زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، در آئینی با حضور مسئولان استان اصفهان از فعالان برترِ نهادهای حمایتی در ساخت ۸۸۰ نیروگاه ۵ کیلووات خورشیدی در سالن اجتماعات شرکت توزیع برق استان تجلیل شد . در این آئین عنوان شد که شرکت برق استان اصفهان به واسطه تلاش هایی که در راستای توسعه و نصب نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس پشت بامی درپهنه نصف جهان داشته  به عنوان شرکت برتر در راستای توجه به انرژی های پاک شناخته شده است  که این مسئله با همکاری سازمان بسیج سازندگی ، کمیته امداد، بهزیستی وبانک ها محقق شده است .

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان در همایش تجلیل از فعالان برتر نهادهای حمایتی در احداث ۸۸۰ نیروگاه ۵ کیلو وات در سال گذشته با اشاره به اینکه  استان اصفهان که در مرکز ایران قرار دارد حدود ۸ درصد نیاز مصرف کشور را پوشش میدهد گفت: یکی از موارد مهم مورد توجه تامین انرژی توسط نیروگاه های تجدید پذیر خورشیدی است که این مهم با توجه به اقلیم استان و شرق اصفهان منبع خوبی برای تامین انرژی خورشیدی است .

حمید علاقمندان با اشاره به اینکه در حوزه نیروگاه های خورشیدی  مقیاس بزرگ شرکت برق منطقه ای و استانداری اصفهان برنامه های خوبی را با صنایع بزرگ دنبال کرده اند افزود:شرکت های فولاد مبارکه ذوب آهن،پالایشگاه اصفهان،شرکت شهرک های صنعتی برای احداث نیروگاه های خورشیدی به میدان آمده اند که این طرح ها تا ۳ سال آینده توسط صنایع بهره برداری و برق آن وارد مدار میشود.

*باید مردم را برای توسعه نیروگاه های خورشیدی پشت بامی  ترغیب کنیم

وی تاکید کرد:باید در مورد نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس مردم را مشارکت دهیم خوشبختانه در کشور  به نیروگاه های پشت بامی اهمیت داده شده ولذا با کمک نیروگاه های پشت بامی و کارخانجات می توان به تولید انرژی پاک کمک کرد و برق آن را در شبکه سراسری وارد نمود.

علاقمندان ادامه داد:استفاده از برق شبکه سراسری در کشور بسیار مقرون به صرفه است و ما می توانیم با خرید چندین برابری برق خورشیدی انگیزه خوبی برای مشترکان خانگی ایجاد کنیم .اصفهان با احداث ۸۸۰ نیروگاه پشت بامی رتبه اول کشور را داراست؛این نیروگاه ها حمایتی هستند یعنی اینکه برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با استفاده از تسهیلات بانکی ایجاد شده اند و این کار با همکاری بسیج  سازندگی ، کمیته امداد، بهزیستی و بانک ها به سرانجام رسید که اصفهان را به عنوان استان نمونه دربخش نیروگاه های خورشیدی معرفی کرد.

علاقمندان افزود:باید برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در نیمه اول امسال برنامه ریزی شود تا بهترین بهره برداری را داشته باشیم چرا که کاردر نیمه دوم سال سخت تر خواهد شد.

*طرح توسعه نیروگاه های کوچک مقیاس بصورت یک طرح بلند مدت در کشور پیگیری شود

 در ادامه نیز معاون هماهنگ کننده سپاه صاحب الزمان (عج) در استان اصفهان با اشاره به احداث ۵۲۶ نیروگاه خورشیدی توسط بسیج سازندگی در نصف جهان گفت:کشورمان دارای ظرفیت های بسیار برای انجام طرح های فاخر است،مردم بعد از ۴۰ سال پیروزی انقلاب از ما انتظاراتی دارند که باید به آن ها پاسخ دهیم .

سرهنگ فتحیان،با اشاره به اینکه متخصصان حوزه برق نیز امروز از جهادگران عرصه تولید به شمار میروند افزود:جهاد را نباید تنها محصور به دفاع مقدس کرد هم اکنون نیز در اقصی نقاط کشور اقدامات جهادی‌ در حال انجام است که باید این اقدامات را ارج نهیم .تلاشگران حوزه صنعت برق نیز از تلاشگران عرصه انرژی بشمار میروند.

