به گزارش پایگاه خبری ربیع، اما به نظر می رسد سیستم های دروغ سنج جدیدی در راهند که پایانی خواهند بود برای دروغگوها. هنوز در بسیاری از نقاط جهان برای کشف حقیقت و تشخیص صداقت یک فرد در هنگام بازجویی از دستگاه دروغ‌سنج (پلی‌گراف) استفاده می‌کنند.

اما می دانید این دستگاه چگونه دروغگوها را تشحیص می دهد؟ پلی‌گراف بر اساس این باور ساخته شده است که هنگام دروغ گفتن تغییراتی در همه افراد ایجاد می‌شود، در نتیجه این دستگاه تغییراتی از قبیل عرق کردن پوست، تنفس و تعداد تپش قلب را می‌سنجد. در واقع پلی‌گراف اساسا تغییرات فیزیولوژیک را بررسی می‌کند. اختلاف نظر کارشناسان در مورد عملکرد پلی‌گراف باعث شده است، نسل جدید دروغ‌سنج‌ها به هوش مصنوعی مجهز شوند و نشانه‌های بسیار بیشتری را مورد بررسی قرار دهند.

در حال حاضر ؛ مقامات امنیتی ایالات متحده، کانادا و اتحادیه اروپا در حال آزمایش بر روی سیستم جدید دروغ‌سنج با نام آواتار(Avatar) هستند. محققان دانشگاه سن‌دیگو و دانشگاه آریزونا یک سری سوالات را طراحی کردند که در پایانه مرزی از مسافران پرسیده می‌شد. مجققان به وسیله تکنولوژی آواتار عوامل مشکوک را بررسی و دروغ را از واقعیت تشخیص می‌دادند.

این سیستم هوشمند رقیبان دیگری نظیر سیستم Lehi یا کانوروس دیگر دروغ‌سنج مجهز به هوش مصنوعی است که با انجام یک آزمایش ۳۰ دقیقه‌ای بر روی حرکات چشم می‌تواند دروغ را تا حد زیادی تشخیص دهد. مدیر‌عامل شرکت تولید کننده کانوروس در بیانه‌ای گفت: نقطه عطف دروغ‌سنج تولید شده توسط این کمپانی پذیرفته شدن آن به عنوان مدرک در دادگاه است.