به گزارش پایگاه خبری ربیع، امروز دومین روز از ماه مبارک رمضان است این ماه بزرگ را که ماه خدا و ماه خودسازی است عنیمت بدانیم و با استفاده از فیوضات آن خود را به قرب الهی نزدیک کنیم. رمضان، ماه برکت، رحمت، مغفرت، توبه، انابه، صبر و مواسات، تقوا و طهارت و رهایی از شر نفس و به خدا پیوستن است.

رمضان، ماه علی (ع) آن مقتدای عدالت و انسانیت است که نماز خون و شهادت در محراب عشق را برای اولین بار به یادگار گذاشت.

همه آنچه بیان شد از نامهای رمضان است امابه نظر می رسد ماه خدا و میهمانی خدا، عالی‌ترین تعبیری است که درباره ماه رمضان به کار برده شده است. با اینکه همه ماه‌ها ماه خداست و انسان‌ها همه وقت از نعمت‌های مادی و معنوی و در حقیقت از سفره گسترده الهی استفاده می‌کنند، ولی از آنجا که همه کتاب‌های بزرگ آسمانی از جمله قرآن که کتاب هدایت و راهنمایی برای همه بشریت است در این ماه نازل شده است، و نیز از آنجا که وظیفه بزرگ الهی روزه در این ماه انجام می‌شود امتیاز خاصی به این ماه بخشیده است که فرمود: یا ایهاالذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما نوشته (واجب) شد همچنانی که قبل از شما نیز، باشد که پرهیز کار و خدا ترس شوید.

روایات بسیاری درباره جایگاه این ماه بزرگ از امامان معصوم (ع) رسیده است. ولی جامع‌ترین آنها که بسیاری از وظایف روزه‌دار و شرایط یک روزه کامل و فضائل این ماه را بیان می‌کند، خطبه مشهور پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که آن حضرت در آخرین جمعه ماه شعبان برای آماده ساختن یاران برای استقبال از ماه مبارک رمضان خطبه‌ای خواندند که در شماره قبل اشاره ای داشتیم و امروز تکمیل می گردد. پیامبر خدا در آن خطبه معروف مژده فرا رسیدن ماه رمضان را داده و جایگاه و اهمیت این ماه بزرگ را تشریح کردند و در فرازی از آن خطاب به مردم فرمودند:

ای مردم، ماه خدا، با برکت و رحمت و آمرزش به شماروی آورده است.

ماهی که در نزد خدا برترین ماه‌هاست. روزهایش برترین روزها و شب‌هایش برترین شب‌ها و ساعات آن برترین ساعت‌ها است. ماهی است که به میهمانی خدا دعوت شده‌اید و از کسانی که مورد اکرام خدا هستند می‌باشید. در این ماه نفس کشیدن شما ثواب تسبیح و ذکر خدا و نیز خواب شما ثواب عبادت خواهد داشت. اعمال شما در این ماه پذیرفته و دعای شما مستجاب است.

پس با نیت‌های خالص و صادق و دل‌های پاک از خدا بخواهید که شما را در این ماه به روزه‌داری و تلاوت قرآن موفق گرداند.

شقاوتمند و به دور از سعادت کسی است که در این ماه بزرگ از رحمت و آمرزش خداوند محروم بماند.

با گرسنگی و تشنگی خود در این ماه، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را به یاد آورید.

در این ماه به بینوایان و تهیدستان رسیدگی و بخشش کنید. بزرگان خود را احترام کنید و بر کودکان خود مهربان باشید و با خویشاوندان خود رفت و آمد کرده و پیوند با آنان را محکم سازید.

زبان‌هایتان را از گناه و بیهوده‌گویی نگه دارید. چشم‌های خود را از آنچه نگاه کردن به آن جایز نیست بپوشانید و گوش‌هایتان را از آنچه شنیدن آن حلال نیست فرو بندید. بر یتیمان مردم محبت و مهربانی کنید، تا پس از شما با یتیمان‌تان مهربانی کنند. و از گناهان‌تان به سوی خدا توبه و بازگشت نمایید. به هنگام نماز دست‌هایتان را به دعا بردارید، زیرا این اوقات بهترین ساعاتی است که خداوند با عزت و جلال به لطف و رحمت به سوی بندگانش نظر می‌کند. و چون با او به راز و نیاز پردازند پاسخ‌شان دهد. و هنگامی که او را صدا کنند لبیک‌شان گوید، و زمانی که او را بخوانند اجابت‌شان کند.

ای مردم، به راستی که جان‌های شما در گرو اعمال شماست، پس با طلب آمرزش الهی آنها را آزاد سازید. پشت شما از بار گناهان، سنگین است پس با سجده‌های طولانی آن را سبک کنید. و بدانید خدایی که یاد او برتر است به عزت خود سوگند یاد کرده که نمازگزاران و سجده‌کنندگان را عذاب نکند و در آن روز که آدمیان در پیشگاه پروردگار جهانیان می‌ایستند، ایشان را به آتش جهنم نترساند.

ای مردم، هر کس از شما که در این ماه روزه‌دار مؤمنی را افطار دهد، برای او به خاطر این عمل، ثواب آزاد کردن بندهای و آمرزش گناهان گذشته در نظر گرفته می‌شود.»

گفته شد: ای رسول خدا (ص) همه ما را توانایی این کار (افطار روزه‌دار) نیست. رسول خدا (ص) فرمود:

«خود را از آتش جهنم برهانید اگر چه به افطار دادن نصف دانه خرما و یا جرعه آبی باشد.

ای مردم، هر کس از شما اخلاقش را در این ماه نیکو سازد، گذشتن از صراط در قیامت در روزی که قدم‌ها بر آن می‌لغزد بر او آسان شود. و هر که در این ماه بر زیردستان خود آسان گیرد خداوند نیز حساب اعمالش را آسان خواهد گرفت. و هر که در این ماه شر خود را از دیگران باز دارد، خداوند نیز در روز ملاقات غضبش را از او بازدارد. هر که در این ماه یتیمی را گرامی بدارد، خداوند در روز قیامت او را گرامی خواهد داشت. و…ماه مبارک رمضان امسال و در شرایط خاص کرونایی با همه سالها متفاوت است زیرا آن تجمعات معنوی و افطاری های مومنانه وجود ندارد گرچه مردم ما بگونه ای جبران خواهند نمود کما اینکه از قبل از ماه مبار با اشاره رهبری فرزانه انقلاب گروهها و تشکیلات مردمی برای سازماندهی کمک های مومنانه شکل گرفت و انشاالله افطاری های امسال بیش آر سایر سال ها و البته هدفمندتر از گذشته خواهد بود و سفارشات پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم محقق می گردد و فقرا نیازمند احساس نگرانی نخواهند داشت.

محمد حاجیان