به گزارش پایگاه خبری ربیع، نخستین نشست هم اندیشی انجمن های ادبی استان اصفهان با حضور  دبیر کل مجامع ادبی کشور، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان و جمعی از فعالان در شاخه های ادبیات و هنر در مجموعه سیتی سنتر، قلب شهر برگزار شد.

**لزوم همکاری مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد با مدیران بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران 

محمدرضا کاکایی، دبیر انجمن های ادبی استان اصفهان و مدیرمسئول انجمن فرهنگی اهل قلم در اصفهان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای شناسایی انجمن های ادبی استان و اینکه آنها را زیر یک چتر بیاوریم، لزوم همکاری مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد با مدیران بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران را عامل موفقیت و پویایی انجمن های ادبی بیان کرد.

کاکایی گفت: ۱۱۷ انجمن در استان شناسایی شده اند و ۶۷ انجمن در سایت کشوری انجمن های ادبی، ثبت نام نموده و تعدادی نیز شناسه دریافت کرده اند. وی، وجود مدیران انجمن های ادبی در استان که چندین انجمن را سرپرستی می کنند را مایه مباهات دانست.

** سابقه دیرینه اصفهان در فرهنگ و هنر و ادبیات و وجود فرهیختگان فراوان در اصفهان

حجه الاسلام انصاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان با اشاره به سابقه دیرینه اصفهان در فرهنگ و هنر و ادبیات و وجود فرهیختگان فراوان در اصفهان، از تاثیر انشا و نگارش زیبا سخن راند و ریشه ادبیات را از بدو خلقت بشر و اینکه قدرت تشخیص انسان نیاز به مفاهمه دارد، دانست.

انصاری، ادبیات را نشانه انسانیت و از نیازهای اصل بشر عنوان کرد و افزود: انسان در نظام اجتماعی خود نیازمند ادبیات است.

وی با گرامیداشت میلاد پیامبر اکرم (ص) گفت: اولین کلمه ای که بر پیغمبر نازل شده، اقراء (بخوان) کلام بزرگی است و نشان می دهد که معجزه پیامبر از جنس ادبیات است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان با اشاره به ادبیات قرآن و اینکه قرآن به قلم قسم می خورد، مطالعه تاریخ ادبیات  را مطرح کرد و گفت: سه ضلع شعر و نوشته خوب در راستای نیازهای جامعه، انجمن های ادبی به ترغیب و حمایت علامندان حوزه ادبیات کمک کنند و ضلع دیگر که مخاطبان این حوزه هستند،باید مورد توجه قرار گیرند.

انصاری با صحبت از پتانسیل بالای استان، تاکید کرد: نگاهی به ساماندهی محتوا و تقویت انجمن های ادبی در این راستا ضروری است.

**انجمن های ادبی تصویر روشنی از ساختار فعالیت های اجرایی بنیاد ندارند

در بیانیه ای که ترابی به نمایندگی از انجمن های ادبی استان اصفهان قرائت کرد، ماهیت تشکیل انجمن ها را از دیدگاهی که منجر به برنامه ریزی فرهنگی می شود، تشریح نمود و در بیان چالش انجمن های ادبی، عدم تمرکز اهداف انجمن و نداشتن رسمیت لازم برای اجرای تصمیمات را مطرح کرد.

وی تصریح کرد: متاسفانه انجمن های ادبی تصویر روشنی از ساختار فعالیت های اجرایی بنیاد ندارند و شفافیت در اهداف کوتاه مدت انجمن وجود ندارد. ترابی، بهترین منابع برای تحقق اهداف را منابع انسانی نامید که دغدغه مداوم عملیات داشته اند و حتی از بودجه شخصی هزینه می کنند.

وی پیوستن انجمن های ادبی به بنیاد را فرار از پله های اداری عنوان کرد و افزود: در دو حوزه ارتباط انجمن با مدیران ارشاد و اینکه آیا قرار است بنیاد بعنوان یک نهاد تصمیم ساز، چه اقداماتی انجام دهد، نیازمند شفاف سازی هستیم.

وی در بخش دیگری از بیانیه، مشکلات سخت افزاری و فضای فیزیکی انجمن ها را مطرح کرد و گفت: بتیاد باید فرآیندی را تعریف کند که دغدغه های مدیران فرهنگی حذف شود.

**شفاف سازی لازم است و وجود دارد

غلامرضا طریقی دبیر مجمع عمومی انجمن های ادبی، در پاسخ به نکات مطروحه گفت: ۹۰ درصد درخواست ها با مطالعه اساسنامه تامین می گردد.

وی افزود: شفاف سازی لازم است و وجود دارد.

** آیین نامه اجرایی ابلاغیه وزیر ارشاد را بدقت مطالعه کنند

مهدی قزلی نیز به انجمن های توصیه کرد که آیین نامه اجرایی ابلاغیه وزیر ارشاد را بدقت مطالعه کنند. ضمن آنکه انجمن ها از طریق کانال تلگرامی می توانند نقطه نظرات خود را مطرح کنند.

در ادامه، مدیران انجمن های ادبی به بیان پرسش ها و نقطه نظرات خود پرداختند و خواستار شفاف سازی جایگاه خود در ارتباط با وزارت ارشاد شدند.

مهدی قزلی، دبیرکل مجامع ادبی کشور در پازتاب به نظرات مطروحه، برکاهش نقش دولت  و استفاده از انجمن های ادبی بعنوان بهترین واسطه بین دولت و ملت تاکید کرد.

وی گفت: اصفهان با ۳۰ انجمن شناسه دار، دومین استان کشور از لحاظ تعداد انجمن هاست و می تواند به یک قطب فعالیت جمعی انجمن های ادبی تبدیل شود.

وی سه ویژگی انجمن های ادبی را فعالیت داوطلبانه، غیرانتفاعی و غیردولتی و غیرسیاسی عنوان نمود که صرفا بر محور عشق و علاقه است و یادآور شد: ثبت درخواست انخمن ها با ورود به سامانه امکان پذیر است و نیازی به بروکراتیک اداری ندارد.

وی از ثبت هزارو۱۵۳ انجمن در سامانه خبر داد که ۵۳۰ انجمن برای دریافت شناسه تایید شده اند.

قزلی، خلاقیت محوری، بومی بودن و فعالیت های مشارکتی و جمعی برای طرح های مطروحه در انجمن های ادبی را بعنوان اولویت هایی که موثر در جلب حمایت از انجمن ها هستند، برشمرد و خاطرنشان کرد: اینکه بعد از ۴۰ سال، عنوان انجمن های ادبی وارد بودجه کشور شده است، حائز اهمیت است.