به گزارش پایگاه خبری ربیع، منصور رضوانی‌جلال ۱۳ بهمن‌ماه در جمع خبرنگاران بیان کرد: از این ۶۷  طرح، ۱۹ طرح در بخش آب و خاک، ۱۲ طرح در بخش تولیدات دامی، یک طرح در بخش ترویج کشاورزی، هفت طرح در بخش صنایع کشاورزی، یک طرح در بخش شیلات و ۲۷ طرح در بخش تولیدات گیاهی است.

وی میزان سرمایه گذاری این طرح‌ها را ۱۸۵ میلیارد تومان و میزان اشتغالزایی را ۳۶۴ نفر دانست و افزود: طرح‌هایی نیز آماده کلنگ زنی داریم که مهمترین آنها طرح زنجیره تولید تخم مرغ در قهاوند است که با پیش بینی سرمایه گذاری ۲۲۳ میلیارد تومان انجام خواهد شد.

رضوانی‌جلال درباره عرضه محصولات کشاورزی مطرح کرد: در استان نقاطی برای عرضه محصولات کشاورزی مشخص شده‌اند و این اماکن در حال بررسی است و قصد داریم با سازه‌های سبک در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و به طور مستمر فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی و ارگانیک از سال‌های قبل در استان انجام می‌شود و تا به حال حدود صد هزار هکتار در استان اجرا شده است، اظهار کرد: همه تلاشمان در بخش کشاورزی استفاده از نخبگان، متخصصان و شرکت‌های دانش بنیان است تا به بهره وری مطلوبی در این حوزه برسیم.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، مسئولان استانی پیگیر جهانی شدن سیر هستند و مرکز موسسه پژوهش‌های جهاد کشاورزی این سازمان نیز آن را پیگیری می‌کند، اما در رابطه با احداث شهرک سیر هنوز مشکلات جانمایی رفع نشده است.

رضوانی‌جلال در رابطه با مشکلات توزیع نهاده‌های دامی نیز شرح داد: نهاده‌های دامی نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد بیشتر توزیع شده است اما تولیدات محصولات کشاورزی به دلیل خشکسالی سالیان قبل کاهش زیادی داشته بنابراین نهاده‌های دامی پاسخگوی نیاز دامداران نبوده است.

وی با اشاره به اینکه باید به سمت کشاورزی صنعتی و مدرن برویم و گلخانه هم نوعی کشاورزی مدرن است، عنوان کرد: بسیاری از محصولات را می‌توانیم با استفاده از این طرح تولید کنیم، علاوه بر این حدود ۲۰۰ هزار گلخانه در سطح استان داریم که به بهره برداری رسیده‌اند و طرح‌هایی نیز آماده افتتاح داریم.

وی در مورد صادرات محصولات کشاورزی در استان نیز بیان کرد: در ۹ ماهه امسال ۲۶۹ میلیون دلار صادرات انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵ درصد افزایش داشته است.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه همچنین ۲۶۰۰ نفر تعهد اشتغال داشتیم که برای دو هزار نفر اشتغال ایجاد شده که بالای ۸۵ درصد است، گفت: در بحث گلخانه کمبود نیرو داریم چراکه مهارت لازم گلخانه آموزش داده نشده بنابراین دوره‌های آموزشی برای این بخش در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان درباره “دامدار کارت” هم اظهار کرد: برای بحث دامدار کارت و هویت گذاری دام‌ها تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با شرایط ساده پرداخت می‌شود، همچنین تاکنون حدود ۸۰ درصد دام‌ها در استان پلاک کوبی شده‌اند.