به گزارش پایگاه خبری ربیع، افتتاحیه متمرکز ۶۷ طرح تعاونی در سومین روز از هفته گرامیداشت تعاون و همزمان با سیزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونی‌های برتر استان اصفهان در شهرستان خمینی‌شــهر با حضور مسئولان کشوری و اســتانی و تعاونگران برگزار شد. بیش از ۸ هزار فرصت شغلی با بهره‌برداری از ۶۷ طرح تعاونی در استان اصفهان ایجاد شد.
۴ هزار شرکت تعاونی با ۸۰۰ هزار عضو در اصفهان
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اعلام اینکه همزمان با آغاز هفته تعاون ۶۷ طرح تعاونی در اسـتان اصفهان به بهره‌برداری می‌رسد، بیان داشت: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ۶۷ طرح تعاونی با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۷۷ میلیارد تومان همزمان با هفته تعاون در استان اصفهان گشایش می‌یابد.
وی با بیان این خبر که براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استان اصفهان در تعداد طرح‌های افتتاحی در هفته تعاون ســال جاری رتبه نخست کشور را کسب کرده است، افزود: با افتتاح این طرح‌ها برای ۸ هزار و ۸۷۳ نفر فرصت شــغلی ایجاد می‌شـود.
نیرومند گفت: این طرح‌ها با مشارکت ۱۲ هزار و ۸۵۵ نفر و با ســرمایه‌گذاری مستقیم ۲۴۱ میلیارد تومانی اعضا به بهره‌برداری رسیده است.
وی درباره تأمین نیاز سرمایه اولیه شرکت‌ها گفت:
این شرکت‌های تعاونی جمعا ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند و ۸۷ درصد سرمایه‌گذاری توسط اعضا و ۲۳ درصد دیگر از طریق تسهیلات بانکی تأمین شده اســت.
او اظهار داشت: با گشــایش و بهره‌برداری از طرح‌های تعاونی مسکن کارمندی، کارگری و عمرانی درمجموع هزار و ۱۵۷ واحد مســکونی به اعضا واگذار می‌شود؛ همچنین حدود ۴ هزار شرکت تعاونی با ۸۰۰ هزار عضو در استان اصفهان فعال هستند و تاکنون ۵۵ هزار فرصت شغلی توسط این شرکت‌ها در این استان به وجود آمده است.
نیرومند در گزارش عملکرد یک‌ساله مدیریت امور تعاون استان اصفهان از هفته تعاون ۹۶ تا هفته تعاون ۹۷، از تشکیل ۱۵۲ شرکت تعاونی در رشته‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدمات، تأمین نیاز، مسکن، حمل و نقل و عمرانی با سرمایه‌ای بیش از ۴۱۲۲۳ میلیون ریال و ایجاد فرصت شغلی برای ۲۹۵۳ نفر، تشکیل و فعال‌سازی ۱۱۰ شرکت تعاونی در راستای اجرای طرح روستا تعاون، برگزاری همایش چگونگی بهره‌مندی شرکت‌های تعاونی مستقر در روستا از تسهیلات موجود، بهره‌برداری از ۱۴۰ طرح تعاونی و کسب رتبه نخست در تعداد طرح‌های قابل افتتاح در هفته تعاون ۹۶، واگذاری ۲ هزار و ۷۴۰ واحد مسکونی توسط شرکت‌های تعاونی مسکن و عمرانی، حمایت ویژه از شرکت‌های تعاونی فراگیر با بیشترین تعداد تعاونی در اصفهان با ۲۴ تعاونی، فلاورجان با ۲۱ تعاونی و سپس در شهرضا و آران و بیدگل به ترتیب ۱۳ و ۱۲ شرکت تعاونی خبر داد.
ایران، چهاردهمین رتبه تعاونی در جهان
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین سیزدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر در خمینی‌شهر اصفهان از فعالیت بیش از ۹۲ هزار تعاونی در کشور خبر داد.
نصرالله بازوند، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اعلام این خبر که ایران رتبه ۱۴ دنیا در بخش تعاون را دارد، گفت: ۹۲هزار و ۵۰۰ تعاونی در سطح کشور در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند.
