به گزارش پایگاه خبری ربیع،دکتر بهرام سرمست استاندار قم در نشست صمیمی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با فناوران، نخبگان و روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان قم با محور اقتصاد مقاومتی ، طی سخنانی با اشاره به ظرفیت های دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان استان قم اظهار داشت: در راستای تحقق برنامه های توسعه ای از این ظرفیت ها به نحو مطلوب استفاده نشده است.

استاندار قم با اشاره به شکاف بین مراکز اجرایی و سازمان های دولتی با دانشگاه ها ادامه داد: طی چند دهه باور به علوم و دانش در بین مسئولان اجرایی کم بوده است .

سرمست بیان داشت: دانشگاهیان نیز در راستای عرضه ی دستاوردهای خود برای پوشش نیازهای دستگاه های اجرایی و صنعت گام های لازم را برنداشته اند.

وی ادامه داد: امروز بیشتر نیاز به تغییر و تحول در رویکردها داریم و بایستی برای حاکمیت رویکرد مدیریت علمی تلاش کنیم.

سرمست با بیان اینکه پذیرای ایده ها و نظرات نخبگان و دانشگاهیان برای توسعه ی پایدار استان هستیم خاطرنشان کرد: دانشگاهیان باید اولویت های توسعه ای را به مدیران متذکر شوند.
نماینده عالی دولت در استان همچنین با اشاره به بازدید از تعدادی از واحدهای فناور در پارک علم و فن آوری استان قم گفت: بایستی به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم و تغییر کیفی در سایه توجه به دانش صورت خواهد گرفت.

استاندار قم خاطرنشان کرد: اولویت استان قم حمایت از صنایع با فناوری روز و دانش بنیان است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نیز در این نشست شرکت های دانش بنیان را پدیده ای جدید دانست و افزود: این شرکت ها به جای خام فروشی به دنبال ارتقای بهره وری با استفاده از علم و فناوری هستند که باید این موضوع مورد تاکید بیشتر قرار گیرد.
وی آینده شرکت های دانش بنیان را بسیار روشن دانست و گفت: به زودی برخی از این شرکت ها در کشور گوی سبقت را از صنایع بزرگ از نظر درآمدزایی و سودآوری خواهند ربود.
وی نگرش پارک های علمی و فناوری برای سرمایه گذاری دولت در بخش پژوهش را نگرشی نادرست دانست و افزود: پارک های علم و فناوری موفق در کشور پارک هایی هستند که بخش زیادی از سرمایه گذاری آنها توسط بخش خصوصی تامین شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با انتقاد از هر گونه خام فروشی در کشور گفت: در اقتصاد و صنعت کنونی ارتقای بهره وری مواد خام با استفاده از علم و فناوری اهمیت دارد که در این زمینه نیازمند رویکرد جدید در صنعت و تولید هستیم.
ستاری ادامه داد: دانشگاهیان و اساتید دانشگاهی، دغدغه حرکت کشور در مسیر توسعه را دارند ولی در این زمینه کمتر به نوع رشته های دانشگاهی و کاربردی بودن آن توجه شده است که باید رشته های دانشگاهی بر اساس کابرد و نیاز آن در جامعه ایجاد و تدریس شود.
وی با بیان اینکه باید بجای صنعتی کردن استان های کشور به دنبال فعال کردن ظرفیت های موجود در آن استان ها بود گفت: در اصفهان صنایع پرآب بر، بدون توجه به محدودیت های منابع آبی در این استان ایجاد شده، این در حالی است که هم اکنون اصفهان با کمبود شدید آب مواجه است و این نمونه ای از بی توجهی در استفاده از ظرفیت های داخلی استان و تحمیل صنعتی خاص در کشور است.
ستاری با تاکید بر اینکه فناوری خریدنی نیست بلکه آموختنی است گفت: اقتصاد دانش بنیان به دنیال بهره گیری از ظرفیت های بومی و استفاده از فناوری های نوین و نوآوری در تولید است.
وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در پژوهش های دانشگاهی گفت: جوانان کشور بهترین عمر خود را در دانشگاه ها سپری می کنند، این در حالی است که در تعریف پژوهش های علمی برای این دانشجویان در دانشگاه ها کمترین توجهی صورت نگرفته و تنها به ارائه مدرک بسنده کرده ایم.
ستاری با بیان اینکه دانشگاه ها تنها برای ارائه مدرک ایجاد نشده است گفت: بخش زیادی از درآمدهای دانشگاه های کشور باید از طریق ارتباط دانشگاه با صنعت تامین شود نه گرفتن شهریه از دانشجویان.

در این جلسه تعدادی از نخبگان ، فناوران و روسای مراکز آموزش عالی استان به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند