به گزارش پایگاه خبری ربیع،موزیلا به طور رسمی از نسخه جدید مرورگر فایرفاکس برای استفاده در هدست‌های مستقل واقعیت مجازی و همچنین نمونه‌های بهره‌مند از تکنولوژی واقعیت افزوده رونمایی کرده است. محصول جدید موزیلا، Firefox Reality نام دارد.

Firefox Reality به عنوان مرورگر جدید موزیلا محصولی است که این شرکت از آن به عنوان نرم‌افزاری با قابلیت پشتیبانی میان پلتفرمی، نمونه‌ای منبع باز و متمرکز روی رعایت استانداردهای مربوط به حریم خصوصی یاد کرده است. رابط کاربری این مرورگر به‌طور ویژه با تمرکز روی استفاده در هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، بهینه‌سازی شده است. در حال حاضر، پیش‌نمایش اولیه این مرورگر را می‌توانید روی HTC Vive Focus تجربه کنید اما عرضه عمومی این مرورگر هنوز کلید نخورده است. موزیلا به طور دقیق اعلام نکرده این مرورگر از چه هدست‌ها و محصولاتی پشتیبانی خواهد کرد.

آن‌طور که از پیش‌نمایش Firefox Reality مشخص است ترکیبی مشابه با مرورگرهای سنتی را شاهد هستیم اما این نمایش در محیط واقعیت مجازی انجام می‌شود. در این دمو، کاربری در حال پیمایش در میان صفحات آنلاین است و پیمایش روان و بدون مشکل را از طریق کنترلر ساده واقعیت مجازی شاهد هستیم. به‌نظر می‌رسد، تنها در لمس دکمه‌ها و کلیدهای با ابعاد کوچک شاهد مشکل باشیم.

موزیلا در این خصوص می‌گوید:

واقعیت ترکیبی، دنیای متفاوتی است. در این محیط چگونه تایپ می‌کنید؟ چگونه احساسات و احوال خود را تشریح می‌کنید؟ چگونه میلیاردها صفحه وب دو بعدی را در کنار محتویات سه‌بعدی جدید مشاهده می‌کنید؟ چگونه با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید؟ آیا در این محیط می‌توان تجربه بهتری را در وبگردی ایجاد کرد؟ ما پیوسته به دنبال ایجاد تجربه‌ای جدید برای ارائه پاسخ مناسب به این پرسش‌ها هستیم.

این در حالی است که تولیدکنندگان هدست، از مدت‌ها پیش توسعه مرورگرهای مختلف را برای پلتفرم‌های مستقل آغاز کرده‌اند. به عنوان نمونه، آکیولس مرورگر ویژه‌ای را برای Gear VR توسعه داده و گوگل هم نسخه آزمایشی مرورگر کروم را برای دی‌دریم آماده کرده است. مایکروسافت نیز مرورگر اج را در پلتفرم واقعیت ترکیبی، ادغام کرده است. علاوه بر موارد یادشده، می‌توانید از طریق اپلیکیشن‌های دسکتاپی در محیط واقعیت مجازی، به مرورگرهای سنتی حاضر در بازار، دسترسی داشته باشید.

با تمام این تفاسیر، موزیلا به دنبال ایجاد شرایطی است که در آن، کاربران از Firefox Reality دقیقاً به همان دلیلی که در کامپیوترهای دسکتاپی شاهد هستیم، استفاده کنند. به بیان دقیق‌تر، این مرورگر به هدست‌های یک برند خاص، محدود نبوده و از طرف دیگر توسط شرکتی نظیر گوگل و فیس‌بوک که سابقه درخشانی در حفاظت از اطلاعات کاربران ندارند توسعه نیافته است.

در حال حاضر فایرفاکس از پشتیبانی این مرورگر از هدست‌های مستقل خبر داده اما به این موضوع اشاره نکرده که به چه دلیل امکان پشتیبانی از دیگر هدست‌های واقعیت مجازی یا محصولات توسعه یافته برپایه این پلتفرم وجود ندارد؟!