به گزارش پایگاه خبری ربیع، شصت و نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان به ریاست عباس رضایی، استاندار اصفهان و مسوولین دستگاه های اجرایی استان با موضوع بررسی پیشنهادات کمیته کارشناسی شورا درباره نحوه اجرای ماده ۱۵۴ قانون کار مندرج در قانون بودجه سال ۹۶ و ۹۷ کل کشور مبنی بر اخذ سرانه ورزشی از کارفرمایان به منظور تکمیل فضاهای ورزشی کارگران، همچنین اجرای بند ۳ مصوبات پنجاه و دومین جلسه شورا درخصوص فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف محصولات کشاورزی توسط دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهادکشاورزی و صدا و سیمای اصفهان در اتاق بازرگانی اصفهان تشکیل شد. 

استاندار اصفهاندر این جلسه با تاکید بر اینکه جلسات شورای گفتگوی در ایجاد تعامل میان دولت و بخش خصوصی نقش مهمی دارد، گفت: سپردن اموری که ضرورتی در تصدیگری دولت در آن وجود ندارد به بخش خصوصی، گام موثری در اجرای پروژه های استان خواهد بود.

عباس رضایی با بیان اینکه اگر دولت بتواند امور اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار نموده و بعنوان ناظر، نظارت خود را بر این امور اعمال نماید بسیاری از مشکلات حل و فصل خواهد شد، افزود: خوشبختانه برای این نظارت ضوابط و مقرراتی وضع گردیده که تشکیل جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی یکی از مصدایق آن می باشد.

وی درخصوص فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف محصولات کشاورزی نیزگفت: این مساله نیازمند یک خرد جمعی بوده و همکاری و تعامل دستگاه های مختلف در اجرایی شدن آن ضروری است. استاندار اصفهان اقناع کشاورزان به تولید محصول سالم و رقابتی کردن عرضه این محصولات را از عوامل مهم فرهنگسازی تولید محصولات کشاورزی سالم دانست و تاکید کرد: در این زمینه تدوین یک نقشه راه و پروتکل اجرایی ضروری است.

 عبدالوهاب سهل آبادی، رییس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه با ابراز تاسف از نامناسب بودن فضای کسب و کار کشور بویژه استان صنعتی اصفهان اظهار امیدواری نمود که حضور استاندار جدید در جلسات شورای گفتگو بتواند تاثیر شگرفی در بهبود فضای کسب و کار صنعتی ترین استان کشور همچنین تامین امنیت غذایی شهروندان داشته باشد.

وی  در ادامه خواستار حضور استاندار در نشست انجمن های صنعتی همگن به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان و همچنین برگزاری نشستی با فعالان اقتصادی استان به منظور کمک به رفع چالش های بخش های تولیدی و صنعتی استان و بهبود فضای کسب و کار شد.

 رییس خانه صنعت معدن و تجارت ایران با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به سلامت غذایی شهروندان پیشنهاد راه اندازی دستگاه های سنجش سلامت محصولات کشاورزی در میادین میوه و تره بار برای جلوگیری از توزیع مواد غذایی ناسالم و حذف آن از سبد غذایی خانوار را مطرح کرده و افزود: در این زمینه می توان از ظرفیت های بخش خصوصی بهره مند شد. 

نعمت اله اکبری، رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان نیز اجرای طرح جامع سلامت را نیازمند تعامل و همکاری تمامی دستگاه های اجرایی استان دانست و گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای تامین اعتبار طرح مذکور از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد اما توجه به فرهنگسازی اصلاح الگوی مصرف محصولات کشاورزی در کنار توجه به عرضه محصولات سالم بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان هزینه محصولات سالم غذایی را با رضایت پرداخت می کنند، افزود: در این زمینه تدوین یک دستورالعمل اجرایی برای معرفی محصولات سالم فاقد سموم، کود های شیمیایی و فلزات سنگین به مردم ضروری است. 

محسن نیرومند، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه دولت به دلیل مشکلات مالی در چندسال اخیر پرداختی برای ایجاد، توسعه و تکمیل فضاهای ورزشی به وزارت کار و امور اجتماعی نداشته تصریح کرد: متاسفانه از ۱۸ مجموعه ورزشی موجود تنها دو مجموعه درآمدزا بوده و این اداره کل با درآمدهای آن هزینه های سایر مجموعه ها را تامین می نماید.

وی اخذ سرانه ورزشی از کارفرمایان برای تکمیل فضاهای ورزشی کارگران را در شرایط کنونی موثر دانست. همچنین در این جلسه طاهره چنگیز، رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز ضمن ارایه گزارش اقدامات صورت گرفته این دانشگاه با همکاری سازمان های ذیربط در خصوص فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف محصولات کشاورزی گفت: نمونه گیری از محصولات، سرکشی به زمین های زراعی و امحاء محصولات ناسالم،  تشکیل کارگروه ایمنی فاضلاب و… از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.

وی نظارت و همکاری مستمر سازمان آب و فاضلاب و امکان دسترسی به نتایج داده های حاصل از آزمایش نمونه های استان های دیگر، شناسنامه دار شدن مزارع و محصولات کشاورزی و فروشگاه های عرضه کننده سموم و کودهای کشاورزی در ردگیری مزارع و محصولات آلوده بسیار مهم  دانست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین بر نقش کلیدی سازمان جهادکشاورزی در آموزش میزان مصرف صحیح سموم چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی به کشاورزان در تولید محصولات سالم تاکید نمود.  مهرداد مرادمند، قایم مقام سازمان جهادکشاورزی استان نیز از اجرای طرحGAPمحصولات پیاز و سیب زمینی در استان اصفهان برای نخستین بار در ایران خبر داد و گفت: با همکاری محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، معاونت بهبود تولیدات گیاهی و مدیریت ترویج دستورالعمل عملیات خوب کشاورزی این نوع پیاز تهیه و در شهرستان های فریدن، بویین، سمیرم، فریدونشهرو گلپایگان کشت شد.

وی از انعقاد تفاهم نامه ای با همکاری وزارت بهداشت، وزارت جهادکشاورزی و سازمان برنامه و بودجه در خصوص تولید ۸ محصول مهم کشاورزی دیگر نیز خبر داد و اظهارامیدواری نمود این طرح نیز با همکاری مسوولین ذیربط اجرایی شود.

 اصغرآذربایجانی، قایم مقام صدا و سیمای مرکز اصفهان نیز در این جلسه بر ضرورت اطلاع رسانی اقدامات انجام شده توسط ارگان های مختلف در زمینه تولید و عرضه محصولات سالم غذایی تاکید و از آمادگی این مرکز برای آگاهسازی شهروندان خبر داد.