به گزارش پایگاه خبری ربیع، اینترنت موبایل بدون شک بخش جدایی ناپذیر گوشی های همراه است. کاربران گوشی های موبایل، فارغ از نوع سیستم عامل گوشی خود، به طور روزانه با شبکه اینترنت موبایل خود سروکار دارند. در سال اخیر اینترنت نسل ۴.۵ در اختیار کاربران قرار گرفته است و سال آینده نیز گوشی های پرچمدار موبایل با اینترنت نسل پنجم روانه بازار فروش می شوند. حال قصد داریم در این مطلب به بررسی نسخه های مختلف اینترنت موبایل بپردازیم.

این روزها مهم ترین موضوع در بخش اینترنت موبایل مربوط به تفاوت بین اینترنت ۴G و ۴.۵G است، اما برای بررسی این دو نسخه بهتر است ابتدا نگاهی کوتاه به اینترنت های نسل دوم و سوم نیز داشته باشیم.

اینترنت موبایل نسل دوم

در زمان عرضه این نسخه از اینترنت، گوشی های هوشمند برای برقراری تماس و پیامک مناسب بودند. معروف ترین استاندارد اینترنت GSM نام داشت که سرعت انتقال اطلاعات از ۱۴.۴ کیلوبیت بر ثانیه بیشتر بود. اینترنت نسل دوم مربوط به دهه ۹۰ میلادی بوده و در حال حاضر کاملا منسوخ شده است.

اینترنت نسل سوم

نسل سوم اینترنت موبایل آغازی بر استفاده از شبکه های اجتماعی بود و به منظور انتقال صدا و فایل مورد توجه کاربران قرار می گرفت. این نسل از اینترنت سال ۲۰۰۳ با سرعت ۱۴۴ کیلو بایت بر ثانیه فعالیت خود را آغاز کرد، البته امروزه این نسل از اینترنت همراه سرعتی بین ۴۰۰ کیلوبایت بر ثانیه تا چندین برابر را برای کاربران فراهم می کند.اینترنت موبایل نسل دوم

نسل چهارم اینترنت گوشی های موبایل

در سال های اخیر اینترنت نسل سوم نمی تواند نیازهای کاربران را برطرف کند، در نتیجه شاهد عرضه اینترنت نسل چهارم هستیم. در واقع کاربران نیاز به اینترنت همراهی داشتند که توان رقابت با اینترنت های خانگی را داشته باشد و اینترنت نسل چهارم همان رویای کاربران بود. کارشناسان مخابراتی در طراحی اینترنت نسل چهارم کوشیدند حجم بیشتری از داده‌های دیجیتال را در سیگنال‌های رادیویی بگنجانند و به این ترتیب سرعت و کارایی شبکه خود را افزایش دهند. افزایش حجم داده های تبادلی و نیز افزایش توان ارائه خدمات به کاربران، از اصلی‌ترین ویژگی‌های آن است.

تقاوت دیگر اینترنت نسل چهارم، طبیعی جلوه کردن صدای کاربران هنگام مکالمات مبتنی بر شبکه های اجتماعی است که کیفیت بسیار بالاتری را در اختیار کاربران قرار می دهد. همچنین اطلاعات با تاخیر کمتری انتشار پیدا می کنند.

برای بررسی اینترنت ۴.۵G بهتر است ابتدا نیم نگاهی به اینترنت نسل پنجم داشته باشیم زیرا این نسخه از داده های همراه در واقع امکاناتی بین اینترنت نسل چهار وپنج دارد.

در سال جاری اولین گوشی های هوشمند مجهز به این نسل از اینترنت همراه در اختیار کاربران قرار گرفت و در سال های آینده نیز باید شاهد عرضه گوشی های موبایل مبتنی بر آن باشیم. مدت هاست که تلاش روی این موضوع آغاز شده و سعی شده که نه‌تنها سرعت انتقال داده افزایش پیدا کند، بلکه فناوری جدیدی مانند برداشت انرژی بهره‌برداری شود. همچنین باتوجه به رشدی که اینترنت اشیا در چند سال اخیر داشته، تغییراتی متناسب با اتصال دستگاه‌ها به اینترنت صورت خواهد گرفت. با این تفاسیر، در نسل آینده اینترنت همراه یعنی نسل پنجم باید منتظر افزایش سرعت زیادی باشیم که باعث می شود تفاوت های اساسی بین دو نسل اخیر اینترنت همراه را شاهد باشیم.

تفاوت اینترنت های نسل ۴G و ۴.۵Gاینترنت موبایل بدون شک بخش جدایی ناپذیر گوشی های همراه است

اینترنت ۴.۵G را گاهی اوقات با نام های ۴G+ یا LTE-Advanced مشاهده می کنیم که البته نام کلی آن ۴.۵G است. این عبارت به یک نسل ارتباطی اشاره دارد و فناوری ها و تکنیک های ارتباطی دیگر، زیرمجموعه آن هستند. در واقع این نسل از اینترنت برای بهبود نسخه چهارم عرضه شده و از چند روش مخابراتی برای عرضه سرعت بالاتر بهره می گیرد. این نسخه از اینترنت همراه از تکنولوژی های Massive MIMO و Carrier Aggregation و QAM 256 به دست آمده که فارغ از مفهوم آنها، سرعت بالای یک گیگابایت بر ثانیه را برای کاربران به همراه می آورد. به همین دلیل گوشی های موبایلی قابلیت بهره مندی از اینترنت نسل ۴.۵G را دارند که بتوانند این سرعت را برای انتقال اطلاعات پشتیبانی کنند، در نتیجه باید حداقل از کتگوری ۶ مخابراتی با سرعت ارسال داده ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت دریافت ۵۰ مگابیت بر ثانیه پشتیبانی کنند.