محققان دانشگاه کرت یونان دریافته‌اند نوزادانی که مادرانشان طی دوران بارداری ماهی بسیاری مصرف می‌کردند، در خطر بالاتری برای ابتلا به چاقی کودکی قرار دارند.

به گزارش پایگاه خبری ربیع و به نقل از پایگاه خبری رویترز، طی این پژوهش بیش از ۲۶ هزار زن باردار و کودکانشان تا سن شش سالگی در آمریکا و اروپا مورد مطالعه قرار گرفتند.

کودکان به دنیا آمده از زنانی که بیش از سه بار در هفته ماهی می‌خوردند، در خطر بیشتری برای رشد بیش از حد از تولد تا دو سالگی قرار داشتند. علاوه بر این اضافه‌وزن و چاقی مفرط در سن چهار تا شش سالگی نیز برای این کودکان گزارش شد. این تاثیر در دختران بیشتر از پسران مشاهده شد.

معمولاً به زنان باردار، شیرده و افرادی که قصد باردار شدن دارند توصیه می‌شود که بیش از سه وعده در هفته ماهی نخورند تا از غلظت سمومی نظیر جیوه در بدنشان بکاهند.

محققان این مطالعه نوع خاص یا طرز پخت ماهی را عنوان نکرده‌اند، اما معمولاً ماهی آزاد، پولاک، ساردین، ماهی تن کنسرو و میگو دارای میزان کمتری از جیوه هستند.

این پژوهش در مجله “JAMA Pediatrics” منتشر شده است.