معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اولین معاون شهرداراصفهان پس ازحدود دو سال از زمان مدیریتش به جمع خبرنگاران آمد وازآخرین اقدامات درحوزه شهرسازی و معماری سخن گفت .
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ربیع ، او به موضوع پایه های کاخ جهان نما که در حفاری های اخیر در میدان امام حسین(ع) کشف شده است اشاره کرد و گفت:برای بازسازی آن در تعامل با میراث فرهنگی هستیم اما هنوز تکلیف قطعی برای احیای این پایه های تاریخی، مشخص نشده است.
سید جمال الدین صمصام، شریعت درپاسخ به پرسش خبرنگار کیمیای وطن درباره اینکه آیا شهرداری برنامه ای برای اجرای طرح های بازسازی دربافت های فرسوده دارد گفت: اصفهان در مجموع ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده دارد که ۲۲۷۰ هکتار آن شورای عالی شهرسازی کشور مصوب شده است. برای بافت فرسوده ای که مصوب شده ۵۰ درصد تخفیف صدور پروانه تعلق می گیرد که امیدوارم این موضوع منتفی نشود چراکه در سطح مجلس شورای اسلامی این مساله عنوان شده است.
وی بافت فرسوده اصفهان را شامل ۵ بخش تاریخی، حاشیه نشینی، روستایی، ناکارآمدی و کارخانجات و انبارهای متروکه عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه بافت تاریخی هویت شهرمحسوب میشود محدودیت های ارتفاعی دارند اما در موارد دیگر آماده هرگونه همکاری با مردم هستیم.
صمصام شریعت درباره زمین های بایر که در حریم شهراست افزود:اگر مالک آن بخواهد تغییر کاربری دهد باید ۸۰ درصد آن را به نرخ روز پرداخت کند تا تغییر کاربری انجام شود و بخشی از اراضی کشاورزی که داخل محدوده شهر نیست امکان تغییر کاربری ندارد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه معماری اصفهان دچار بی هویتی شده است، گفت: یکی از مهمترین دلایل بی هویتی معماری اصفهان معماری وارداتی و تنوع مصالح و تکنولوژی ساخت است. در گذشته تنها خشت و آجر بوده است اما امروزهمه سقف ها تیرچه و بلوک شده و با مصالح و رنگ های متعددی روبرو هستیم.
وی درباره اقدامات صورت گرفته در میدان امام علی(ع) و بدنه سازی چهارباغ که تحت نظارت میراث فرهنگی بوده و طرح های آن به تصویب کمیته فنی میراث استان و کشور رسیده است نیز سخنانی را عنوان کرد.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری اصفهان همچنین ازافزایش ۱۶ درصدی آمار صدور پروانه ساختمانی در سال گذشته که اوج رکود ساخت و ساز بود خبرداد و به این موضوع اشاره کرد که متاسفانه درچند ماهه امسال به دلیل مالیات بر ساخت و ساز، مالیات بر خانه های خالی، افزایش قیمت منطقه بندی، افزایش نرخ تاسیسات زیربنایی و افزایش بیمه صدور پروانه با کاهش ۲۵ درصدی ساخت و سازمواجه ایم.
وی از تصویب طرح دولتخانه صفوی درکمیسیون ماده ۵ نیز خبرداد وگفت: این محدوده گردشگری از میدان قدس شروع شده و در ادامه شامل بازار قیصریه، میدان نقش جهان، میدان امام حسین(ع) است و امتداد آن به چهارباغ عباسی، سی و سه پل و خیابان هزار جریب منتهی می شود.
وی با اشاره به تهیه و ابلاغ طرح تفصیلی پیاده راه شدن چهارباغ ادامه داد: اجرایی شدن این طرح منوط به ساخت خیابان های اطراف چهارباغ و به پایان رسیدن فاز مترو در این محدوده بوده وکف سازی خیابان چهارباغ نیز در ادامه همین طرح در نظر گرفته شده است،تاکنون میدان نقش جهان سنگ فرش شده و سنگ فرش شدن خیابان سپاه در دست اجراست. برای رفاه حال سالمندان اتومبیل های برقی در این مسیر به خدمت رسانی خواهند پرداخت.
زهرا نصیری