زهرا نصیری

به گزارش پایگاه خبری ربیع، با توجه به اینکه بسیاری از کشورها تا سال ۲۰۳۰ با گذر از شبکه های سنتی مسی به سمت استفاده کامل از شبکه فیبر نوری می روند این موضوع شرکت مخابرات  را ملزم می‌کند برای فراهم کردن زمینه دسترسی سریع، باکیفیت و پایدار مشترکین به اینترنت با سرعت و جهادی حرکت نماید. از این رو این شرکت با تعریف طرحی به نام” نجما “در صدد است تا ظرفیت های فیبر نوری را در سراسرکشور افزایش دهد به گونه ای که براساس برنامه ریزی های انجام شده شرکت مخابرات منطقه است باید تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت اتصال فیبر نوری را از ۴۰ اتصال به ۲۰۰ هزار اتصال افزایش دهد و تحقق این موضوع راه دشواری است که باید با تامین هزنیه های آن صورت گیرد.

حجم مصرف اینترنت در ۱۰ سال گذشته افزایش چشم گیری داشته است

در همین پیوند مدیر مخابرات منطقه اصفهان در گفتگو با ربیع با اشاره به اینکه  بر اساس آمارها حجم مصرف اینترنت در ۱۰ سال گذشته افزایش چشم گیری داشته است گفت: راهکار بالفعل کردن ظرفیت های بی نظیر صنعت ارتباطات در کشور، توسعه دسترسی اقشار مردم و کسب و کارها به اینترنت با سرعت و با کیفیت است.

اسماعیل قربانی، اجرای طرح «نجما» را راهکار جهادی شرکت مخابرات ایران برای توسعه زیرساخت های فیبر نوری در کشور دانست و گفت: استان اصفهان تا دو سال آینده باید ظرفیت موجود ۴۰ هزار اتصال مبتنی بر فیبر نوری در استان را به ۲۰۰ هزار اتصال برساند.

وی عنوان کرد: شرکت مخابرات ایران تنها اپراتور خصوصی کشور است که حتی پس از خصوصی شدن در سال ۱۳۸۸ باز هم روند خدمت رسانی خود در روستاها و مناطق کم برخوردار را حفظ کرده و در راه تحقق عدالت ارتباطی گام برداشته است.

  تحقق عدالت ارتباطی در شرکت مخابرات

  قربانی افزود: در طول سال های گذشته اقدامات بسیار خوبی در حوزه ارتباطات استان صورت گرفته که پوشش همراه اول در ۱۴۰۰ روستای استان، بهره مندی ۹۲۱ روستا از ۹۳۱ روستای بالای ۲۰ خانوار استان از تلفن ثابت، دسترسی ۷۷۹ روستای استان به پورت اینترنت پر سرعت ADSL، پوشش همراه اول در ۹۹ درصد جاده های ارتباطی و ارائه سرویس اینترنت مبتنی بر فیبر نوری در ۴۵ شهر استان، گوشه ای از فعالیت های مخابرات در طول این سال هاست.

 وی همچنین  درباره بهره برداری از فاز اول طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری در شهرستان گلپایگان  به کیمیای وطن گفت: همزمان با افتتاح فاز اول این طرح در شهرستان گلپایگان، هشت طرح توسعه انتقال و فیبر نوری خانگی (FTTH)، ۹ طرح توسعه شبکه تلفن همراه، ۱۰ طرح توسعه شبکه دیتا و ظرفیت سازی پورت پر سرعت و ۲۶ طرح توسعه ظرفیت سوئیچ مراکز تلفن نیز با اعتباری بالغ بر ۱۶۶ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

مدیر مخابرات منطقه اصفهان ، با اشاره به اینکه این طرح در راستای تحقق شعار سال، نوید بخش رونق کسب و کارها و تاثیر گذار در زندگی شهروندان گلپایگان خواهد بود بود افزود: با توجه به پیش بینی برنامه هفتم توسعه مبنی بر دسترسی عموم مردم به اینترنت با حداقل سرعت ۱۰۰ مگا بیت بر ثانیه و از طرفی تاکید پیش نویس لایحه هفتم بر پیاده سازی زیست بوم دیجیتال در کشور و پیش بینی رشد اقتصادی ۱۱ درصدی در صنعت ارتباطات کشور؛ گذر از بستر مسی به فیبر نوری از اهم موضوعات تاثیرگذار در حوزه ارتباطات کشور می باشد.

توسعه زیرساخت ها لازمه تحقق شبکه سلامت

همچنین نماینده ی حوزه انتخابیه گلپایگان و خوانسار در گفتگو با ربیع گفت: راه اندازی نسخه الکترونیک آثار و برکات زیادی در افزایش سطح سلامت داشته و خواهد داشت که تحقق کامل آن مستلزم فراگیری خدمات دولت الکترونیک در سایه ی توسعه ی زیرساخت های ارتباطی است.

سید مسعود خاتمی با ابراز خرسندی از حرکت جهادی مخابرات در طرح نجما، منفی گرایی در سیستم مدیریتی کشور را عامل ناکامی ها دانست و عنوان کرد: هر جایی که با اتکا به خدا و اراده ملت و با حرکت جهادی و انقلابی پا به عرصه گذاشتیم موفق بودیم و هر جایی حرف از نا امیدی به میان آمد؛ نتیجه آن چیزی جز شکست نشد.

زهرا نصیری