به گزارش پایگاه خبری ربیع، «مهدی غلامی جلال» در جمع خبرنگاران افزود: ۲۱۲ پرونده تشکیل شده علیه وکلا در سال گذشته منجر به صدور منع تعقیب شد که بخشی از این پرونده های مربوط به سال ۱۳۹۹ است.

رییس کانون وکلای دادگستری استان همدان با بیان اینکه پس از بررسی پرونده ها ۴۱ مورد منجر به صدور محکومیت شد ابرازکرد: آرای صادره برای وکلای متخلف شامل توبیخ، درج در پرونده، تنزل درجه، تعلیق موقت و یک مورد ابطال بوده است.

وی بابیان اینکه پرونده های مربوط به وکلا توسط یک دادستان، پنج دادیار در سه شعبه رسیدگی می شود، تصریح کرد: امسال ۲۸ پرونده علیه وکلا در این استان تشکیل شد که برای ۲۴ مورد رای منع تعقیب صادر و یک وکیل محکوم شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۶۳ وکیل پایه یک فعال و ۵۹ وکیل کارآموز عضو کانون وکلای استان همدان هستند؛ اظهار داشت: طبق سفارش علمای دین و اخلاق برای سالم سازی یک مجموعه باید ابتدا از خودمان شروع کنیم و یک وکیل مکلف به مبرا بودن از خطا است.

غلامی با بیان اینکه فرهنگ وکالت هنوز در جامعه نهادینه نشده است، گفت: چرا که در نهایت یک نفر از وکلا در به نتیجه رساندن پرونده موفق نخواهند بود و این از سوی موکل به عنوان قصور و کوتاهی تلقی می شود.

رییس کانون وکلای دادگستری استان همدان خاطرنشان کرد: پذیرش وکالت افراد به منزله پذیرش باورهای او نیست بلکه وکیل از حقوق موکل فارغ از نوع آیین و مذهب او باید دفاع کند.

همدان میزبان همایش ملی کانون وکلای کشور شد

دبیر گردهمایی ملی کانون وکلای دادگستری بیان کرد: هیات عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) هر ساله دو همایش ملی برگزار می کند که با پیگیری‌های صورت گرفته نیمه نخست امسال میزبانی این همایش به همدان محول شد.

سعید آئینه‌وند با بیان اینکه مهر ماه ۸۷ نیز همدان میزبان یازدهمین دوره این همایش بود، اظهار داشت: طبق مصوبه شورای اجرایی کانون وکلا در این دوره از گردهمایی پس از برگزاری آیین افتتاحیه، بر اساس دستور کار پیش بینی شده توسط شورای اجرایی متشکل از نمایندگان کانون وکلا برنامه پیش می رود.

وی ادامه داد: در این دوره برخلاف گردهمایی های گذشته طبق مصوبه شورای اجرایی، پنج پنل تخصصی با پنج محور مهم تشکیل می شود و هیات های مدیره کانون ها متشکل از پنج نفر، هر یک در یکی از این پنل ها حاضر می شوند.

دبیر گردهمایی ملی کانون وکلای دادگستری اضافه کرد: موضعات در این پنل ها طرح و چکش کاری شده و در صورت نیاز به تصویب مجمع عمومی، پس از ارائه گزارش سخنگوی هر یک از پنل ها به جلسه هیات عمومی، پس از رای گیری نسبت به تصویب موارد مورد نیاز اقدام می شود.

آئینه وند ادامه داد: یکی از اهداف اصلی برگزاری این گردهمایی بررسی آیین نامه لایحه قانونی استقلال وکالت بوده چراکه هم اینک کانون وکلا در زمینه نحوه اجرا و چگونگی تصویب این لایحه با قوه قضائیه اختلاف نظر دارد بنابراین یکنواخت سازی این امور در این همایش طرح موضوع می شود.

به گفته وی، اوایل سال ۹۸ طی ابلاغ نامه ای از سوی قوه قضائیه موضوع تغییر در آیین نامه طرح و مقرر شد که کانون وکلا پیش نویس این لایحه را به قوه قضائیه ارائه کند اما در آخرین روزهای حضور آیت الله رئیسی در راس این قوه، این آیین نامه دست کاری شد.

دبیر گردهمایی ملی کانون وکلای دادگستری ادامه داد: این آیین نامه شش تیر سال گذشته ابلاغ شد در حالیکه تنها مقام تنظیم کننده این لایحه مجاز به تغییر مفاد آن بود و قوه قضاییه در صورت داشتن ایراد و اشکالی می توانست لایحه را برای اصلاح به کانون وکلا بازگرداند.

به گفته آئینه وند، ماموریت اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در ماده ۳ اساسنامه پیش بینی شده که یکی از آنها یکنواخت کردن رویه های کانون های وکلا است.

دبیر گردهمایی ملی کانون وکلای دادگستری، پرداختن به مسائل انتظامی، روابط عمومی و انفورماتیک را از دیگر  اهداف برگزاری این گردهمایی ملی دانست و اضافه کرد: همچنین در راستای برنامه اجرایی آموزش پیشنهاد انجام اختیار متمرکز برای همه کارآموزان بررسی می شود در حالیکه هم اینک هر کانون بعد از پایان دوره کارآموزی یک وکیل، خودش اختیار می گیرد.

آئینه وند بازرسی و رسیدگی انتظامی، روابط عمومی و روابط بین الملل و انفورماتیک و توسعه اتوماسیون اداری را از دیگر موضوعات مورد طرح در پنل های پنجگانه دانست.

وی اظهار داشت: همچنین از دیگر اهداف جنبی این همایش معرفی جاذبه های گردشگری و توریستی این استان با فراهم کردن زمینه حضور اعضای کانون وکلا در اماکن، تفریحی، تاریخی و توریستی است.