به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از سلامانه/ ضروری است که زنان در دوران بارداری از کبد خود مراقبت کنند چراکه محققان دریافتند خطر چاقی در نوزادان متولد شده از زنان مبتلا به اختلال در عملکرد کبد در دوران بارداری بسیار زیاد است.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که اختلال در عملکرد کبد میتواند باعث ایجاد تغییر در باکتریهای روده در جنین شود و این مساله خطر افزایش وزن را در نوزادان بعد از تولد افزایش میدهد.
براساس نتایج ارائه شده در کنفرانس سالانه انجمن غدد درونریز، مشخص شده، اختلال عملکرد کبد در زنان باردار میتواند به دلیل تغییر در باکتریهای روده، ریسک چاقی در کودکان را افزایش دهد.
در این مطالعه محققان با بررسیهای موشهای آزمایشگاهی مبتلا به شایعترین نوع بیماری کبدی در زمان بارداری متوجه شدند ترکیب باکتریهای روده نوزاد تغییر یافته بود و عملکرد کبد، بهخصوص در زمان تغذیه با رژیم غذایی پرچرب غربی، دچار اختلال شده بود.
این یافتهها بیانگر آن است که کودکان در معرض خطر باید رژیم غذایی سالم داشته باشند و اقدام در راستای تغییر باکتریهای روده می تواند به کاهش نرخ چاقی در دوره کودکی در آینده کمک کند.
شایعترین نوع بیماری کبدی در طول بارداری ICP (کلستاز داخل کبدی) است که موجب کاهش ترشح صفرا مایع گوارشی از کبد شده و در نتیجه اسیدهای صفراوی در خون تشکیل شده، به عملکرد کبد آسیب میرسانند و احتمال مردهزایی و تولد زودهنگام نوزاد را افزایش میدهند
مطالعات قبلی نشان داده بودند کودکان متولدشده از مادران مبتلا به ICP بسیار در معرض ابتلا به چاقی قرار دارند. شواهد گوناگون حاکی از اهمیت میکروبیوم روده برای سلامت خوب متابولیکی است و تغییر در ترکیب این میکروبیومها میتواند منجر به اختلال متابولیسم و اضافه وزن شود.
پی بردن به اینکه چگونه ICP منجر به چاقی میشود میتواند به پیشگیری از ریسک ابتلا به این مشکل جدی و کوتاهکننده عمر کمک کند.
محققان کالج کینگ لندن در مطالعات خود دریافتند نوزاد دارای ترکیب متفاوتی از میکروبیوم روده و عملکرد کبد است، بهخصوص زمانی که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه میشود و همین مسئله میتواند در اختلال در متابولیسم و افزایش ریسک چاقی تاثیر داشته باشد.
«کارولاین اووادیا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این یافتهها بیانگر این مطلب است که سلامت در دوره بارداری میتواند تاثیرات بلندمدتی بر سلامت نوزاد داشته باشد.»
محققان تاکید میکنند کودکان متولدشده از مادران مبتلا به ICP در دوره بارداری یا سایر بیماریهای کبدی باید رژیم غذایی سالم داشته باشند و از مصرف فستفودها اجتناب کنند.
همچنین هدف قراردادن ترکیب میکروبیوم در شیوههای درمانی در زنان باردار نظیر استفاده از پریبیوتیکها و پروبیوتیکها، میتواند از ریسک چاقی در کودک پیشگیری کند.