به گزارش پایگاه خبری ربیع، بیست و یکم تیرماه، سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است. دیروز دختران انقلاب در سراسر ایران اسلامی در راستای حمایت و صیانت از فرهنگ حجاب و عفاف تجمع کردند و خواستار رعایت حجاب اسلامی در جامعه شدند. ۰۷ رضا‌خان که با طرح کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و با حمایت و هدایت انگلیسی‌ها بر سر کار آمد، درصدد اجرای تز اسلام‌زدایی و جایگزینی ارزش‌های لیبرالیستی در جامعه بود. از مهم‌ترین جلوه‌های این طرح، پدیده‌‌ کشف حجاب بود. قیام مردم مشهد و واقعه‌ مسجد گوهرشاد در مقابله با کشف حجاب، مصداق بارز مبارزه با منکری است که هنوز متأسفانه آثار شومش در کشور ریشه‌کن نشده است. حمله‌ قزاق‌های رضاخانی به مسجد گوهرشاد و مقاومت مردم مشهد نشان از پیشینه‌ درخشان مردم خطه‌ خورشید در مقابله با تهاجم فرهنگ غرب دارد. حجاب، یکی از احکام اسلامی است که برای پوشش مردان و زنان وضع شده که در قرآن به آن پرداخته شده است. در طول همه اعصار و در بسیاری از تمدن‌ها حجاب در شکل‌های گوناگون وجود داشته‌است. اسلام فقط حدود حجاب زن و مرد را مشخص کرده ‌است. بدین معنا که مردان  و زنان باید به قدر لازمی که در احکام اسلام معین شده، بدن خود را بپوشانند. اولین آیات حجاب برای مردهاست. نخستین دستور درباره رعایت حریم خانه دیگران است که می فرماید هر کسی می خواهد وارد خانه دیگری شود، باید اجازه بگیرد و بر اهل خانه سلام کند و بعد وارد شود و نیز می‌فرماید اگر به در خانه‌ای بدون اطلاع رفتید و صاحب خانه گفت بازگردید، بدون ناراحتی بازگردید. سپس می فرماید: ای پیامبر گرامی، به مردان مومن بگو دیدگان خود را فروپوشند، دامن‌های خود را حفظ کنند که برای آن ها موجب پاکی و طهارت بیشتر روح است. چنان که دیده می‌شود اولین آیه امر به مردان است. قسمت اول آیه شریفه، حجاب باطنی یعنی حیا و قسمت دوم، حجاب ظاهری را بیان فرموده است؛ یعنی نه خود به نامحرم نگاه کنند و نه خود را در معرض نگاه دیگران بگذارند.

همچنین خدای متعال در مورد حجاب زنان در آیه ۳۱ سوره نور می فرماید: به زنان مومن بگو که دیدگان خود را فرو پوشند و دامن های خود را حفظ کنند و زینت های خود را آشکار نکنند؛ مگر زینت‌های ظاهر را و سر و گریبان‌های خود را با مقنعه یا روسری بپوشانند و زینت های خود را آشکار نکنند، مگر برای شوهران خود یا پدران خود و پدران شوهرهای خود یا برادران خود یا پسران برادران خود یا از خود یا مملوکان خود یا مردان طفیلی که گرایش به زن ندارند یا کودکان غیرممیز و نیز پاهای خود را طوری به زمین نزنند که زینت هایی که پنهان کرده اند، آشکار شود و ای مومنان، همگی به سوی خداوند توبه کنید که رستگار شوید. حجاب به معنای یک پوشش سراسری است؛ یعنی زن باید همه اندامش پوشیده باشد تا همچون گلی لطیف از دسترس هوسرانان مصون و محفوظ باشد. دیدگاه اسلام درباره کیفیت حجاب از حیث رنگ، نوع دوخت، مدل و مانند آن آنگونه که در خور یک زن مسلمان پیرو فاطمه و حافظ و حریم عفاف وی باشد،  بحث دیگری است که لازم است بدان اشاره کنیم. ابتدا باید توجه داشت فلسفه تشریع حجاب برای زن، حفظ عفت، متانت و شخصیت و در یک کلمه «مصونیت» اوست، نه محدود ساختن و پرده نشین کردن وی. در میان دژ مستحکم حجاب، عفت زن محفوظ و شخصیت وی از تیرهای هوس به دور می‌ماند؛ ضمن آنکه پوشیدگی زن موجب می‌شود وی محو جلوه گری و زیبایی خویش نشود، بلکه به ژرفای ارزش های والای به ودیعت نهاده شده در وجود خود از سوی آفریننده توانا بیندیشد و چون خدیجه کبری و فاطمه زهرا سر بر آسمان افتخاراتی برتر از چهره و زلف ظاهری خویش بنهد.

پوشش برتر برای زن پوششی است که هم حیا و عفت او را در سطح جامعه حفظ کند و هم زمینه و وسیله‌ای برای تقرب وی به خدا و دوری از صفات رذیله عجیب و رؤیا و تزیین و تفاخر شود. پوششی که در شرایط کنونی جامعه اسلامی از چنین ویژگی هایی برخوردار است و کمترین خودنمایی و تحریک را دارد، پوشش کامل است، اما نه فقط برای زنان که پوشش برای مردان نیز حد و حدودی دارد و مردان نیز رهاشده نیستند، بلکه باید پوشش مناسب داشته باشند.

برای ایجاد فرهنگ حجاب و پوشش مناسب در جامعه، باید ابتدا پایه‌های اعتقادی و بینش افراد را نسبت به این موضوع محکم کنیم و این یعنی نهادینه‌سازی باورهای درست و فرهنگ سازی دقیق؛ بنابراین تهدید و اجبار، هیچ گاه به عنوان اولین راهکار اثربخش نخواهد بود. امروز آنچه نیاز است کار فرهنگی است که بتواند تهاجم گسترده دشمن به اعتقادات را نقش بر آب کند؛ زیرا ملتی که از اعتقادات فاصله بگیرد و به گناه و سستی ایمان گرایش پیدا کند، پا به سوی سقوط نهاده است؛ پس باید با قوت به تبیین فرهنگ اسلام پرداخته شود و قصد و غرض دشمنان در دامن زدن به نشر بد حجابی و بی حجابی را افشا کرد و از آندلسی شدن شرایط جامعه پیشگیری کرد. حالا عده ای هر چند جمعیتی کم و بی مقدار هستند، اما با برداشتن حجاب در خودرو و گاهی اوقات در مجامع عمومی یا بی توجهی به حجاب کامل همان راهی را می روند که دشمن دوست دارد. همچنان که کشف حجاب توطئه ای پلید از طرف دشمنان اسلام بود، این توطئه ادامه دارد؛ زیرا با این حربه می توان اعتقادات را سست و بر ملت مسلمان مسلط شد که ان‌شاءالله به نتیجه‌ای نخواهد رسید؛ چنانچه در گذشته نیز دشمن از این توطئه نتیجه‌ای نگرفته است.