به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس از بجنورد،  محمدعلی شجاعی، عصر امروز در نشست بررسی مشکلات فرش دستباف استان اظهار کرد: اگر قرار است استان مسیر رشد خود را طی کند باید پتانسیل‌ها شناسایی شوند و در آن تحول ایجاد شود لذا نمی‌شود از صنعت فرش عبور کرد.

وی با تاکید بر اینکه فهمیدن این‌که اوضاع این صنعت در استان خوب نیست، سخت نیست افزود: اینک صد هزار مترمربع در سال فرش در استان بافته می‌شود که ۲۵ هزار نفر مشغول هستند و حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیز فروش داریم درواقع سرانه هر نفر سالانه ۴ میلیون می‌شود.

استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اگر فردی قرار است جهش ایجاد کند باید درآمدش ماهانه ۳۰۰ هزار تومان باشد؟ جمعیت تحت پوشش هم همین‌قدر می‌گیرد.

وی به تسلط ناکارآمدی بر صنعت فرش در استان اشاره کرد و افزود: همه می‌گویید بیمه نداریم، بیمه ماهی ۳۰۰ تومان هزینه دارد؛ آن صنعت گری که این را نتواند بدهد صنعت‌گر است؟ پس مشکل بیمه نیست.

استاندار خراسان شمالی با انتقاد از سخنان فعالان صنعت فرش در جلسه گفت: انتظار من این بود که مشکلات بزرگ‌تر و راه‌کارهایی ارائه شود.

شجاعی یافتن بازار فروش صنعت فرش دستباف در داخل و خارج کشور را لازمه این صنعت دانست و عنوان کرد: زمانی که کمیته امداد تشکیل شد که البته نیاز بود، زمان پایان این روند را مشخص نکردیم لذا به‌جای توانمندسازی و حل مشکلات، افراد بیشتری را تحت پوشش قراردادیم.

وی جایگاه قبلی کشور در صنعت فرش جهان را ازدست‌داده عنوان کرد و بیان داشت: ظرف ۱۰ روز کمیته‌ای تشکیل شود و یک سند توسعه برای صنعت فرش استان نوشته شود که بدانیم دقیقاً و واقعی جایگاهمان کجاست؟ از این سند چند عملیات مشخص ارائه شود تا بدانیم در سال ۹۸ باید چه‌کاری کنیم.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در پایان گفت: رکود فعلی صنعت فرش استان نشان‌دهنده نبود بازار است و اگر بازار باشد مردم خودشان کار را به‌پیش می‌برند لذا بازار فروش باید مشخص شود.

انتهای پیام/