به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از مجله ایلیاد/ پس از اینکه در پاییز سال ۲۰۱۹، مطالعهی جدیدی انجام شد و نشان داد که خوردن گوشتهای قرمز و گوشتهای فرآوری شده مشکلی ندارد، مجدداً مطالعهای گسترده و دقیق بر روی رابطهی مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده، با خطر بروز بیماریهای قلبی و مرگ توسط دانشگاههای شمالغربی و کرنل انجام شد که نشان دهندهی مضر بودن مصرف این خوراکیها بوده است.
مطالعهی انجام شده نشان داده است که مصرف دو وعده یا بیشتر از گوشتهای قرمز، گوشتهای فرآوری شده و حتی مرغ، با بالاتر رفتن ۳ تا ۷ درصدی خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد؛ البته گوشت ماهی در این دسته قرار نگرفته است. همچنین خوردن دو وعده یا بیشتر گوشت قرمز، باعث بالا رفتن ۳ درصدی خطر مرگ در اثر همهی دلایل میشود.
«نورینا آلن» از دانشگاه شمالغربی، بهعنوان محقق اصلی این مطالعه، میگوید: «هر چند مطالعهی ما نشان میدهد که ارتباط مصرف گوشت قرمز و بروز بیماریهای قلبی و عروقی کم است، ولی باز هم ارزشش را دارد که سعی کنیم مصرف این خوراکیها را کاهش دهیم. مصرف گوشت قرمز با دیگر مشکلات سلامتی مانند سرطان نیز ارتباط دارد.» جزئیات این مطالعه در مجلهی JAMA Internal Medicine منتشر شده است.
چه چیزهایی باید بخوریم؟
«لیندا ونهورن» بهعنوان همکار در مطالعهی جدید، میگوید: «ماهیها و دیگر غذاهای دریایی و همچنین منابع گیاهی پروتئینی، مانند خشکبارها و حبوبات، شامل عدس و لوبیا جایگزینهای مناسبی برای مصرف گوشت هستند.» در این مطالعه رابطهی مستقیمی بین مصرف گوشت ماکیان و بیماریهای قلبی و عروقی یافت شده است، ولی این شواهد برای داشتن توصیه به عدم مصرف آنها کافی نیستند. البته باید در نظر داشت که مصرف مرغ سرخ شده اصلاً توصیه نمیشود. برای انجام این مطالعه، از بانک دادههای ۶ مرجع در طول سه دهه استفاده شده است. این دادهها مربوط به ۲۹،۶۸۲ نفر بوده است.
نتایج این مطالعه نشان داده است که مصرف دو بار و یا بیشتر گوشت قرمز و دیگر گوشتهای فرآوری شده در هفته، باعث بالا رفتن ۳ تا ۷ درصدی خطر بروز بیماریهای قلبی و مرگ میشود. دادههای نشان داده است که مصرف دو بار در هفته و یا بیشتر از گوشت مرغ نیز تا ۴ درصد بروز بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. البته نویسندگان میگویند که یافتههای مطالعه در این زمینه، چندان قابل اتکا نیست. از دیگر یافتههای مهم این مطالعه، پیدا نشدن ارتباط مصرف ماهی و بیماریهای قلبی و عروقی و نهایتاً مرگ است.