به گزارش پایگاه خبری ربیع، رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۵۰ میلیون دلار امسال به منظوز مقابله با ریزگردها از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است.

«خلیل آقایی» در حاشیه بازدید از طرح های آبخیزداری استان مرکزی شهرستان اراک افزود: مسئولیت توزیع این منابع مالی برعهده سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری وظیفه اجرای طرح های مقابله ای با پدیده گرد و غبار در کشور را برعهده دارد.

وی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد این اعتبار به منظور اجرایی کردن راهبردهای مقابله با ریزگردها در اختیار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار گرفته است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: ۵۰ میلیون دلار از اعتبارات مذکور برای مقابله با ریزگرد ها و اصلاح و بهبود خطوط برق استان خوزستان تخصیص شده و بر اساس قانون بقیه این اعتبارات نیز در سرفصل ها و برنامه های متنوع مقابله با گرد و غبار در این استان اختصاص یافته است.

آقایی خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد درصد ریزگردهای موجود در کشور منشا خارجی دارد و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور فعالیت هایی را برای مقابله با این کانون ها با همکاری سازمان جهانی فائو در کشورهای اطراف انجام داده است.

وی یادآور شد: ۲۰۰ میلیون دلار معادل هفت هزار میلیارد ریال امسال از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرح های آبخیزداری کشور اختصاص یافته است و این اعتبارات در قالب طرح جامع مدیریت آبخیز در سطح استان ها توزیع شده است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور پیش بینی کرد: با اختصاص این اعتبارات در سال جاری فعالیت های آبخیزداری در ۶۳۰ حوزه آبخیز ۳۵۰ شهرستان کشور انجام می شود.

آقایی ادامه داد: عملیات اجرایی و فعالیت های مکانیکی و بیومکانیکی با اختصاص این منابع مالی در ۲ هزار طرح آبخیزداری کشور در حال انجام است.

وی افزود: در قالب این طرح ها علاوه بر فعالیت های سازه ای، گابیون بندی، سنگ و ملات فعالیت های نهال کاری، بذر پاشی و کپه کاری نیز انجام می شود.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: فعالیت های سازه ای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری کشور تا ابتدای دی ماه پایان یافته و فعالیت های بیولوژیکی در این طرح ها از ابتدای آبان ماه آغاز و تا اسفند ماه پایان می یابد.

آقایی گفت: فعالیت های آبخیزداری با هدف استفاده بهینه از آب های سطحی و جلوگیری از فرسایش آبی و سیلاب انجام می شود.

وی افزود: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور آمادگی دارد برای اجرای فعالیت های آبخیزداری و جلوگیری از هدر رفت آب های سطحی و جاری شدن سیلاب ها ۵۰۰ میلیون دلار را تا پایان سال جاری جذب کند.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور توزیع سوخت جایگزین در مناطقی که از جنگل به عنوان هیزم استفاده می شود، ایجاد کمربند حفاظتی حد فاصل اراضی ملی و مستثنیات و ایجاد ۲۵ هزار هکتار جنگل کاری را از دیگر برنامه های این سازمان در سال جاری عنوان کرد.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد.

همچنین مجری طرح توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توسعه و کشت گیاهان دارویی در ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های مراتع کشور با هدف ایجاد اشتغال و درآمدزایی در جوامع محلی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان جنگل‌ها در برنامه ششم توسعه است.

فریبرز غیبی در نشست با مدیران منابع طبیعی استان مرکزی در اراک اظهار کرد: در سازمان جنگل‌ها از مهم‌ترین برنامه‌ها احیا، توسعه و حفظ پوشش گیاهی است که در برنامه ششم توسعه ۸۱۵ هزار هکتار توسعه جنگل‌کاری دیده شده است.

وی با بیان اینکه ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل در پنج ناحیه رویشی شمال کشور، زاگرس، ایرانی تورانی، خلیج فارس و عمان و ارس باران وجود دارد، تصریح کرد: هرکدام از این نواحی جنگلی از ساختار اکولوژیکی ویژه‌ای برخوردار هستند که ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالایی دارند.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج شمال و مجری طرح توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه ۷۵ هزار هکتار زراعت چوب با مشارکت مردم از برنامه‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در برنامه ششم توسعه است، گفت: ۷ هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در سطح کشور اختصاص پیدا کرده است.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز گفت: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور در معرض فرسایش آبی است و علاوه بر آن تهدیدهای جدی دیگری سلامت طبیعی ایران را تهدید می کند.

هوشنگ جزی در جریان سفر به اراک در جمع اصحاب رسانه افزود: هفت هزار میلیار ریال معادل ۲۲ میلیون دلار امسال از محل صندوق توسعه ملی برای آبخیزداری و آبخوان داری تخصیص شده است.

وی اظهار داشت: این منابع مالی در راستای افزایش تغذیه سفره های زیر زمینی و مقابله با خشکسالی ها، کنترل عوامل فرسایش آبی و افزایش پوشش گیاهی مراتع کشور اختصاص یافته است.