به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از  فارس، نشست رسانه‌ای دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «۱۰۰»، پیش از ظهر امروز (دوشنبه ۶ اسفند) در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این نشست، علی قربانی دبیر دوازدهمین جشنواره فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای گفت: وقتی این جشنواره در سال ۱۳۸۲ طراحی شد، تلفن‌های هوشمند هنوز نبودند، بنابراین فکر بکری پشت قضیه بود.

وی افزود: هدف اصلی ما در برگزاری جشنواره ۱۰۰ تولید و پخش است. معتقدیم سینمای ۱۰۰ بهترین رسانه برای ابزارهای جدید است و تفاوت آن با سینما، افزایش تولید و انتقال ساده‌تر مفاهیم است.

قربانی گفت‌: «سینمای اخلاق» شعار جشنواره است که به‌واسطه فیلم‌های کوتاهِ کوتاه پیام خود را به مخاطب منتقل می‌کند. جامعه امروز ما در مسائل روزمره خود دچار بی‌اخلاقی است و نیاز داریم لحظه به لحظه موضوعات اخلاقی به جامعه تلنگر زده شود و این تکرارها شاید بتواند مسیر درستی را ارائه کند.

وی افزود: در این جشنواره به دنبال یک فیلم کامل از لحاظ ساختاری سینمایی هستیم و فیلمی را که صرفاً پیام و ایده خوبی دارد اما ساختار کاملی ندارد، کنار گذاشتیم.

دبیر دوازدهمین جشنواره فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای تصریح کرد: این جشنواره متعلق به حوزه هنری نیست، متعلق به تک تک مردم ایران است و از سازمان‌ها و نهادها تقاضا داریم کمک کنند در موضوع فعالیت خودشان فیلم بسازند. نمونه‌ای که در «کمیته امداد امام خمینی» شاهد هستیم و آثارش از تلویزیون پخش می‌شود.

معاون اجرایی سازمان سینمایی حوزه هنری گفت: فیلم‌های بخش بین‌الملل بیشتر فرمگرا هستند اما تعاملاتی با کشورهای مختلف داشته‌ایم که حدود ۳۰۰۰ فیلم از ۱۱۵ کشور به ما رسید و با وسواس بسیار، ۳۳ فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای از ۱۹ کشور انتخاب شده‌اند و به نمایش در می‌آیند.

قربانی گفت: تولید فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای یک تخصص مستقل است و خیلی از فیلمسازان بلند بلد نیستند فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای بسازند. از آنطرف هم فیلم کوتاه ساز موفق هم قرار نیست فیلم بلند خوب بسازد.

* حمایت حوزه هنری از فیلمسازان کوتاه

دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ گفت: تمام فیلمسازانی که می‌توانند فیلم کوتاه درجه یک بسازند به ما مراجعه کنند و از آنها حمایت می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کارگردانان فیلم‌هایی که به جشنواره راه پیدا نکرده‌اند، می‌توانند تقاضا کنند فیلمشان در جشنواره نمایش داده و نقد شود.

قربانی گفت: دو فیلم بلند «دایان» (به کارگردانی بهروز نورانی پور) و «دیدن این فیلم جرم است» (به کارگردانی محمدرضا زهتابچیان) به صورت ویژه جشنواره به نمایش در می‌آید و هر دوی این کارگردان‌ها از جمله فیلمسازان کوتاه موفق هستند.

وی خاطرنشان کرد: تدبیری اندیشیده شده که فیلم‌ها در vod عرضه شوند و درآمد آن به فیلمساز برسد.

دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ گفت: ۴ فیلمساز برگزیده از کشورهای ترکیه، ایتالیا، آلمان و هندوستان در جشنواره حضور خواهند داشت.

* اعطای ۳ جایزه ۱۵۰۰ یورویی

محمد زرویی نصرآباد مدیرعامل سپهر سوره هنر و متولی برگزاری جشنواره‌های حوزه هنری هم در این نشست گفت: ما در جشنواره‌های حوزه نگاهمان کشف استعداد و استعدادپروری است.

وی ادامه داد: یعنی اگر هنرمندی در جشنواره‌های حوزه هنری به موفقیت دست پیدا کرد، در ادامه فعالیتش هم بتواند حمایت ما را داشته باشد.

زرویی گفت: دوازدهمین جشنواره ۱۰۰ با یک سال وقفه برگزار می‌شود که دلیل آن مشکلات مالی است. امسال ۱۳۲۸ اثر در بخش ملی به جشنواره رسید که در مجموع ۱۱۱ اثر به بخش اصلی رقابت راه یافته‌اند.

وی افزود: معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری از جشنواره حمایت کرده‌اند که ۱۱۰ اثر در این بخش (حمایت از تولید ملی) به جشنواره رسیده‌است.

مدیرعامل سپهر سوره افزود: آثار مجموعا در ۹ سانس دسته‌بندی می‌شوند که در سانس‌های مختلف به همایش در می‌آیند، مثلاً فیلم‌های غیررقابتی در ۳ سانس، فیلم‌های حمایت از کالای ایرانی در ۱ سانس و فیلم‌های بخش بین‌الملل در ۱ سانس پخش می‌شوند.

وی گفت: تفاهم‌نامه‌ای با سایت آپارات امضا کرده‌ایم که نظرسنجی مردمی همزمان با اکران فیلم‌ها در سینما برگزار شود.

زرویی گفت: جایزه بزرگ جشنواره مبلغ ۱۵ میلیون تومان است که به یک فیلم تعلق می‌گیرد. بهترین کارگردانی در هر بخش مستند، داستانی و پویانمایی ۱۲ میلیون تومان جایزه دریافت می‌کند. فیلم‌های این بخش هم هرکدام ۷ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

مدیرعامل سپهر سوره خاطرنشان کرد: در بخش بین‌الملل هم ۱۵۰۰ یورو به ۳ برگزیده در بخش‌های مستند، داستانی و پویانمایی اعطا می‌شود.

انتهای پیام/