به گزارش کیمیای وطن، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیار با تشکل های کارگری تصریح کرد: نبود ثبات شغلی، یکی از معضلات مهم حوزه کارگری است.
وی که به مناسبت’هفته کارگر’سخن می گفت، تاکید کرد: تا زمانی که با سیاست های تشویقی افراد را به کارآفرینی دعوت نکنیم، مشکل بیکاری و عدم ثبات شغل نیز برطرف نمی شود.
امام جمعه اصفهان با گرامیداشت هفته کارگر و تجلیل از زحمات کارگران و کارفرمایان اظهار کرد: یک تولیدکننده باید ۷۰ درصد سود داشته باشد تا بتواند به کار خود ادامه دهد و حقوق کارگرانش را به موقع بپردازد.
وی ادامه داد: زمانی که یک سرمایه دار بخواهد اقدام به راه اندازی کارخانه کند، دریافت مالیات، پول زمین و واگذاری امتیازهای آب و برق، در ابتدای کار کمر او را خم می کند.
آیت الله طباطبایی نژاد افزود: پرداخت سود بانکی بالا، پول مردم را از کسب و کار بیرون و به سمت بانک هایی روانه می کند که بیشترشان دولتی نیستند و تعهدی برای استفاده در چرخه اقتصادی مورد نظر دولت ندارند.
وی اظهار کرد: بانک های خصوصی پول مردم را دریافت می کنند و با خرید دلار و طلا و واسطه گری سودهای بالایی می پردازند و دولت هیچ اختیاری نسبت به پول مردم ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان به ارائه پیشنهادهایی در باره رونق اقتصادی و تولید اشاره کرد و گفت: اعطای وام کم بهره، معافیت مالیاتی در سال های ابتدایی راه اندازی طرح، سنجش میزان درآمد کارآفرین در ابتدای کار و واگذاری رایگان زمین برای احداث کارخانه از جمله سیاست های تشویقی است که می تواند باعث رونق تولید شود.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت: گاهی برخی افراد که تخصص و توان لازم را ندارند با سرمایه اندک اقدام به راه اندازی کارخانه می کنند که علاوه بر ضربه زدن به خود، کارگران و خانواده های آنها و سیستم بانکی را هم دچار مشکل می کنند.
در ابتدای این دیدار، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان تأمین امنیت شغلی و صیانت از حقوق کارگران را مهمترین مطالبه جامعه کارگری دانست و گفت: نهاد خانواده در جامعه کارگری به خطر افتاده و بسیاری از خانواده ها بدلیل نداشتن ثبات شغلی از هم پاشیده شده است.
غلامعلی قادری، شرکت های پیمانکاری را از دیگر دغدغه های کارگران دانست و گفت: بسیاری از این شرکت های پیمانکاری، دلال هایی بیش نیستند و نیروهای کار خود را بصورت پیمانکاری جذب می کنند و حق و حقوق آنها را نمی پردازند.
اول ماه می میلادی ‘روز جهانی کارگر’ نامگذاری شده است و کارگران هر سال در کشورهای جهان این روز را گرامی می دارند.
کارگران ایالت شیکاگو آمریکا برای بهبود معیشت خود در روز اول ماه می سال ۱۸۸۶دست به اعتصاب و تجمع زدند که پلیس شیکاگو در چهارمین روز اعتصاب به روی آنان آتش گشود و شماری از آنها را کشت، عده ای را مجروح و چهار نفر را نیز اعدام کرد.
به همین مناسبت اول ماه می میلادی در جهان بعنوان روز کارگر نامگذاری شده است.
در کشورمان یک هفته پیش از اول ماه می میلادی بعنوان ‘هفته کار و کارگر’ نامگذاری شده است و از تلاشگران عرصه کار و کارگر تقدیر می شود.
بنابر این از پنج تا ۱۱ اردیبهشت امسال با عنوان ‘هفته کار و کارگر’ از تلاشگران این عرصه تقدیر می شود.
اصفهان با یک میلیون جمعیت کارگری ۱۰درصد کارگران کشور را به خود اختصاص داده است که با احتساب خانواده هایشان بیش از ۶۵ درصد از جمعیت اصفهان را شامل می شوند.