به گزارش پایگاه خبری ربیع، در ستون این هفته «اقتصاد در هفته‌ای که گذشت» به مرور مهم‌ترین عناوین خبری اقتصاد در هفته گذشته خواهیم پرداخت.
– رئیس کل بانک مرکزی از شتاب‌گیری عرضه ارز در بازار ثانویه طی هفته‌های آینده خبر داد.
– رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه تولید گونه‌های جدید مانند تیلاپیای داخلی و کپور ماهی هندی در کنار کپور ماهیان چینی در دستور کار است، گفت: برای افرادی که قدرت خرید کمتری دارند ماهیان جدیدی مانند تیلاپیای داخلی از پایان سال به بازار عرضه
می‌شود.
– در سطح جهان سالانه ۶۰ درصد از بارش‌ها به طور متوسط تبخیر می‌شود که در کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی این رقم به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد؛ اما آنچه موضوع مهمی است تبخیر از مخازن سدها و دریاچه‌های مصنوعی است که این رقم در دنیا به طور متوسط پنج درصد و در ایران حدود شش درصد تخمین زده می‌شود.
– دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید به دنبال افزایش ریالی حقوق کارگران نیستیم و معتقدیم در شرایط امروز اقتصاد بهترین راه تقویت قدرت خرید، کمک به جبران هزینه‌های زندگی کارگران و کارمندان است.
– تحلیلگران معتقدند ماجرای خاشقچی تبعات منفی برای اقتصاد عربستان دارد و می‌تواند برنامه بلند پروازانه توسعه‌ای ۲۰۳۰ را با چالش مواجه کند.
– مؤسسه «برند فایننس» اعلام کرد برند ایرانی در رده چهل و چهارم باارزش‌ترین برند جهان قرار دارد.
– محمد هادی موقعی دبیر انجمن ملی لیزینگ با اشاره به اینکه شرکت‌هایی که تحت عنوان لیزینگ از آنها به عنوان کلاهبردار نام برده شده و گفته می‌شود که تحت تعقیب قرار دارند در واقعیت لیزینگ نبوده و شرکت‌های پیش‌فروش خودرو هستند، گفت: در مجموع فعالیت‌های تجاری و معاملاتی که مربوط به خودرو، ثبت‌نام یا پیش فروش آن است، در حوزه نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو و همچنین دستورالعمل پیش‌فروش خودرو قرار می‌گیرد که مسئولیت نظارت بر حسن اجرای آنها با وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان است؛ بنابراین عملیات تولید، فروش، پیش فروش، فروش قسطی توسط تولیدکننده یا فروشندگان و خدمات پس از فروش خودرو در حوزه نظارتی بانک مرکزی قرار ندارد و به همین دلیل اطلاق نام لیزینگ خودرو به این شرکت‌ها پایه قانونی و رسمی ندارد.
– یک کارشناس ارشد حوزه انرژی با اشاره به وضعیت بازار جهانی نفت اظهار کرد: موضع‌گیری مشتریان ایران از جمله چین، هند، ترکیه و حتی اروپایی‌ها حاکی است که عزم خود را برای ادامه خرید نفت ایران جزم کرده‌اند.
– رئیس بیمه مرکزی گفت: اسامی شرکت‌های بیمه‌ای که مجوز ندارند یا مجوزشان لغو شده به مردم اعلام می‌شود.