به گزارش پایگاه خبری ربیع، به نقل از ایرنا، سیاوش وحدت روز یکشنبه به خبرنگار ما اظهار داشت: به منظور تعیین تکلیف واحدهای صنعتی راکد،  هیات حل اختلاف و داوری با حضور نماینده حقوقی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تشکیل جلسه داده و پس از بررسی‌های لازم و دعوت از طرفین قرارداد، در خصوص آنها تصمیم می گیرد.

وی با اشاره به بررسی ۲۴ پرونده در این نشست ها، افزود: از پرونده های مطروحه ۳ فقره به دلیل نداشتن برنامه ای برای از سرگیری فعالیت، فسخ قطعی قرارداد شده و به ۲۱ فقره با برنامه زمان‌بندی ۶ تا ۹ ماهه برای ساخت و ساز مهلت داده شده است.

رئیس هیات مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی گفت: متقاضیان سرمایه گذاری صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی که زمین دریافت کرده‌ اما اقدامی در اجرای تعهدات قرارداد از جمله پیشرفت فیزیکی و پرداخت بدهی تا مهلت داده شده انجام ندهند بعد از اتمام مهلت قانونی، فسخ قرارداد شده و با انجام مراحل قضایی و استرداد زمین نسبت به واگذاری آن به سرمایه گذاران واقعی اقدام خواهد شد.

وحدت، مهلت قانونی پایان این قراردادها را سال ۹۴ عنوان کرد و افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و حمایت دولت از صنایع کوچک و متوسط و تولید کالای ایرانی، در این جلسه به تعداد بیشتری از واحدهای صنعتی غیرفعال به منظور راه اندازی مجدد و انجام تعهدات، اعطای مهلت شد.

وی اظهار داشت: واحدهای صنعتی پس از انعقاد قرارداد واگذاری زمین در حدود ۲ سال فرصت دارند تا فعالیت های عمرانی و تولیدی خود را آغاز کنند ولی برخی از واحدها با وجود ساخت سوله و یا دیوارکشی در اراضی صنعتی، به علل مختلف ساخت و ساز خود را رها کرده اند که در صورت وجود متقاضی برای این اراضی و پس از اخطاری که به آنها برای واگذاری داده می شود، باید برای تعیین تکلیف قراردادهای خود اقدام کنند تا قرارداد آنها فسخ نشود.

وی اظهار داشت: از ۵۵۴ قراردادی که شرکت شهرک های صنعتی منعقد کرده تاکنون ۲۶۷ طرح به بهره برداری رسیده و قراردادهای دیگر در مراحل مختلف صفر تا ۱۰۰ بهره برداری اند.

استان خراسان شمالی هم اکنون ۶ ناحیه صنعتی، ۹ شهرک صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی قابل واگذاری به سرمایه گذاران صنعتی دارد.

این استان ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی زندگی می کنند.