زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، هرساله در هفتم ژوئن مصادف با ۱۷ خرداد که به عنوان روز ایمنی غذا نامگذاری شده است؛ بعنوان یک روز جهانی با هدف جلب توجه و بسیج اقدامات پیشگیرانه بمنظور شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا و بهبود سلامت انسان ها برنامه های مختلفی اجرا میشود.اما امسال این آئین در استان اصفهان که به عنوان یکی از قطب های تولید صنایع غذایی در کشور به شمار میرود به گونه دیگری رقم خورده است، امسال به همت معاونت غذا و داروی علوم پزشکی و انجمن تولید کنندگان صنایع غذایی استان آئین تجلیل از تولید کنندگان نمونه صنایع غذایی  در۲۵ خرداد در اتاق بازرگانی برگزار می شود.

در همین پیوند معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به این مسئله اشاره دارد که کیفیت فراورده‌های تولیدی مواد غذایی در سال‌های اخیر رو به بهبود بوده و نظارت‌ها افزایش یافته است.

محمود اعتباری افزود: ما برروی بسته‌بندی مواد غذایی نظارت کامل داریم و اینکه به بسته‌بندی‌های تجزیه‌پذیر در محیط زیست برسیم، کمال مطلوب (ایده‌آل) ماست که این کار را هم دنبال می‌کنیم.

وی گفت: بین فراورده‌های غذایی سُنتی و صنعتی، مصرف محصولات صنعتی توصیه می‌شود زیرا فرایند تولید آنها از زمان ورود مواد اولیه تا بسته‌بندی تحت کنترل ارگان‌های نظارتی از جمله معاونت غذا و داروست.

محمود اعتباری افزود: البته فراورده‌های غذایی سُنتی نیز تحت کنترل است اما بطور قطع نمی‌توان گفت که همیشه و همه فرایندهای تولید آنها مانند شرایط حمل و نقل تحت کنترل قرار دارد.امروزه تولید غذای سالم هزینه‌بَر است اما سلامت فراورده‌های غذایی نباید فدای هزینه‌ها شود.

مسؤول فنی ناظر بر واحدهای تولیدی مواد غذایی حقوق بگیر کارفرما نباشد، بهتر است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در ایمنی مواد غذا یی ۲ موضوع اصلی یعنی “انتقال نیافتن بیماری” و ” ارتقای سلامت” مطرح است و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیز مُتولی تضمین سلامت مواد غذایی است ادامه داد: بطور قطع در حد بضاعت ما نیست که بر همه سطوح عرضه مواد غذایی بطور کامل نظارت داشته باشیم بنابراین مردم هم باید در این زمینه حساس باشند.

اعتباری با بیان‌اینکه در سال‌های اخیر توجه مردم به ایمنی غذا بیشتر شده است، گفت: تخلف‌های شناسایی شده در واحدهای تولید مواد غذایی به کمیسیون‌های نظارتی ارجاع و با تخلف‌های مُحرز برخورد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه معاونت غذا و دارو همکاری نزدیکی با اداره کل استاندارد استان دارد، افزود: شیوه‌نامه ما در نظارت بر تولید مواد غذایی، استانداردهای ملی تدوین شده است.

 عدم محدودیت برای مصرف شیر خشک نوزاد  

وی با اشاره به اینکه اگرمسؤول فنی ناظر بر واحدهای تولیدی مواد غذایی حقوق بگیر کارفرما نباشد، بهتر است در باره توزیع شیر خشک نیز توضیح داد: سه نوع شیر خشک معمولی، رژیمی و متابولیک وجود دارد که ۲ نوع رژیمی و متابولیک جزو مُکمل‌های دارویی به‌شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه شیر خشک معمولی جایگزین شیر مادر و جزو مواد غذایی است، افزود: توزیع شیر خشک بر اساس ثبت مشخصات خریدار شامل کُد ملی و تاریخ تولد نوزاد به معنی محدودیت در عرضه آن نیست.

اعتباری ادامه داد: قرار نیست برای مصرف شیرخشک نوزاد محدودیتی رُخ دهد بلکه ثبت مشخصات بدلیل داشتن آمار بمنظور برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در باره این ماده غذایی و جلوگیری از مصرف آن در عرصه‌هایی جز شیرخوارگان و نوزادان است.

سرمایه گذاری اصفهانی ها در بخش صنایع غذایی ۳۵ هزار میلیارد تومان است

همچنین رئیس هیأت مدیره انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان گفت: حدود یک هزار کارخانه زیر مجموعه این انجمن است و رُتبه پنجم کشوری را در زمینه تعداد پروانه‌های بهره‌برداری داریم.

علی سرشوقی افزود: این استان رُتبه هشتم کشور را در زمینه اشتغال صنایع مواد غذایی و رُتبه هفتم را در میزان سرمایه‌گذاری بابت پروانه‌های بهره‌برداری شده به میزان ۳۵ هزار میلیارد تومان دارد.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های بالای استان اصفهان در زمینه صنایع غذایی گفت: لازم است فرهنگ‌سازی بیشتری در سطح جامعه برای خرید محصولات تولید داخل بویژه محصولات استان شود.

سرشوقی همچنین به برخی ابهامات در باره مصرف مواد غذایی در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید آموزش و اطلاع رسانی‌های شفاف صورت گیرد تا مردم در انتخاب مواد غذایی مورد نیاز خود، اشتباه نکنند.

وی ادامه داد: برای نمونه گفته می‌شود که محصولات کنسروی حاوی مواد نگهدارنده است در حالی که این محصولات به هیچ عنوان نگهدارنده ندارد.

زهرا نصیری