وی با اشاره به اینکه امروز ورود جوانان در عرصه های مختلف ظرفیت های زیادی را در کشور بوجود آورده است افزود: در حال حاضر تضمین انرژی از دغدغه های مردم است و باید تاثیراتی که انرژی پاک خورشیدی بر زندگی مردم دارد برای آنان به خوبی تبیین شود.

سرهنگ فتحیان با اشاره به اینکه بهره برداری از انرژی های پاک از ظرفیت های خدادادی این سرزمین است که به خوبی می توان برای آن برنامه ریزی کرد افزود: باید به این نکته توجه داشت که افزایش ظرفیت پنل های خورشیدی پشت بامی طرح خوبی است که می تواند ادامه پیدا کند و اگر این طرح های خوب ادامه دار باشند در مردم اعتماد ایجاد میشود که میتواند در پیشرفت کشور تاثیر گذار باشد.

معاون هماهنگ کننده سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان تاکید کرد:طرح توسعه پنل های خورشیدی برای خانواده های تحت حمایت یک کار خوب اقتصادی  است که هم محرومیت زدایی را در پی دارد و هم پاسخگوی نیازمندی های  نظام  است .

وی ادامه داد:امیدواریم این طرح در همه بخش های کشور درقالب یک افق بلندمدت پیگیری شود.ما باید هر روز در تلاش باشیم تا یک مشکل از مشکلات کشور را حل کنیم و به عزمت کشور بیافزایم.

** ۲۰درصد مردم نیروگاه خورشیدی پشت بامی نصب کنند در کشور مشکل برق نخواهیم داشت

  مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان اصفهان نیز در این آئین با قدردانی از تعامل سازنده با نهادهای حمایتی در احداث نیروگاه های کوچک گفت: تا امروز ۸۸۰ پرونده احداث نیروگاه کوچک در استان اصفهان که ۷۳۰ نیروگاه متعلق به شرکت توزیع برق استان اصفهان و ۱۵۰ نیروگاه مربوط به شرکت توزیع برق اصفهان می باشد، انجام شده است.

مهدی ثقفی ، کاهش تلفات برق و جبران  بخشی از ناترازی برق کشور را از مزایای نصب  نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک در پشت بام واحد‌های عنوان کر د و افزود: نیمی از حدود ۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی استان اصفهان،نیروگاه های نصب شده در پشت بام منازل هستند.

وی افزود: در چند سال اخیر، نیروگاه های پشت بامی از اهمیت خاصی برای اقشار آسیب پذیر و نهادهای حمایتی برخوردار بوده است.

 ثقفی ادامه داد: برای احداث نیروگاه های خورشیدی با مقیاس کوچک براساس تبصره ۱۸ بودجه، ۱۳۰ میلیون تومان تسهیلات از سوی بانک ها به اقشار آسیب پذیر پرداخت می شود که براساس قرارداد ۲۰ ساله ای که با شرکت توزیع برق استان اصفهان دارند پس از کسر میزان تسهیلات ماهیانه ۳۵۰ هزار تومان برای آ نها درآمد دارد.

وی ادامه داد: دیگر اقشار جامعه نیز می توانند با آورده خود نسبت به احداث نیروگاه اقدام کرده و درآمد خوبی داشته باشند و سرمایه خود را چهار ساله بازیافته و ۱۶ سال درآمد داشته باشند.

 مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان اصفهان با بیان اینکه قرار است در برنامه هفتم توسعه، با استفاده از نیروگاه های خورشیدی طی پنج سال و هر سال یک درصد مصرف برق صنایع بزرگ تأمین شود، گفت: اگر صنایع بزرگ اینگونه اقدام نکنند هزینه برق این صنایع چندین برابر خواهد شد.

ثقفی گفت :اگر ۲۰ درصد مردم نیروگاه خورشیدی در پشت بام خود احداث نمایند در کشور مشکل برق نخواهیم داشت.

