زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، ۳۸۰روستای محروم و کمتر برخوردار در استان اصفهان وجود دارد که نیاز به ارائه خدمات رایگان دامپزشکی دارند که باید بصورت ویژه به آنها خدمت رسانی کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان، با بیان اینکه جمعیت هدف قرارگاه محرومیت‌زدایی شامل مناطق عشایری و روستایی کم برخوردار و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در راستای ارائه خدمات رایگان به دامداران و عشایر این مناطق است، افزود: برنامه تشدید اقدامات پیشگیرانه در گروه جمعیت مذکور با هدف ارتقای آگاهی و افزایش بهداشت عمومی، مد نظر قرار گرفته شده است.
سیدرضا موسوی، افزود:علی‌رغم اینکه از استان اصفهان در کشور به عنوان استان برخوردار یاد می‌شود، بررسی‌های ابتدایی انجام شده این اداره نشان از شناسایی ۳۸۰ روستا و مناطق عشایری کم برخوردار و نیازمند خدمات ویژه دارد.
وی ادامه داد: واکسیناسیون دام و طیور، سم‌پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام با هدف کنترل کنه‌های ناقل بیماری تب کریمه کنگو، برگزاری آموزش‌های تدریجی و چهره به چهره با عشایر و رو ستاییان، ویزیت رایگان دام‌های بیمار و ارائه مشاوره درمانی به عشایر و روستاییان از جمله محوریت‌های برگزاری این اردوی جهادی ملی بود.
وی همچنین به این مسئله اشاره داشت که در اردوی جهادی سه روزه جهادگران و دانشجویان دامپزشکی در مناطق محروم این استان ۲۴۶ هزار و ۴۹۵ دام سبک و سنگین واکسینه شدند.
**اصفهان سرآمد برگزاری اردوهای جهادی دامپزشکی در کشور است
موسوی ، با بیان‌اینکه اجرای این برنامه جهادی نوعی رکورد شکنی محسوب می‌شود، و در ابتداو در طول سال های طرح اردوهای جهادی دامپزشکی به عنوان پایلوت از اصفهان شروع شد اظهار داشت: اردوی جهادی از بیست و هفتم تا سی‌ام تیر سالجاری توسط ۱۵۲ نفر از بسیجیان و دانشجویان دامپزشکی در قالب اعزام ۶۱ گروه بطور ویژه در شهرستان سمیرم و همزمان در شهرستان‌های کاشان، خمینی شهر، شاهین شهر، فریدن و چادگان برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه ۴۴ هزار و ۸۴۰ قطعه طیور خانگی علیه بیماری “نیوکاسل” واکسینه شدند ادامه داد: نیروهای جهادی دامپزشکی استان در این طرح ۲۴۵ هزار و ۷۷۳ رأس دام سبک، ۷۷۲ رأس دام سنگین را واکسینه و بدن ۹۲ هزار و ۱۹۹ رأس دام را در روستاها و مناطق محروم استان سم‌پاشی کردند.
****در استان اصفهان تب کریمه کنگو نداشتیم
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ، سم‌پاشی ۵۰۴ هزار و ۵۶۳ مترمربع جایگاه نگهداری دام، معاینه و درمان هشت هزار و ۱۷۶ راس دام و آموزش چهره به چهره ۸۱۵ نفر از روستاییان و عشایر را از دیگر اقدامات انجام شده در این اقدام جهادی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه نیم‌میلیون متر مربع جایگاه نگهداری دام سمپاشی شد، اضافه کرد: ۹۲ هزار و ۱۹۲ رأس دام نیز علیه کنه تب کریمه کنگو واکسینه شدند.خوشبختانه تا امروز هم هیچ موردی از تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده نشده است.
***طرح اردو های جهادی دامپزشکی در ۱۸ استان کشور اجرا شده است
موسوی، هدف از اجرای اردوهای جهادی را حفظ سرمایه‌های دام و طیور دانست و افزود: پیشگیری و مبارزه با انگل‌های داخلی و خارجی بزرگترین خدمت به سرمایه تولید ملی است و دامپزشکی در راستای کنترل بیماری‌ها، بطور جدی در کنار دامداران و مرغداران صنعتی و سنتی قرار دارد و از آنها حمایت می‌کند.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان همچنین افزایش بهره‌وری با صرف کمترین هزینه را از دیگر اهداف این اردوی جهادی با توجه به مشکل کمبود اعتباری این سازمان عنوان کرد و افزود: واکسن و سم مورد نیاز در این طرح توسط دامپزشکی تامین شد و فرمانداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاییان، بسیج سازندگی، امور عشایر و آموزش و پرورش از نظر نیروی انسانی، بطور رایگان در این طرح کمک کردند و این کار با استفاده از ظرفیت مردمی با کمترین هزینه انجام شد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان واکسیناسیون علیه هاری را یکی از برنامه‌های مهم دامپزشکی استان در تمامی برنامه‌ها و اردوها دانست و افزود: در اردوی جهادی اخیر یک هزار و پنج قلاده سگ گله علیه هاری واکسینه شدند.
موسوی اضافه کرد: طرح اردوی جهادی تاکنون در ۱۸ استان کشور اجرا شده است و در اصفهان نیز با توجه به نتایج این برنامه‌ها بصورت منظم، با قدرت و با نگاه محرومیت‌زدایی و جهادی ادامه خواهد یافت.

زهرا نصیری