به گزارش پایگاه خبری ربیع، گویا فوتبال ایران با چالش و مشکلات عجیب و غریب عجین شده است. در حالی که هنوز تیم ملی فوتبال ایران در به در به دنبال سرمربی است و ریاست فدراسیون فوتبال هم همچنان نامشخص است خبر رسیده که تیم‌های ایرانی از میزبانی محروم شده‌اند. هر چند این کارشکنی از سوی عربستان و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس آب می‌خورد اما نمی‌توان بی سر و سامانی و مدیریت ضعیف فدراسیون فوتبال و تیم‌های باشگاهی را در این ماجرا بی تأثیر دانست.

خاطره تلخ گرفتن میزبانی از نمایندگان ایران در برابر عربستانی‌ها به هیچ وجه برای فوتبال ایران قابل قبول نبود. مهدی تاج و علی کفاشیانی که در AFC سمت رسمی دارند و همواره ادعای رفاقت و لابی با رییس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا را داشته‌اند، تاکنون نتوانسته‌اند کاری برای فوتبال ایران در آسیا انجام دهند. مردان پرادعایی که هر روز دم از لابی قوی و رابطه خوب با شیخ سلمان می‌زنند و ظاهراً در این سال‌ها و در عمل فقط حواس‌شان به حق الجلسه‌های دلاری است که از کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا دریافت می‌کنند.

از بعد از جنگ جهانی دوم قرار شده که ورزش جهان اجازه دخالت مسائل سیاسی در رویدادها را ندهد اما فوتبال آسیا و کنفدراسیون فوتبال این قاره تنها نهادهای ورزشی هستند که به راحتی تسلیم فشارها و لابی‌های اعراب علیه ایران شده‌اند. به مرور نیز این وقاحت و بی عدالتی AFC بیش از گذشته شده تا جایی که اکنون قرار است میزبانی از نمایندگان ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۰ نیز گرفته شود. این درحالی است که در سال‌های گذشته هیچ مشکل حادی در میزبانی‌های فوتبالی ایران نبوده که AFC آن را بهانه قرار دهد و چنین تصمیمی بگیرد.

حالا که این اتفاقات در حال رخ دادن است، معلوم نیست آقایان ایرانی عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا دقیقاً چه می‌کنند و چه لابی‌هایی انجام داده‌اند تا از درد تصمیمات مغرضانه لابی اعراب بر گرده‌ی فوتبال ایران بکاهند. به نظر حضور “تاج” و “کفاشیان” در فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا جز گرفتن حق الجلسه‌های دلاری هیچ اثر دیگری نداشته است.

ایران در انتخابات ریاست AFC به شیخ سلمان رأی داد تا بتوانند از این راه، روابط خود را با رییس کنفدراسیون آسیا بهتر کنند و لابی‌هایش افزایش یابد. اتفاقی که نیفتاده و نخواهد افتاد، زیرا به نظر فوتبال ایران برای تاج و کفاشیان اهمیت چندانی ندارد که بخواهند بلیت‌شان را در لابی با مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا برای آن بسوزانند.

مهدی تاج همزمان با تصمیم اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا – علیرغم استعفا از ریاست فدراسیون فوتبال ایران – در سفری به مالزی در جلسات AFC حاضر شده است. این سؤال منطقی را باید ایشان پاسخ دهد که در سفر یک هفته گذشته به مالزی با چه کسی و درباره چه موضوعی و با چه دستاوردی برای فوتبال ایران مذاکره کرده است؟

همزمان با سفر تاج به مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا، کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا چنین تصمیمی را علیه فوتبال ایران گرفته، سؤال این است که مهدی تاج دقیقاً چه تلاشی برای عدم تصویب آن انجام داده است؟ او باید شفاف پاسخ دهد که اقداماتش درباره رفع این تهدید علیه فوتبال ایران چه بوده است؟

البته تصمیم لغو کامل میزبانی تیم‌های ایرانی در AFC قطعی نشده و این کمیته مسابقات است که در نهایت باید تصمیم نهایی را اتخاذ کند، کمیته‌ای که مهدی تاج در آن عضویت دارد!

در نهایت استفاده از دیپلماسی و همچنین مذاکره با مقامات باشگاهی و تصمیم گیران AFC می‌تواند در تصمیم نهایی کنفدراسیون فوتبال آسیا برای عدم برگزاری مسابقات آسیایی در ایران تغییرات ایجاد کند اما فعلاً تصمیم اولیه بر عدم میزبانی تیم‌های ایرانی در بازی‌های پلی‌آف و هفته اول لیگ قهرمانان آسیاست.

هر چند تیم‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که از ایم تصمیم پیروی نمی‌کنند و در زمین بی طرف مسابقه نمی‌دهند اما با توجه به محرومیت‌های سنگین بعید است که تیم‌های ایرانی در نهایت از مسابقه دادن سر باز بزنند.

البته این تنها مشکل فعلی فوتبال ما نیست زیرا موضوع حضور بانوان، تجیز ورزشگاه‌ها، موضوع پرداخت نشدن دستمزد بازیکنان خارجی و ده ها مشکل ریز و درشت دیگر همچنان فوتبال ما را تهدید می‌کند و اگر خیلی زود تصمیمات منطقی در این زمینه گرفته نشود هیچ بعید نیست فوتبال کشور با محرومیت‌های سنگین همانند اتفاقی که برای کویت رخ داد روبرو شود، اتفاقی که می‌تواند چند نسل از فوتبال ما را قربانی کند.