وی با اشاره به آیات و روایاتی که در دین اسلام درباره تعاون بیان شده است، در زمینه تاریخچه تعاون اظهار کرد: نخستین تعاونی در سال ۱۸۸۴ میلادی در انگلستان در یک شرکت نساجی ایجاد شد و در جمهوری اسلامی ایران نخستین تعاونی در سال ۱۳۱۴ شمسی در استان سمنان در حوزه کشاورزی شکل گرفت.
وی افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم به دنبال این بودیم که تعاونی‌های فعال را شناسایی کنیم و برای این تعاونی‌ها راهبرد و برنامه‌ریزی داشته باشیم که اکنون حدود ۹۲ هزار و ۵۰۰ تعاونی در کل کشور داریم.
وی با ابراز اینکه گستردگی فعالیت و حوزه کاری تعاونی‌ها در سطح کشور باعث شده است در این زمینه به نتایج خوبی نرسیم، تصریح کرد: پس از ادغام وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی به سیاست‌های حوزه تعاون شوک بزرگی وارد شد که پس از آن ۷ راهبرد برای توسعه و رونق تعاونی در کشور تعیین شد.
بازوند ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمندسازی منابع انسانی تعاونی‌ها، تحکیم تعاملات شبکه‌ای، تقویت همکاری بین دستگاهی، تأمین مشوق‌های مالی، توسعه بازار تعاونی‌ها و تأمین نظارت بر تعاونی‌ها را از راهبردهایی دانست که برای تعاونی‌های ایران پیش‌بینی شده است.
در حاشیه این جشنواره به میزبانی خمینی‌شهر، نمایشگاهی از دستاوردهای تعاونی‌ها و کالاهای تولیدی آنان به نمایش گذاشته شد که همه‌روزه تا پایان هفته تعاون آماده بازدید علاقه‌مندان در مجموعه تجاری، فرهنگی، خدماتی و مسافرتی مهربین خمینی‌شهر است.
نصرالله بازوند، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و حسن معتمدی، مدیر کل امور مالیاتی وزارت تعاون، در سفر یک‌روزه خود به استان اصفهان، علاوه بر حضور در سیزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونی‌های برتر و افتتاح متمرکز ۶۷ طرح تعاونی، همراه با سایر مسئولان استانی از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای شرکت‌های تعاونی شهرستان خمینی‌شهر که در محل برگزاری جشنواره برپا شده بود، بازدید کردند.
در این نمایشگاه، صنایع دستی، گل و گیاه، محصولات غذایی محلی، صنایع چوب و منبت‌کاری، تجهیزات و خدمات پزشکی و سایر محصولات تولیدی ۴۰ شرکت تعاونی به‌ویژه تعاونی‌های شهرستان خمینی‌شهر ارائه شد.
بازوند در ادامه سفر خود از محل مجموعه فرهنگی‌ورزشی کارگران شهرستان خمینی‌شهر نیز بازدید کرد و ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام‌شده در ارائه خدمات فرهنگی‌ورزشی این مجموعه به مردم شهرستان، درباره همکاری و همراهی برای ساخت استخر کارگران و همچنین تکمیل ساختمان اداری اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خمینی‌شهر قول مساعدت داد.
نخستین تعاونی مددجویان بهزیستی در اصفهان
همچنین نخستین تعاونی اشتغال مددجویان بهزیستی کشور با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور و هیئت همراه، محسن نیرومند مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرضیه فرشاد مدیر کل بهزیستی استان اصفهان و جمعی از فعالان کارگروه‌های تولیدی در استان اصفهان افتتاح شد.
بازوند در این بازدید ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این شرکت تعاونی بر بازاریابی و تولید محصولات براساس نیاز بازار تأکید کرد و در راستای صدور مجوزهای مورد نیاز برای توسعه فعالیت این شرکت تعاونی در راستای حمایت از افراد تحت پوشش بهزیستی قول مساعدت داد.
گفتنی است این مرکز با هدف بازاریابی و فروش محصولات تولیدی مددجویان بهزیستی ایجاد شده و نقش واسطه بین تولیدکننده و بازار فروش را بر عهده خواهد داشت.