به گزارش پایگاه خبری ربیع، افشین عبداللهی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با همراهی مهران آذرپیوند موفق به اختراع دستگاه بهینه‌ساز مصرف سوخت سی ان جی شد.

دانشجوی رشته الکتروتکنیک واحد لنجان با تشریح هدف ساخت این اختراع اظهار کرد: گاز سی ان جی بعلت ‌خشک‌ بودن ‌و حجم ‌‌تراکم ‌پایین ‌باعث‌ صدمه ‌رساندن‌ به ‌سرسیلندر‌‌ و موتور‌ می‌شود. لذا در راستای کاهش استهلاک خودرو ‌‌و بهینه‌سازی مصرف سوخت این دستگاه اختراع شد.

افشین عبداللهی با تشریح ساخت این دستگاه تصریح کرد: برای ساخت این دستگاه از ‌گازوئیل ‌‌و آب بهره گرفته شده است. ‌‌‌به اینصورت که از ‌‌‌بخار ‌چرب ‌گازوئیل‌ برای چرب ‌کردن‌ گاز سی ان جی و برای‌ کمبود‌ حجم ‌تراکم ‌از‌ آب ‌گازوئیل ‌استفاده‌ شد. بنابراین با ساخت این دستگاه، روشن شدن اتوموبیل‌های بنزین سوز و گازسوز ‌‌با‌ بخار ‌گازوئیل‌ امکان پذیر می‌باشد.

مهران آذرپیوند، کارشناس مکانیک از تجاری‌سازی این اختراع خبرداد و گفت: در حال حاضر تولید‌ ماهانه ‌این‌ دستگاه حدود دویست عدد ‌می‌باشد و ‌شرکت‌های ‌خودرو‌سازی ازجمله ‌ایران‌ خودرو، سایپا‌ و‌… می‌توانند از این دستگاه درجهت بهینه سازی خودروهای داخلی استفاده مطلوب داشته باشند.

امیرحسین پاک‌شیر، خاطرنشان کرد: با اختراع این دستگاه ‌کمبودهای حاصل در زمینه موتور خودرو و گاز سی ان جی برطرف شده و از آسیب‌رساندن ‌به‌ موتور ‌جلوگیری‌‌ می‌شود.

 مدیر مرکز رشد واحد لنجان با تاکید بر تجاری سازی این محصول تصریح کرد: دانشگاه آزاد لنجان در حال مذاکره با شرکت‌های قطعه‌ساز برای تجاری‌سازی دستگاه بهینه ساز مصرف سوخت سی ان جی بوده و از طریق اعتبارات و تسهیلات مرکز رشد و انجمن‌های حامیان کارآفرین استان اصفهان در حال تامین اعتبار لازم برای این پروژه می‌باشد.

انتهای خبر/قریشوندی ابراک