*تاکنون۵۲۶ نیروگاه به همت بسیج سازندگی  در استان اصفهان انجام شده است 

در ادامه این همایش، مسئول بسیج سازندگی و محرومیت زدایی استان اصفهان با قدردانی از تعامل و همکاری همه نهادهای حمایتی استان اصفهان گفت: سال ۱۴۰۰ اتفاقاتی که در راستای احداث نیروگاه های کوچک در سطح استان افتاد باعث سربلندی استان در کشور گردید.

سرهنگ پاسدارحسن عجمی با اشاره به اینکه تاکنون۵۲۶ نیروگاه به همت بسیج سازندگی ایجاده شده و ۱۵۰ جهادگر بسیجی برای نصب آنها آموزش دیده اند افزود: در سال ۱۴۰۱، براساس تفاهم نامه پنج جانبه با نهادهای حمایتی و شرکت توزیع برق استان اصفهان از محل وام تبصره ۱۶ استفاده و احداث نیروگاه های کوچک نتیجه خوبی در استان اصفهان به همراه داشت.

وی با بیان اینکه جهاد روشنایی یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی است که از دوسال پیش اجرای آن آغاز شده است افزود: در این مدت نیروگاه های خورشیدی در مجموع به ظرفیت پنج مگاوات در پشت بام منازل مسکونی نیازمندان استان اصفهان نصب شده است که این امر در راستای تعامل سازمان بسیج سازندگی با شرکت توزیع برق استان اصفهان برای کمک به اقشار محروم جامعه بوده است.

 رئیس  بسیج سازندگی و محرومیت زدایی استان اصفهان، کمک به محرومان و شبکه توزیع برق در تولید انرژی را دو هدف اصلی اجرای طرح جهاد روشنایی اعلام کرد و افزود:امیدواریم در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر و همچنین تولید انرژی پاک تعاملات و هماهنگی های بیشتری ایجاد شود تا ظرفیت اینگونه فعالیت ها افزایش یابد و فرهنگ استفاده از پنل های خورشیدی که در جامعه ترویج شود.

ارائه تسهیلات به اقشارمحروم برای نصب نیروگاه های خورشیدی پشت بامی

مدیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی  استان اصفهان  نیز گفت: مکان مورد تأیید نصب نیروگاه خورشیدی روی پشت بام باید دست کم ۵۰ مترمربع، سقف دار با سازه جدید  باشد که  دست کم تا ۲۰ سال آینده جوابگو باشد.

عماد مرادی افزود: افراد کم درآمد و جزء دهک های پایین جامعه که چنین مکانی را دارند می توانند  با مراجعه حضوری به بسیج سازندگی یا شرکت توزیع برق شهرستان خود یا از طریق سامانه ebsvam.ir(تسهیلات اقتصاد مقاومتی) درخواست اخذ تسهیلات برای نصب  نیروگاه خورشیدی کنند.

وی  گفت : مبلغ تسهیلات جاری اعلام نشده ولی پارسال این تسهیلات ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون تومان هفت ساله  با کارمزد چهار درصد بود که  با کسر اقساط وام، دست کم ماهانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان درآمد برای افراد دارد و سالانه طبق قرارداد تضمینی ۲۰ ساله، این میزان افزایش می یابد.

مرادی افزود: افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی هم برای ثبت درخواست نصب نیروگاه خورشیدی  باید به نهاد حمایتی خود  مراجعه و درخواست خود را ارائه کنند.

*نصب بیش از ۳۰۰ نیروگاه خورشیدی برای مددجویان اصفهانی

در ادامه این همایش  مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان، گفت: سال گذشته بیش از ۳۰۰ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس با پرداخت تسهیلاتی بالغ بر ۳۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بر روی پشت بام منازل مددجویان تحت حمایت نصب شد.

 کریم زارع با تاکید به همکاری شرکت برق و بانک های عامل برای رشد این طرح در سطح استان، ادامه داد: در سال جاری احداث ۲هزار و ۸۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی در نظر گرفته شده که این مهم با همکاری بیش از پیش بانک های عامل و اداره برق استان تحقق خواهد یافت.

