به گزارش پایگاه خبری ربیع, سید مجتبی ایزدی پیش از ظهر امروز در کارگاه آموزشی استانی سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب از پدیده قاچاق در امر تولید، تجارت قانونی، سرمایه‌گذاری و اشتغال به عنوان خطر جدی و بزرگی در اقتصاد کشور یاد کردند.

وی افزود: همچنین مقام معظم رهبری بر همه دستگاه‌ها که به نحوی در امر مبارزه با پدیده قاچاق می‌توانند دخیل باشند واجب دانستند که سهم خود را در این مبارزه ایفا کنند.

* توصیه رهبر معظم انقلاب برای تبلیغات همه‌جانبه مبارزه با قاچاق

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیس دولت را به عنوان مسؤول اجرای قانون مرکزی مبارزه با قاچاق قرار داده و تبلیغات همه‌جانبه، هوشمندانه و متناسب را توصیه کردند.

وی تصریح کرد: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ۳ دی ماه ۹۲ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در قالب ۷۷ ماده توسط دولت به کلیه دستگاه‌های اجرایی کشور ابلاغ شد.

ایزدی عنوان داشت: قانون مبارزه با قاچاق کالا شامل تاریخ، مصادیق، تشکیلات، پیشگیری از قاچاق، قاچاق کالای مجاز مشروط، یارانه‌ای، ارز، قاچاق کالاهای ممنوع، قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای، جرایم مرتبط، مقررات مربوط به دستگاه‌های کاشف و کشف کالا و مراجع صالح رسیدگی به جرم قاچاق، اموال ناشی از قاچاق و مقررات عمومی است.

* کمیسیون استانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیچ‌گونه سمت اجرایی ندارد

وی ادامه داد: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از نظر ساختاری زیر نظر ریاست جمهوری بوده و به تبع آن در استان‌ها نیز کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ریاست استاندار و جانشینی معاون سیاسی امنیتی استاندار تشکیل شده است.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان اذعان داشت: کمیسیون استانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز طبق قانون به عنوان یک نهاد هماهنگ‌کننده و ناظر در این زمینه عمل کرده و هیچ‌گونه سمت اجرایی ندارد؛ آنچه که باید در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرا شود برعهده دستگاه‌های اجرایی است.

وی تصریح کرد: کالاهایی که از مسیر غیرمجاز مثل اسکله‌ها، لنگرگاه‌ها، فرودگاه‌ها و راه‌های غیرمجاز گمرکی به قلمرو گمرکی وارد کشور شده و یا از کشور خارج می‌شوند، کالای قاچاق محسوب می‌شوند.

*پدیده شوم قاچاق یعنی هدر رفت منابع و ضربه زدن به تولید ملی

ایزدی اذعان داشت: همچنین کالاهایی که بدون انجام تشریفات گمرکی یا از مسیرهای غیرمجاز به کشور وارد شده و در داخل کشور توسط کاشفان کشف می‌شوند نیز کالای قاچاق محسوب خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: پدیده شوم قاچاق، هدر رفت منابع، ضربه زدن به تولید ملی و کاهش فرصت‌های شغلی را به همراه دارد؛ به ازای هر یک میلیارد دلار قاچاق کالا فرصت ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در کشور از بین خواهد رفت که این به معنای تهدیدی جدی برای تحقق توسعه پایدار و امنیت داخلی کشور است.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان محدودیت دسترسی به آمار و اطلاعات را از جمله اصلی‌ترین مشکل پیش روی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد و گفت: نبود آمار و اطلاعات دقیق، مانع اصلی و چالش پیش روی آسیب‌شناسی پدیده قاچاق است.

* پیش‌بینی راه‌اندازی ۹ سامانه‌ الکترونیکی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

وی متذکر شد: از این رو برای به روزرسانی و در دسترس شدن آمار و اطلاعات مقرر شد سامانه‌های مختلفی در کشور ایجاد شود تا دستگاه‌های مختلف اجرایی کشور بتوانند براساس آمارها، داده‌ها و اطلاعات برای مبارزه با قاچاق کالا برنامه‌ریزی منسجم و مناسبی را داشته باشند.

ایزدی بیان داشت: طرح سامانه‌های الکترونیکی مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه‌اندازی و اجرا شد که در حال حاضر به طور کلی ۹ سامانه اصلی و تعدادی سامانه فرعی در کشور پیش‌بینی شده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سامانه «شناسایی و مبارزه با قاچاق» با وجود فراهم شدن مقدمات، هنوز به بهره‌برداری کامل نرسیده است و مجری این سامانه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا با همکاری سایر دستگاه‌هاست.

* راه‌اندازی «سامانه ارزی» با مجری‌گری بانک مرکزی

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان اظهارداشت: یکی دیگر از سامانه‌ها، «سامانه جامع تجارت خارجی» است که مجری آن وزارت صنعت، معدن و تجارت است هنوز مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

وی تأکید کرد: همچنین «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری» از دیگر سامانه‌هایی است که مقدمات آن فراهم شده و قرار است مورد بهره‌برداری قرار گیرد، مجری این سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

ایزدی متذکر شد: «سامانه ارزی» با مجری‌گری بانک مرکزی جمهوری اسلامی راه‌اندازی شده و فعال است که کاربردهای زیادی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته است.

* سامانه پرونده‌های قاچاق کالا و ارز راه‌اندازی می‌شود

وی به «سامانه جامع حمل و نقل» برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره داشت و افزود: این سامانه با مجری‌گری وزارت راه و شهرسازی به ۵ سامانه دیگر حمل و نقل ریلی، زمینی، هوایی و دریایی متصل است که در حال حاضر همه این سامانه‌ها راه‌اندازی شده است.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان با اشاره به «سامانه پرونده‌های قاچاق کالا و ارز» یادآور شد: مقدمات این سامانه فراهم شده ولی هنوز مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است، مجری این سامانه وزارت دادگستری است.

وی در ادامه بیان داشت: مجری «سامانه یکپارچه اموال تملیکی» سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی است که هنوز این سامانه راه‌اندازی نشده است.

* لزوم عضویت انبارهای عمومی و خصوصی در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا

ایزدی با اشاره به سامانه جامع انبارها و مراکز نگهدای کالا خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت مجری این سامانه بوده و این سامانه در حال راه‌اندازی است که امیدواریم تا پایان بهمن ماه ۹۵ به طور کامل و دقیق این سامانه اجرایی شود.

وی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط با استفاده از سامانه نرم‌افزاری به شناسه‌دار کردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا و ثبت مشخصات مالک کال، انواع و میزان کالاهای ورودی و خروجی از این اماکن با هدف شناسایی کالای قاچاق اقدام کند.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان اذعان داشت: عضویت در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا شامل کلیه اماکن، انبارها، مستقلات و محل‌های عمومی و خصوصی است که به دلالت قرائن و امارات در آنجا کالا نگهداری می‌شود.

* ضرورت شناسایی انبارهای غیرمجاز در شهر اصفهان

وی تأکید کرد: بعد از اجرای کامل سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا، نگهداری کالا صرفاً در انبارهایی که در این سامانه فهرست شده و کد شناسایی گرفته شده، مجاز بوده و در غیر این صورت کل انبار و کالاهای آن قاچاق محسوب می‌شوند.

ایزدی با برشمردن انبارهای غیرمجاز در شهر اصفهان افزود: خانه‌های بزرگ و قدیمی در محلات مختلف شهر اصفهان وجود دارد که با خرید و یا اجاره تبدیل به انبار شده‌اند که عبارتند از کوچه مشیر در خیابان هاتف، کوچه یخچال در خیابان مسجد سید، کوچه هارونیه، کوچه‌های منتهی به بازار مسجد جامع، محلات قدیمی آتشگاه، کوچه‌های پشت مسجد امام(ره)، خیابان‌های فرعی خیابان امام خمینی(ره) مثل خیابان مینو و نظیر آن، کوچه علی‌قلی‌بیک روبروی میدان امام حسین(ع).

وی با تأکید بر لزوم شناسایی کوچه‌هایی که دارای انبارهای غیرمجاز در شهر اصفهان هستند، خاطرنشان کرد: سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا باید از مبادی تا مقاصد بار نظارت داشته باشد.

فارس