به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از فارس،‌ آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر دقایقی پیش، شنبه (۴ اسفند ماه) به کارگردانی کیومرث مرادی در تالار وحدت آغاز شد. شروع مراسم با تلاوت یکی از قاریان کشور، مسعود گرجی مزین شد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اختتامیه‌ سی و هفتمین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر، گستردگی بخش مسابقه است که شامل ۶ بخشِ «مسابقه‌ تئاتر ایران یک»، «مسابقه‌ تئاتر ایران دو»، «مسابقه‌ تئاتر بین‌الملل»، «مسابقه‌ تئاتر خیابانی و دیگر گونه‌های اجرایی»، «مسابقه‌ نمایش‌های رادیویی» و بخش جنبی است. بخش جنبی نیز شامل «مسابقه‌ عکس و پوستر تئاتر» و «مسابقه‌ نمایشنامه‌نویسی» می‌شود.

امیرحسین مدرس مجری مراسم اختتامیه در ابتدای این مراسم عنوان کرد: در همین ابتدا می‌گویم که به جای همه برگزیده‌ها از عوامل و خانواده‌ها تشکر میکنم و دیگر جای صحبت بیشتر نیست. نکته دیگر هم کسانی جایزه دریافت می‌کنند، می‌توانند جایزه نقدیشان را هم پس از خروج، دریافت کنند.

اولین بخش مراسم اختتامیه، پخش کلیپی از تئاتر برای همه بود.

سپس فرزاد ادیبی، ساعد مشکی، رضا معطریان، شهرام زرگر، کوروش نریمانی، محسن حسینی، ندا هنگامی و شهرام گیل آبادی روی صحنه حاضر شدند تا جوایز بخش مسابقه پوستر را به برگزیدگان اعطا کنند.

*مسابقه پوستر: 

جایزه سوم: لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال وجه نقد به محمد افشار برای نمایش «ال کلاسیکو».

جایزه دوم: لوح تقدیر و مبلغ ۲۵ میلیون ریال به مهدی رایگانی برای طراحی پوستر «طعم سگ».

جایزه اول: تندیس و دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به مرتضی فرحناک برای طراحی پوستر نمایش «گامی در بهشت، گامی در دوزخ».

*بخش عکس: 

جایزه سوم: لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به شیوا خدابخش برای عکاسی از نمایش ماراساد از تهران.

جایزه دوم: لوح و جایزه مبلغ ۲۵ میلیون ریال به کیارش مسیبی برای عکاسی از نمایش تئاتر از تهران.

جایزه اول: تندیس و دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به لیلی صدیق برای عکاسی نمایش «مالی سویینی» از تهران.

*بخش نمایشنامه‌نویسی:

جایزه سوم (مشترک): لوح و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به سارا الهیان برای نمایش پریزاد و زهره شفیهی برای نمایش میرزیاس.

جایزه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۸۰ میلیون ریال به مسعود قنبرلو برای نمایش چند روایت از چند زندگی مرتبط.

جایزه اول: تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به لیلی عاج برای نگارش نمایشنامه «سالی که دو بار پاییز شد»

*بخش به علاوه فجر: 

۳ تماشاخانه مکتب تهران، تماشاخانه دا و عمارت نوفل لوشاتو با لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال تقدیر شدند.

*تقدیر وزیر ارشاد از خانواده شهید زنگنه

در بخش دیگر برنامه حجت‌الاسلام مهدی بهداروند، سیدعباس صالحی و سیدمحمد حسینی روی صحنه حاضر شدند تا از خانواده شهید امید فرخی زنگنه که در حادثه تروریستی اهواز به شهادت رسیده بود، تقدیر کنند.

سپس سردار کارگر، جعفری، فرنوش نوبخت و حمید نیلی برای اعطای جوایز بخش بعدی، روی صحنه حاضر شدند.

*جایزه دفاع مقدس: 

-لوح تقدیر و ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی به نمایش خنکای ختم خاطره به حمیدرضا آذرنگ رسید.

-لوح تقدیر و ۵۰ میلیون ریال به نمایش عند از مطالبه به کارگردانی سامان خلیلیان رسید.

-لوح تقدیر و ۵۰ میلیون ریال به نمایش دایک به کارگردانی حامد عالمی رسید.

شرکت مترو هم جوایزی بر اساس معیارهای شهری به دو نمایش «خنکای ختم خاطره» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ و نمایش «از خط زرد فاصله بگیرید» به کارگردانی علیرضا رشادت اهدا کرد.

*تقدیر از هنرمندان پیشکسوت 

بخش بعدی جشنواره به تقدیر از هنرمندان پیشکسوت تئاتر رضا بابک، هوشنگ توکلی، رویا تیموریان و محمدامیر یاراحمدی با حضور سیدعباس صالحی، حسینی، شهرام کرمی و نادر برهانی مرند اختصاص داشت.

تیموریان پس از دریافت جایزه خود گفت: یک جمله می‌گویم که این شب برای من خیلی باشکوه است. به اندازه چهل سال کارم، چهل سال حرف و نقد دارم، اما سکوت می‌کنم. به جز چند مسئول تئاتر،  این عاشقان تئاتر بودند که آن را زنده نگه داشتند.

* وزیر ارشاد: در جای‌جای ایران تئاتر داریم

در بخش دیگر جشنواره سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنر نمایشی این ویژگی را دارد که تجربه خود را با مخاطبان اشتراک می‌گذارد و مخاطب ان را با خود حس می‌کند و ارتباط برقرار می‌کند.

وی افزود: هنر نمایشی در دهه‌های اخیر در ایران رشد داشته و این مرهون هنر خلاقانه تئاتر بوده است و در این دهه‌های اخیر هم در حوزه عناوین و اجرا و مخاطبان افزایش را شاهدیم که مرهون همت اساتید و شاگردان آنهاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره فجر امسال نشانی از این اتفاقات است، افزود: به نظر می‌رسد سهم استان‌ها قابل توجه شده و در نقطه نقطه ایران تئاتر کار می‌شود. ۴۳ درصد کارها از هنرهای استان‌هاست و همین نشانه یک حرکت رو به رشد است.

صالحی اظهار داشت: حضور جوانان هم امسال محسوس است. در فضای جشنواره سی و هفتم ما شاهدیم که به گونه‌ای ساختاربندی جشنواره شکل روشن‌تری پیدا کرده و به شکل آیین نامه مشخص شده است.

وی با اشاره به چهلمین سالگرد انقلاب و ارایه آثار ارزشی و انسانی گفت: ما احساس می‌کنیم روند خوبی برای نمایش در حال شکل‌گیری است، چرا که امسال ۶۰۰ اثر و متن نمایشی از ناحیه نسل جوان تدوین شده است.

صالحی در پایان گفت: معاونت هنری این زمینه را به عنوان کمک و خدمت دارد که عرضه متون را تدوین و نشر کند. بی تردید مسیری که درحال پیشرفت است، این است که در دو دهه رشد اجرا و مخاطب را شاهد هستیم و همین نشانه پویایی هنر نمایشی است، هرچند موانعی هم دارد که خلاقیت نسل جوان حتما از آنها عبور می‌کند.

انتهای پیام/