 وی با اشاره به افزایش تسهیلات برای این طرح، افزود: امسال برای نصب و راه اندازی طرح نیروگاه های کوچک مقیاس، تسهیلات ۱۲۵ میلیون تومانی ارائه خواهد شد و مددجویان پس از نصب و اتصال به شبکه توزیع برق در فاصله دو ماه یکبار تعرفه برق تولیدی دستگاه های خود را دریافت خواهند کرد.

 مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با بیان اینکه درسال جاری تعرفه برق تولیدی پنل های خورشیدی نصب شده برای مددجویان افزایش خواهد داشت، گفت: این طرح علاوه بر تامین درآمد ثابت و توانمندسازی خانوارهای تحت حمایت کمیته امداد، به پایداری شبکه توزیع برق استان نیز کمک خواهد کرد.

وی تاکید کرد: دراین همایش از اداره های کمیته امداد تیران، نائین، میمه، هرند، خوانسار و مبارکه، که بالاترین آمار احداث و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی را داشتند، تجلیل شدند.

*سهم مددجویان نهاد های حمایتی از درآمد نیروگاه های خورشیدی افزایش یابد

در ادامه این آئین مدیر کل بهزیستی استان اصفهان نیز از احداث نیروگاه های خورشیدی با مقیاس کوچک در مسیر توانمندسازی مددجویان خبر داد و گفت: سیاست و رویکرد سازمان بهزیستی، توانمندسازی جامعه ۱۵۰ هزار نفری بهزیستی بوده است. این در حالی است که ما سال گذشته ۹۵۰۰ اشتغال برای مددجویان ایجاد کرده و ۸۵ نیروگاه کوچک احداث نمودیم.

ناصر چاووشی با اشاره به اینکه امیدواریم سهم مددجویان در درآمد ناشی از نصب نیروگاه های خورشیدی افزایش یابد و این موارد باید در قانون هفتم توسعه کشور برای حمایت از اقشار آسیب پذیر گنجانده شود  افزود: واقعیت آن است که ما همواره با قطع و کمبود برق مواجه ایم و صنایع ما نیز با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کنند و احداث نیروگاه های خورشیدی کوچک می تواند به تأمین برق مورد نیاز کمک کند. بنابراین ایجاد زیرساخت برای توسعه آن، امری ضروری به شمار می رود.

۲۵ درصد نیروگاه های خورشیدی در استان اصفهان احداث شده است

در ادامه نماینده پیمانکاران هم انرژی خورشیدی را از اولویت ها برشمرد و گفت: امروز انرژی خورشیدی از اولویت های اصلی در جهان به شمار رفته و کشور ما در این زمینه بسیار خوب کار کرده است و همگرایی در استان و کسب رتبه اول استان اصفهان در احداث نیروگاه خورشیدی مدل موفقی است و در شهرستان های استان اصفهان، تلاش برای این اقدام، ارزشی است.

  امیر گفت: انجام کار برای نهادهای حمایتی در کشور و استان، برای پیمانکاران درآمد چندانی به همراه ندارد و علیرغم اینکه این امر از نظر پیمانکاران غیرمنطقی است اما ما برای احداث نیروگاه های در مقیاس کوچک برای مددجویان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) همواره پیش قدم بوده ایم.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد نیروگاه های خورشیدی در استان اصفهان احداث شده است، گفت: همچنین ۶۰ درصد سازه و تأمین جنس در اصفهان بوده و امید داریم در سال ۱۴۰۲، استان اصفهان همچنان در احداث نیروگاه با مقیاس کوچک رتبه اول را در کشور داشته باشد.

گفتنی است در آئین پایانی این برنامه تفاهم نامه ای بین نهادهای حمایتی و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان برای احداث نیروگاه های مقیاس کوچک در سال ۱۴۰۲، امضاء شد.

شایان ذکر است دراین همایش از نمایندگان بانک های ملت، ملی، کشاورزی، تجارت، صادرات، سپه، رسالت و مسکن که در ارائه تسهیلات به اقشار آسیب پذیر و محروم با شرکت توزیع برق استان اصفهان در احداث نیروگاه در این استان همکاری کردند، تجلیل شد.