به گزارش پایگاه خبری ربیع، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان با گرامیداشت ۱۲ آذر، روز جهانی معلول، به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی جامعه در پیشگیری از ابتلا به معلولیت و نقش اصحاب رسانه دراین راستا پرداخت و آخرین اقدامات سازمان بهزیستی در حمایت از معلولان را تشریح کرد.

سیداصغر فیاض با بیان شعار جهانی روز معلول، ” توانمندسازی افراد دارای معلولیت و حصول اطمینان از فراگیرسازی و برابری”، گفت: اگر اقدامات حمایتی از معلول برای این باشد که معلول به خودکفایی برسد، حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ۱۲۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی استان اصفهان، از فعالیت در سه حوزه مشارکت مردمی، توانبخشی معلولان و غربالگری معلولیت و حوزه اجتماعی برای تعامل با خانواده معلول خبر داد.

وی با اشاره به ۳۷۰۰ خانواده دارای ۲ معلول و بیشتر که با کمک های ناچثیز بهزیستی زندگی خود را اداره می کنند، از تلاش برای ایجاد اشتغال معلولان خبر داد.

وی با بیان آنکه ۷۵۰ هزار نفر در کشور وارد چرخه دریافت مستمری بهزیستی شده اند، افزود:  ۶ هزار نفرنیز در نوبت دریافت مستمری قرار دارند. همچنین، در استان اصفهان ۳۰ هزار نفر خدمات دریافت می کنند.

فیاض با اشاره اینکه در برنامه توسعه چهارم، حداقل مستمری، یک سوم حقوق کار اعلام شده، افزود: اکنون ۱۶۱ هزارتومان مستمری تعریف شده است. وی از خدماتی در حوزه مددکاری، مشاوره، بهزیستی و وسایل کمک توانبخشی نام برد و چالش بزرگ استان اصفهان را کمبود مراکز اقامتی شبانه روزی با ورود مهاجران فراوان، تعداد بالای سالمندان، افراد با خانواده های بدسرپرست و بی سرپرست و مجهول الهویه  عنوان کرد و افزود: ۲۳۰ نفر اضافه تر از ظرفیت در خانه ها نگهداری کرده ایم که تامین بودجه و شرایط را برای بهزیستی سخت کرده است.

معاون امور توانبخشی استان اصفهان از کسری ماهانه ۱۵۰ میلیون تومان در بهزیستی خبر داد و گفت: بیمه مکمل که تا ۵ سال پیش برای مددجویان در سطح کشور انجام می شد، حذف شده و بصورت موردی به استان ها ابلاغ گردیده است.

وی با ابراز تاسف از اینکه سال به سال خدمات کمتر می شود ولی ارباب رجوع فراوانی برای دریافت هزینه درمان به مراکز بهزیستی مراجعه می کنند، خواستار توجه مسولان شد.

فیاض از تعامل با دانشگاه اصفهان و آموزش و پرورش و تشکل های معلولان برای برپایی نمایشگاهی از کارهای معلولان در دانشکده تربیت بدنی خبر داد.

وی در مورد مناسب سازی در سطح شهر برای تردد معلولان گفت: ۳۵ درصد مناسب سازی انجام شده که یک سوم در حد استاندارد است و دوسوم برای رفع تکلیف و غیراستاندارد است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان با اعلام آنکه طی ۲۰ تا ۳۰ سال آینده، ۲۵ درصد جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد، لزوم توجه به مناسب سازی در سطح شهر را مطرح نمود.