به گزارش پایگاه خبری ربیع، جلسه هماهنگی، سازماندهی  وآماده باش نیروهای اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان  به ویژه در شهرستان ها ی بحرانی ونیمه بحرانی استان درخصوص اطفاء حریق وجلوگیری از آتش سوزی درمراتع وجنگل ها باحضور مدیرکل، معاونین، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، روسای ادارات ستادی، در سالن جلسات اداره کل برگزار شد.

دراین نشست مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه در سطح استان اصفهان ۶۵هزار هکتار جنگل طبیعی وجود دارد، اظهار کرد: در سالهای اخیر دو مورد آتش سوزی سطحی دراراضی جنگلی فریدونشهر و سمیرم رخ داد و خوشبختانه امسال نیز آتش سوزی درعرصه های جنگلی استان گزارش نشده است.

محمد حسین شاملی، ادامه داد:با توجه به حجم ومیزان پراکنش بارش های اخیر در سطح استان وافزایش میزان علوفه در مراتع وذخیره گاههای جنگلی وبا شروع فصل گرما وکاهش رطوبت هوا و خشک شدن علوفه ها از اواخر خرداد ماه سالجاری تا اواخر مهرماه ، احتمال حریق وآتش سوزی بسیار زیاد خواهد بود .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان با اشاره به اینکه با گرم شدن هوا و خشک شدن پوشش گیاهی حدود ۲ میلیون هکتار از مراتع استان در معرض آتش سوزی است ادامه داد: کلیه پرسنل باید به صورت آماده باش بوده و در صورت استفاده از مرخصی باید یک نفر را بعنوان جانشین کتباً معرفی نمایند ومعاونین نیز حتی در روزهای تعطیل هرکدام بصورت کشیک دراداره کل حضور داشته باشند .

یک میلیون و ۸۰۰هکتاراز مناطق استان اصفهان مستعد آتش سوزی است

وی با اشاره به اینکه  ۶۴درصد مساحت اصفهان را مراتع تشکیل می دهند گفت: بیش از ۸۰درصد آتش سوزی مراتع به عوامل انسانی و بی احتیاطی مردم بر می گردد که پارسال  این آتش سوزی بیش از ۲۰میلیارد ریال  خسارت به مراتع وارد کرده است.

وی مجموع مناطق مستعد حریق در استان را حدود یک میلیون و ۸۰۰هکتار بیان کرد و گفت:این مناطق بحرانی شامل فریدونشهر، فریدن ،بویین میاندشت، سمیرم و چادگان و مناطق نیمه بحرانی شامل خوانسار ،دهاقان، نطنز، تیران و کرون و کاشان است.

شاملی تاکید کرد:برای حفاظت از ۸۴۰هزار هکتار مراتع استان با بهره برداران تفاهم نامه حفاظتی امضا شده و ۲۳۰۰هزار هکتار از مراتع در قالب طرح های مرتع داری مدیریت آن بر عهده مردم قرار گرفته است.

وی گفت: ۷۴ تیم اطفای حریق و گشت مراقبت ازنیمه دوم خرداد تا پایان مهرماه حفاظت از مراتع استان اصفهان را بر عهده دارند.

۵ذخیره گاه جنگلی استان تحت محافظت برای جلوگیری ازآتش سوزی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ، با بیان اینکه آتش سوزی های سطحی سالهای گذشته نیز زیر تاج درختان بود و خوشبختانه به درختان آسیب وارد نشد، تصریح کرد: علت دو مورد آتش سوزی انسانی بوده است، با این وجود آتش سوزی عمدی در عرصه های جنگلی اتفاق نمی افتد، در برخی موارد اراضی کشاورزی مجاور جنگل را برای از بین بردن علف های هرز آتش می زنند که آتش به مناطق اطراف نیز سرایت می کند اما گاهی نیز عشایر در مراتع گون زار ها برای عبور و مرور دام به طور عمد اتش می زنند.

وی با اشاره به آتش سوزی در جنگل های بهبهان ادامه داد: در شمال خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد یکی از عوامل آتش سوزی گرمای هوا و تراکم زیاد جنگل های آن مناطق است، اما دراستان اصفهان شرایط کمی فرق دارد زیرا تراکم جنگل هاکمتر، دمای هوا خنک تر و فاصله تاج درختان بیشتر است ، براین اساس در صورت وقوع آتش سوزی، آتش در سطحگسترده رخ نمی دهد.

وی گفت: برای تابستان امسال در پنج ذخیره گاه جنگلی استان که حصار کشی شده اند، پنج قرقبان به صورت ۲۴ساعته برای جلوگیری از آتش سوزی و یا مهار آن استخدام کرده ایم، این طرح حفاظتی تا آبان ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.

شاملی افزود:ذخیره گاههای جنگلی استان که بیشتر در مناطق فریدو نشهر و سمیرم واقع شده اند به دلیل پوشش متراکم بسیار مستعد آتش سوزی هستند.

 حریق در مراتع را به شماره۱۵۰۴ اطلاع دهید

شاملی برگزاری جلسه هماهنگی درشهرستانها با مدیریت بحران وفرمانداری شهرستان با موضوع اطفاء حریق وآتش سوزی، فعال نمودن یک گروه کوهنوردی جهت اطفاء حریق درمناطق کوهستانی درهریک از شهرستانها، ایجاد هماهنگی بین ادارات جنگل ، مرتع وبیابان با ادارات شهرستان به منظورجلوگیری از انباشت علوفه در مراتع وجاهایی که دام وجود ندارد و اعلام آمادگی جهت تأمین وخریداری کلیه ادوات وتجهیزات مورد نیاز اطفاء حریق بدون هیچگونه محدودیتی در شهرستانها را از دیگر اقدامات مورد نیاز برای پیگشیری ازحریق در جنگلهای استان اصفهان دانست.

وی برگزاری کلیه دوره های آموزشی مورد نیاز در خصوص اطفاء حریق توسط اداره آموزش وترویج با هدف پیشگیری ازوقوع آتش سوزی را نیز از دیگر برنامه های در دستور کار منابع طبیعی استان اصفهان برای مقابله با آتش سوزی مراتع دانست و تصریح کرد: از این رو از همه شهروندان نیز درخواست داریم هر گونه حریق در مراتع را در کمترین زمان ممکن به ۱۵۰۴اعلام کنند تا نیروهای یگان حفاظت در این زمینه ورود کنند.

مشارکت و همیاری مردم درمهار حریق بسیار مهم است

وی ادامه داد: تعیین تکلیف قرار دادهای گشت ومراقبت تا پایان خرداد ماه جهت جلوگیری از ایجاد خلل درگشت ومراقبت شهرستانها صورت پذیرد همچنین باید یک قرار داد تکمیلی به هر یک از شوراهایی که بتوانند اعتباربیشتری را جذب نمایند، اختصاص یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد:بدون مشارکت وهمکاری مردم و NGOهایی که تمایل به همیاری با مارا دارند ، به تنهایی موفق نخواهیم بود بنا براین باآموزش صحیح وبه موقع می توان از وقوع هرگونه حریق وآتش سوزی در سطح مراتع و ذخیره گاههای استانی بخوبی پیشگیری بعمل آورد وآتش سوزی های احتمالی را مهار کرد.

گفتنی است ،در پایان این جلسه ضمن تهیه مستندی در رابطه با آتش سوزی مراتع توسط صدا وسیما از مانور اطفاء حریق که در شهرستان تیران کرون برگزار گردید گزارشی توسط واحد خبر صداوسیما تهیه وبه زودی از شبکه استانی پخش خواهد شد.