به گزارش پایگاه خبری ربیع، اختلال اینترنت کشور که وارد چهارمین روز خود شده، کسب‌وکارهای اینترنتی را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است. برخی از کسب‌وکارها در روزهای اخیر و پس از قطعی و اختلال ایجادشده، دست‌به‌دامان ارسال پیامک شدند و از این طریق کاربران خود را از ادامه‌ی فعالیتشان در بستر اینترانت داخل کشور آگاه می‌کنند. البته این موضوع فقط کار شرکت‌های اینترنتی را مختل نکرده است؛ بلکه تقریباً اغلب کسب‌وکارها و افرادی که با یکدیگر ازطریق پیام‌رسان‌های مختلف و سرویس‌های ایمیل و سایر خدمات ارتباط داشتند، به‌نوعی فلج شده‌اند؛ به‌طوری‌که در بسیاری از موارد، جایگزین‌های داخلی توسعه‌یافته نیز نمی‌توانند خلأ ایجادشده را پر کنند.

به گفته رضا الفت‌نسب، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، تابه‌امروز، ۵۰ هزار نماد اعتماد الکترونیکی دراختیار کسب‌وکارها اینترنتی قرار گرفته است. اگر هر کدام از این کسب و کارها تنها ۱۰۰۰ مخاطب هم در روز داشته باشند می‌توان دید که چه عدد بزرگی از مردم اکنون دچار دردسر شده‌اند.

در این زمینه فرشاد وکیل‌زاده، مدیرعامل فروشگاه اینترنتی زنبیل و عضو هئیت مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در گفت‌وگو با زومیت به این نکته اشاره کرد دولت باید بابت خسارات وارد شده به کسب‌وکارها به هر طریق ممکن اقدامات لازم را انجام دهد. وی در این خصوص گفت: طبعاً باید از جوانانی که در شرایط نامناسب اقتصادی و در برابر فشارهای بین‌المللی مقاومت می‌کنند، حداقل در برابر مشکلاتی که در داخل کشور و به دلایل مختلف ایجاد شده است، حداقل حمایت‌های لازم صورت پذیرد و به آن‌ها نشان دهیم که دولت در عمل هم حامی این بخش مهم از کشور است، این یک خواسته صنفی است و ما از دولتمردان حداکثر حمایت را طلب می‌کنیم.

وکیل‌زاده همچنین به این نکته اشاره کرد که برخی از تکنولوژی‌های استفاده شده در خدمات و سرویس‌های کسب‌وکارهای داخلی بر پایه‌ی فناوری‌هایی است که برای مثال توسط گوگل توسعه یافته و قطع ارتباط اینترنت باعث شده تا عملاً سرویس این کسب‌وکارها غیرقابل استفاده شود. وی برای مثال به سرویس AMP گوگل اشاره کرده که جهت طراحی نسخه‌ی موبایل سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حال حاضر عملاً هیچ کاربردی ندارد.

مدیرعامل فروشگاه زنبیل با اشاره به هزینه‌ی سرور و هاست‌های خارجی در مقایسه با نمونه‌های ایرانی، به این موضوع اشاره کرده که برخی از کسب‌وکارها حتی در صورت داشتن تمکن مالی برای انتقال سرور، دانش فنی لازم برای این کار را نیز ندارند. وی در سخنان خود همچنین به این موضوع اشاره کرده که کسب‌وکارها با قطع ارتباط اینترنت عملاً قادر نیستند تا از طریق کانال‌هایی نظیر شبکه‌های اجتماعی یا ایمیل با کاربران خود در ارتباط باشند و از این‌رو با از دست دادن بخش بزرگی از مشتریان خود را از طریق کانال‌هایی چون موتورهای جست‌وجو بالاخص گوگل و شبکه‌های اجتماعی از دست داده‌اند.

خسارت‌های های ناشی از قطع شدن اینترنت در حالی است که اکنون در بسیاری از شهرها زندگی به روال طبیعی خود بازگشته و اثری از اغتشاش و اشرار در این شهرها وجود ندارد. اما با وجود این شورای امنیت ملی کشور همچنان اصرار بر قطع اینترنت دارد به گونه‌ای که وزیر ارتباطات هم اعلام کرده در این زمینه کاری از دست او ساخته نیست.

با این شرایط دولت و شورای امنیت ملی باید پاسخگویی ضرر و زیان جوانانی باشد که با دست خالی و در شرایط سخت اقتصادی دست به ایجاد شغل زده‌اند. در ضمن قطعاً حساب مردم از اغتشاشگران جداست و به خاطر تعداد محدودی اغتشاشگر نباید مردم کل کشور را متضرر کرد.