به گزارش پایگاه خبری ربیع، سروش سامع، مدرس همایش ” کارآفرینی صدا” گفت: صدای انسان درحقیقت پیامی را به دیگران انتقال می‌دهد که این پیام وابسته به حسی بوده که در صدای فرد قالب شده است.

وی افزود: افراد زیادی تمایل دارند که یک دوبلور باشند؛ این افراد باید بدانند که صدای همه انسان‌ها این قابلیت را دارد؛ هیچ دوبلوری از زمان تولد گوینده نبوده است بلکه او تکنیک و فن این کار را آموخته و به کار می‌گیرد.

سامع با بیان اینکه حالت انسان، لباس و شغل او بر روی صدایش تأثیر می‌گذارد، تصریح کرد: انسان‌های دروغ‌گویی که خیلی خودشان را قبول دارند، دروغ‌گوهای خوبی هستند و دروغ آن‌ها تأثیر زیادی بر فرد مقابل دارد؛ در واقع حس و حال انسان بر روی صدای او می‌نشیند و پیامی که از طریق آن صدا منتقل می‌شود متأثر از آن حس و حال است.

مدرس سمینار کارآفرینی صدا تصریح کرد: گاهی افراد وارد عرصه صدا می‌شوند اما هرگز در کار خود موفق نخواهند بود؛ این افراد تحت تأثیر مربیانی بوده‌اند که علم صدا ندارند و برای باز شدن صدای هنرجوی خود، فریاد زدن را تجویز می‌کنند غافل از اینکه فریاد زدن تارهای نازک صوتی را نابود می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه برای داشتن یک صدای خوب، قبل از هرچیز باید یک صدای سالم داشت، افزود: صدا چیز عجیب و غریبی است؛ یک عضله و دوتار خیلی کوچک در کنار هم؛ که زمانی که آوا تولید می‌کند از لرزش آنها صوت تولید می‌شود.

سامع با بیان اینکه صدای خیلی از افراد دارای یک قالب و فرمی است که صدا را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد، گفت: یادمان نرود که حرفه گویندگی و صداپیشگی یک شغل است و قرار نیست با همان صدا وارد فضاهای شخصی زندگی خود شویم؛ اینکه صدای انسان در همه جا یک‌جور و یکنواخت باشد، ضعف آن فرد است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی برخی از ما این است که خوب گوش نمی‌دهیم، تصریح کرد: یک سری از انسان‌ها نیز مانند موسیقی‌دانان حافظه گوش آنها بسیار قوی است.

سامع ادامه داد: همه ما افرادی را دیده‌ایم که صحبت آنها بر روی دیگران تأثیر زیادی دارد؛ اما همه چیز به صدای او برنمی‌گردد بلکه اعتماد به نفس در این موضوع نقش موثری دارد؛ خیلی افراد هستند که به دلیل نداشتن اعتماد به نفس حتی حرف خودشان را هم نمی‌توانند به راحتی بیان کنند.

مدرس این همایش اظهار کرد: آلرژی و اسید معده از جمله مواردی است که به صدا فشار می‌آورد و آن را دچار آسیب می‌کند؛ اسید معده یکی از بزرگترین دشمنان تارهای صوتی است و همه اینها به درمان نیاز دارد.

وی گفت: افرادی هستند که عادت دارند صدای خود را صاف کنند؛ اما این افراد باید توجه کنند که این کار به شدت به صدا آسیب می‌رساند؛ کسی که مدام صدای خود را صاف می‌کند، یا حنجره او کثیف است یا دچار اختلال در صداست.

سامع افزود: صاف کردن زیادِ صدا باعث بروز بیماری ندول صوتی می‌شود؛ این بیماری یک خال سفید رنگ است که بر روی تارهای صوتی می‌نشیند و اگر این رفتارِ غلطِ صاف کردن صدا ادامه یابد این خال مدام بزرگ‌تر می‌شود تا جایی که درمانی جز عمل جراحی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه صدای سالم به صدایی گفته می‌شود که هیچ اختلالی در آن شنیده نشود، تصریح کرد: افرادی که خیلی فریاد می‌زنند، خواب راحتی ندارند چراکه صدای آنها از طریق جمجمه به سَرِشان وارد شده است؛ درحالی‌که برای داشتن یک خواب راحت باید جمجمه انسان به آرامش برسد.

سامع با بیان اینکه بسیاری از ما صدای خود را علاوه بر گوش از طریق جمجمه خود می‌شنویم، تصریح کرد: افرادی که وقتی صدای خود را از طریق وُیس می‌شنوند، از صدای‌شان بدشان می‌آید افرادی هستند که در آن لحظه صدای خود را از طریق گوش می‌شنوند اما باید بدانند که این صدا دقیقاً همان صدایی است که دیگران می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حوزه گویندگی هرگز نباید از مقوله فهم جمله توسط مخاطب غافل شد، اظهار کرد: صدا تنها یک ابزار برای حرف زدن است.

مدرس همایش کارآفرینی صدا تاکید کرد: قدر صدای خود را بدانید چراکه صدا شخصیت افراد را برملا می‌کند؛ انسان‌ها علاوه بر تیپ خود از طریق صدا هم شناخته می‌شوند.

وی اظهار کرد: از همه خواهش می‌کنم اگرچه کم، اما خود را باور کنید؛ تا خودتان را باور نکنید پیروز میدان نخواهید بود؛ کسانی پول‌دار می‌شوند که شغل‌شان را دوست دارند و کسانی به شهرت می‌رسند که به کار خود علاقه‌مندند؛ وقتی خودت را باور نداشته باشی به هیچ جایی نخواهی رسید.

سامع گفت: از صدا باید اعتماد را شنید؛ قول بدهید که خودتان را با تمام وجود دوست داشته باشید و باور کنید؛ به دنیا بگویید تو نمی‌توانی بر من سوار شوی بلکه من بر تو سوار می‌شوم.

وی افزود: استرس و عدم توانایی در کنترل اعصاب بر صدای انسان تأثیر منفی می‌گذارد؛ یادتان باشد هرچه بیشتر در مشکلات خود فرو روید بیشتر غرق می‌شوید؛ هرچقدر بگویید نمی‌توانم، بیشتر نمی‌توانید.

گفتنی است؛ همایش ” کارآفرینی صدا” از سوی خانه جوان وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهردای اصفهان بعداز ظهر روز شنبه ۲۳ آذرماه در کتابخانه مرکزی برگزار شد.