامنه ای ۸/۶/۱۴۰۱

در دیدار هفته گذشته دولت با مقام معظم رهبری یکی آر توصیه های مهمی که مطرح شد تولی است چرا که راه رسیدن به اقتصاد پیشرو توجه به تولید و توسعه مراکی تولیدی است. تولید از آن دست مقوله هایی است که با تحقق آن بسیاری از شاخص های اقتصادی از جمله تورم، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و… با اتفاقات مثبت و روبه رشدی مواجه می شود. یعنی با افزایش تولید و به تبع آن افزایش عرضه کالا قیمت ها نه تن‌ها افزایشی نخواهد داشت بلکه قیمت کالا و خدمات روندی نزولی گرفته و کاهش می یابد از طرفی بازار رقابت سبب ارتقاء کیفیت کالاهای تولیدی خواهد شد. در واقع می توان تولید را معجونی شفابخش برای اقتصاد بیمار کنونی دانست. اقتصادهایی که گرفتار رکود تورمی هستند، تن‌ها و تن‌ها با یک جهش در تولید می توانند بدون افزایش تورم، رکود موجود در کشور را به رونق تبدیل کنند.

اگر قرار است اقتصاد ایران از یک اقتصاد تک محصولی و نفت محور نجات پیدا کند قطعا باید نگاه جدیدی به مقوله تولید در کشور ایجاد شود، تولید می تواند علاوه بر درآمد زایی و اشتغال به مباحث صادراتی کشور نیز کمک شایان توجهی کند. تنوع کالا و ارتقای کیفیت کالای ایرانی نه تن‌ها بخش بزرگی از نیاز داخلی تامین کالا را حل می کند، بلکه بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی کشور را نیز از بین می برد.

 

اگر می خواهیم در صحنه‌های بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید تولید با کیفیت را در صدر فعالیت های خود قرار دهیم، هر چند بحث تولید تن‌ها با چند اقدام مقطعی و چند سیاست گذاری حل نمی شود، بلکه برای تحقق این امر تمامی سیاست گذاری‌های ارزی، تجاری، بانکی، پولی و مالی ما باید در راستای حمایت از تولید قرار بگیرند.

تسهیل فضای کسب و کار یکی از اولویت هایی است که باید بر آن توجه داشت، اگر فضای کسب و کار تسهیل شده و مجلس بتواند موارد دست و پا گیر اداری که بر سر راه تولید قرار دارد را رفع کند، می توان منتظر ایجاد یک تحول در تولید کشور بود. چرا که متاسفانه قوانین دست و پا گیر موجود، ظرفیت های تولیدی کشور را محدود ساخته است. به حدی که می توان گفت این قوانین داخلی فشار بیشتری از تحریم های بین المللی بر تولید کشور وارد می کنند! به نظر می رسد یکی از مهمترین راهکارها برای تولید اهمیت به تسهیل فضای کسب و کار، حمایت از فعالان اقتصادی و حمایت از کسب وکارهایی است که به رغم فشارهای مختلف همچنان در جهت تولید کشور فعالیت می کنند.

کشور ایران با مرزهای طولانی که با همسایگان خود دارد ظرفیت تجارت خارجی بسیار بالایی با کشورهای همسایه خود دارد. ظرفیتی که متاسفانه تا کنون از آن به درستی استفاده نشده است، اگر ظرفیت تولید کشور در بخش شرکت های دانش بنیان و حمایت از نخبگان خوش فکر و تلاشگر ایرانی قرار داده شود یا به نوعی همه منابع و امکانات کشور بخصوص دربخش های دانش بنیان که منجر به ارز آوری می شوند در جهت حمایت از تولید قرار گیرند می توان ادعا کرد تمامی تلاش ها برای شکوفایی اقتصادی معطوف به نتیجه خواهد شد. مساله کسب و کار موضوع مهمی است که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید داشته اند، کسب و کار از کسب وکارهای محلی و کوچک تا کسب وکارهای بزرگ و دانش بنیان بر پایه فناوری های روز دنیا بسیار مهم است. تحقق تولید نیازمند عزم و اراده جدی است. طبیعتا با اقدامات پیش پا افتاده و سطحی نگری نمی توان تحقق تولید بایسته و مطلوب را تضمین کرد، اگرخواهان تحول و سرعت در تولید آن هم تولید با کیفیت و قابل رقابت در بازارهای صادراتی و تولیدی که بتواند پاسخگوی تقاضای ۸۰ میلیون ایرانی و بخش بزرگی از بازار کشورهای همسایه باشد هستیم باید همه آحاد جامعه به صورت شبانه روزی تلاش کنند، برداشتن بروکراسی های دست و پا گیر و قوانین محدود کننده بخشی از الزامات تحقق جهش تولید است که همه بخش‌های نظام باید به آن ملتزم باشند که به آن اشاره شد.

باید توجه داشت که یکی از اولویت های تحقق تولید اصلاح قوانین مزاحم و موازی است که دست و پای تولید را بسته و محدودیت‌هایی ایجاد کرده که عبور از آن نیازمند عزم و اراده همه بخش‌های حاکمیتی از جمله مجلس است که در این رابطه خط مقدم محسوب می گردد زیرا هم وضع قوانین جدید و هم اصلاح و تسهیل قوانین ماقبل و هم نظارت براجرای قوانین بعهده مجلس است. از مهمترین وظایف مجلس تمرکز بر سوق دادن سیاست های پولی، بانکی و بازار سرمایه در جهت تولید است، باید مانع بنگاه داری و دلالگری بانک‌ها شد باید شرایطی را فراهم کرد که بازار سرمایه در راستای تولید و جهش تولید حرکت کند. یعنی منابع بازار سرمایه در جهت تجهیز تولید مورد استفاده قرار گیرد، حمایت ها باید به گونه‌ای باشند که تولید کنندگان به سهولت به منابع مالی دسترسی داشته باشند چرا که بخشی از مشکلات تولید ما در حوزه عدم تامین نقدینگی مورد نیاز است، موضوعی که بانک‌ها دراین باره همکاری خاصی صورت نمی دهند، به هر حال برای تحقق شعار سال، تغییر در کلیت اقتصاد و بسیج تمام کشور در جهت حمایت از تولید بسیار الزامی است، چرا که با یک گل بهار نمی شود و اگر سطح سیاست گذاری‌ها و حمایت از تولید بر روال قبلی باقی بماند و حمایت جدی از تولید نشود قطعا نمی توان انتظار داشت با این سیاست ها گشایشی در تولید و به تبع این موضوع در اشتغال زایی و اقتصاد کشور صورت گیرد.